Μενού
  • Α-
  • Α+

Το καλοκαίρι του 2019 ο Ολυμπιακός έβγαζε από τα ταμεία του 4,5 εκατ. ευρώ και έκανε δικό του τον διεθνή Πορτογάλο αμυντικό Ρούμπεν Σεμέδο που με τις εμφανίσεις του οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» να του επεκτείνουν το συμβόλαιο, τον Φεβρουάριο του 2021. Τους τελευταίους πέντε μήνες όμως έχει καταφέρει να βρίσκεται στην επικαιρότητα για τα πεπραγμένα του έξω από τα γήπεδα, παρά για τα όσα κάνει μέσα σε αυτά. Τελευταίο περιστατικό που ήρθε να προστεθεί στα εν Ελλάδι κατορθώματά του, η καταγγελίες του πως δέχθηκε ξυλοδαρμό έξω από το σπίτι του το βράδυ της Παρασκευής.

Διαβάστε ακόμη: Ρούμπεν Σεμέδο: Ενέδρα κουκουλοφόρων με ρόπαλα στο σπίτι του - Το «μυστήριο» με το κινητό

Ο Πορτογάλος αμυντικός ανέφερε πως κατά την επιστροφή του από το αεροδρόμιο όπου είχε μεταβεί για να παραλάβει έναν φίλο του, τον περίμεναν στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει, τρεις μαυροφορεμένοι με κουκούλες και τους επιτέθηκαν -τόσο στον Σεμέδο όσο και στον φίλο του- χτυπώντας τους ελαφρά με ρόπαλα στο πρόσωπο και το σώμα.

Καταγγελίες από τη σύντροφό του

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε απασχολήσει και πάλι το αστυνομικό δελτίο, όταν η σύντροφός του τον κατήγγειλε για ξυλοδαρμό με αποτέλεσμα να συλληφθεί και εν συνεχεία να αφεθεί ελεύθερος. Η συγκεκριμένη υπόθεση ωστόσο πήρε διαφορετική τροπή καθώς λίγο αργότερα η 28χρονη σύντροφος του Ρούμπεν Σεμέδο ανασκεύασε τις καταγγελίες εναντίον του. Αν και αρχικά είναι πει πως ο Πορτογάλος την χτύπησε και την κλείδωσε έξω από το σπίτι, εν τέλει έκανε λόγο για μια «απλή σκηνή ζηλοτυπίας».

Η υπόθεση βιασμού της 17χρονης

Πριν από αυτό όμως ο Σέμεδο, είχε και πάλι μπλεξίματα με τον νόμο στη χώρα μας, καθώς στα τέλη του περασμένου Αυγούστου ενεπλάκη σε μία σοβαρότατη καταγγελία βιασμού αλλά και απειλών. Μία 17χρονη κοπέλα κατήγγειλε τόσο τον ίδιο όσο και έναν ακόμη φίλο του, για βιασμό σε σπίτι με τον ποδοσφαιριστή να συλλαμβάνεται, αλλά μετά από κάποιες ημέρες να μένει ελεύθερος, επαναλαμβάνοντας από την πρώτη στιγμή πως «είμαι αθώος» και πως δεν είχε καμία σχέση με τα όσα είχε αναφέρει για εκείνο η ανήλικη.

Η συγκεκριμένη τον κράτησε εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού για περίπου τρεις μήνες καθώς επέστρεψε και πάλι στο χορτάρι με τα ερυθρόλευκα, στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Μπλεξίματα και στην Ισπανία

Πριν έρθει στη χώρα μας, το καλοκαίρι του 2019, είχε και πάλι μπλεξίματα. Είναι ενδεικτικό πως το 2020 του επεβλήθη ποινή απαγόρευσης εισόδου στην Ισπανία για πέντε χρόνια καθώς καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση με οκταετή αναστολή εξαιτίας πολύ σοβαρών αδικημάτων, όπως η απαγωγή, η οπλοκατοχή και η ληστεία.

Ο Πορτογάλος αμυντικός, είχε απασχολήσει κι άλλες φορές τις Αρχές. Τον Οκτώβριο του 2017, λίγους μήνες μετά τη μετακόμισή του στη Βαλένθια, ο Σεμέδο κατηγορήθηκε ότι χτύπησε έναν άνδρα με μπουκάλι στο κεφάλι έξω από ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Τον Νοέμβριο του 2017, φέρεται να απείλησε έναν υπάλληλο νυχτερινού κέντρου - που μόλις είχε τελειώσει τη δουλειά του - με όπλο...

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Η ζωή του Σεμέδο δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Μεγάλωσε στην Casal de Mira, μια σκληρή γειτονιά στην Αμαδόρα, ένα από τα προάστια της Λισαβόνας. Οι γονείς του ήταν μετανάστες από το Πράσινο Ακρωτήριο. Ο πατέρας του φυλακίστηκε όταν ο Σεμέδο ήταν πέντε ετών. Δεν τον ξαναείδε για περίπου μια δεκαετία. Η μητέρα του έπρεπε να φύγει από το σπίτι στις 4 το πρωί για να πάει στη δουλειά, πράγμα που σήμαινε ότι ο πιτσιρικάς και η αδερφή του μεγάλωναν ουσιαστικά μόνοι τους, στους δρόμους.

Συντάκτης γνωστής αθλητικής πορτογαλικής ιστοσελίδας ​​έχει πάρει συνέντευξη από τον Σεμέδο που του έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις στο παρελθόν και διατηρούσε σχέσεις μαζί του τον περιέγραψε ως έναν γενναιόδωρο, ήσυχο νεαρό άνδρα. «Είχε πολλές άσχημες επιρροές στη γειτονιά. Όταν μίλησα με ανθρώπους που τον γνωρίζουν, όλοι μου είπαν ότι" είναι καλό παιδί ", αλλά όταν είναι με φίλους από τη γειτονιά μεταμορφώνεται σε άλλο άτομο...»

Σε πτώση και η αξία του

Στη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί μόλις σε πέντε παιχνίδια του Ολυμπιακού, εκ των οποίων κανένα για το πρωτάθλημα της Super League. Αυτό όπως είναι φυσικό έχει άμεση επίπτωση και στην αγοραστική αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt που ειδικεύεται στις αξίες των ποδοσφαιριστών,  αξία του από τα 8 εκατ. ευρώ που ήταν τον Φεβρουάριο του 21, υποχώρησε στα 5 εκατ. τον περασμένο Νοέμβριο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA