Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα από τα γρηγορότερα μοντέλα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ferrari είναι το μοντέλο Pista 488 το οποίο οδηγούσε ο Τζώρτζης Μονογυιός όταν έχασε τη ζωή του στο σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα που έγινε χθες (13/1) το βράδυ σε ώρα αιχμής με δεκάδες διερχόμενα οχήματα στα Πηγαδάκια της Βούλας στην παραλιακή και συγκεκριμένα στην λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η Ferrari 488 Pista παρουσιάστηκε το 2018, ως ειδική έκδοση της 488 κι αμέσως κέρδισε τους λάτρεις των supercars με τις προδιαγραφές της. Βασικό στοιχείο είναι ο κινητήρας της, ένα θηρίο V8 χωρητικότητας 3.900 κ. εκ., που με τη βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 720 ίππους και 770 Nm ροπής. Τα νούμερα αυτά δίνουν εκρηκτικές επιδόσεις στο αυτοκίνητο.

Το μοντέλο της Ferrari φτάνει στα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα από στάση, ενώ χρειάζεται μόλις 7,6 δευτερόλεπτα για να φτάσει στα 200 χλμ/ώρα. Η μέγιστη ταχύτητα κόβει την ανάσα καθώς το ιταλικό supercar μπορεί να ξεπεράσει τα 360 χλμ/ώρα.

Η Ferrari 488 έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 2020. Οσο για την τιμή της, ως καινούρια η έκδοση Pista ξεπερνούσε τα 300.000 ευρώ ενώ ως μεταχειρισμένη δεν έχει χάσει πολλή από την αρχική της αξία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA