ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/01/2022 01:00

Ηλεκτρονική απάτη: Θύματα σε Ξάνθη και Καβάλα - «Πέταξαν» συνολικά 9.000 ευρώ

Όλο και πιο συχνά τα φαινόμενα ηλεκτρονικής απάτης - Προσοχή ο νέος τρόπος εξαπάτησης είναι μήνυμα, στο οποίο εμφανίζεται ως αποστολέας, τράπεζα που ενημερώνει ότι ο λογαριασμός έχει αποκλεισθεί και εμπεριέχει σύνδεσμο (link) για να τον ακολουθήσουν

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ηλεκτρονική απάτη: Θύματα σε Ξάνθη και Καβάλα - «Πέταξαν» συνολικά 9.000 ευρώ
Ηλεκτρονική απάτη: Θύματα σε Ξάνθη και Καβάλα - «Πέταξαν» συνολικά 9.000 ευρώ
Ανάγνωση:

Θύματα ηλεκτρονικής απάτης έπεσαν μία γυναίκα και ένας άνδρας σε οικισμούς της Ξάνθης και της Καβάλας, οι οποίοι έλαβαν μηνύματα με παραπλανητικό περιεχόμενο. Στην πρώτη περίπτωση η γυναίκα έλαβε μήνυμα, στο οποίο εμφανιζόταν ως αποστολέας, τράπεζα που την ενημέρωνε ότι ο λογαριασμός της έχει αποκλεισθεί και εμπεριείχε σύνδεσμο (link) για να τον ακολουθήσει.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται ο σάλος στα social media με την καταγγελία για βιασμό 24χρονης από γνωστούς επιχειρηματίες

Η παραλήπτρια του μηνύματος ακολούθησε τον σύνδεσμο, πληκτρολόγησε τους προσωπικούς της κωδικούς, χρησιμοποιώντας παράλληλα κωδικό σε ηλεκτρονική εφαρμογή του κινητού της τηλεφώνου, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό και να προβούν σε μεταφορά χρηματικού ποσού 650 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση το θύμα έλαβε ανάλογο μήνυμα, αποστολέας του οποίου εμφανιζόταν τράπεζα και μετά τη συμπλήρωση κωδικών οι δράστες κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό του και να προβούν σε μεταφορά 8.300 ευρώ. Σε εξέλιξη είναι έρευνες των αστυνομικών αρχών για την ταυτοποίηση των αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΠΑΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ