Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο τραγουδιστής Stan βρισκόταν στο σημείο που έγινε το δυστύχημα στη Βούλα με τη Ferrari που κόστισε τη ζωή του επιχειρηματία Τζώρτζη Μονογυιού και ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν δίπλα στο φλεγόμενο όχημα, βοηθώντας κι αυτός στον απεγκλωβισμό της συζύγου και συνοδηγού του 45χρονου. Οι μαρτυρίες του για τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά τη μοιραία σύγκρουση συγκλονίζουν, με τη γυναίκα να συνεχίζει να νοσηλεύεται και να μην γνωρίζει ακόμη πως ο σύζυγός της έχει φύγει από τη ζωή.

Διαβάστε ακόμη: Τζώρτζης Μονογυιός: Η σύζυγός του δεν γνωρίζει για τον θάνατό του - Τι λέει ο αδερφός της

Ο δημοφιλής τραγουδιστής αποκάλυψε λεπτό προς λεπτό την πορεία της Ferrari πριν εκείνη βγει από την πορεία της και καταλήξει πάνω σε δέντρο. «Ήμουν στο ρεύμα προς Βάρης – Κορωπίου και ξαφνικά είδα αυτό το αυτοκίνητο να φεύγει από τη δεξιά λωρίδα να πηγαίνει προς την αριστερή, να προσπαθεί να ισιώσει το τιμόνι λογικά, και να πέφτει πάνω στο δέντρο. Ήταν πολύ δύσκολο» είπε μιλώντας στο Mega για να συμπληρώσει πως: «Με το που το είδα έφυγα από τη λωρίδα μου και πάρκαρα το αυτοκίνητό μου. Αμέσως, βγήκα από το αμάξι έντρομος και πήγα κατευθείαν στο φλεγόμενο αμάξι. Αυτό ξαφνικά σε 2- 3 δευτερόλεπτα πήρε φωτιά».

Ήταν δε από τους πρώτες που έσπευσαν σε βοήθεια στους δύο εγκλωβισμένους μέσα στο αυτοκίνητο που μόλις είχε αρχίσει να παίρνει φωτιά. «Άνοιξα την πόρτα και τράβηξα έξω την κοπέλα, είδα ότι είχε τις αισθήσεις της, το παιδί δίπλα δεν είχε τις αισθήσεις του. Την ξάπλωσα στο έδαφος την ρώτησα αν είναι καλά, και μου είπε ότι «πονάει». Δεν ισχύει ότι η κοπέλα βγήκε στο δρόμο τρέχοντας, αυτό είναι παραπληροφόρηση. Ήταν εκεί και δύο παλικάρια, λογικά φίλοι του, οι οποίοι είχαν απεγκλωβίσει το παλικάρι και του έκαναν μαλάξεις στο στήθος, φαινόταν πως δεν ήταν καθόλου καλά», ανέφερε συγκλονισμένος. «Δεν παρατήρησα αρχικά τη Ferrari, παρατήρησα ότι ένας άνθρωπος έχασε τον έλεγχο με το αμάξι του, και έπεσε στο δέντρο. Το ασθενοφόρο ήρθε άμεσα» συμπλήρωσε.

Η σύζυγός του δεν γνωρίζει για τον θάνατό του

Τη δική της μάχη δίνει στο νοσοκομείο η σύζυγος και συνοδηγός του Τζώρτζη Μονογιού, στη μοιραία Ferrari. Η γυναίκα συνεχίζει να νοσηλεύεται και αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα πόδια, με την πορεία της υγείας της μέχρι στιγμής να είναι καλή. Ωστόσο, όπως επιβεβαίωσε ο αδερφός της, ακόμη δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη αλλά και ποια η κατάληξη του τροχαίου δυστυχήματος το απόγευμα της Πέμπτης στη Βούλα.

«Η αδερφή μου είναι καλά σε γενικές γραμμές» είπε ο Σωτήρης Κοντοπάνος, κουνιάδος του Τζώρτζη Μονογυιού, σε εκπομπή στο MEGA και συμπλήρωσε πως: «Θα χειρουργηθεί στα πόδια της και δε γνωρίζει τι έχει συμβεί». 

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε ο κ. Κωνσταντίνος Τζουτζουράκης, αυτόπτης μάρτυρας στο τραγικό συμβάν. «Βγήκα για κάποιο λόγο στο μπαλκόνι και είδα μια στήλη καπνού. Κατάλαβα ότι κάποιο αυτοκίνητο έχει πάρει φωτιά. Γρήγορα άρχισε να γίνεται περισσότερος ο καπνός. Όταν βγήκα στη λεωφόρο Καραμανλή, βλέπω μποτιλιάρισμα, η πυρκαγιά είχε φουντώσει. Ακούγαμε μια κραυγή που κάλυπτε τα πάντα, τον φίλο του που φώναζε. Συνειδητοποίησα ότι γίνεται κάτι πολύ σοβαρό. Δεν ακούσαμε το τρακάρισμα. Έβγαλα το τηλέφωνο να τραβήξω βίντεο. Μετά από 1-2 λεπτά ήρθε ομάδα ΔΙΑΣ και βοήθησαν στην κυκλοφορία», περιέγραψε.

Από την πλευρά του ο φίλος του εκλιπόντος, Γιώργος Μερκουράκης αποκάλυψε πως: «Το αμάξι ξεφορτώθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας και πήγε με φίλους και το πήρε. Ήταν 3χλμ. από το σημείο του δυστυχήματος. Το αυτοκίνητο δεν πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα. Είναι σα μια Formula στο δρόμο αυτό το αυτοκίνητο. Έχω οδηγήσει τέτοιο αυτοκίνητο. Είναι 700 άλογα, πίσω κίνηση και όχι τετρακίνητο, turbo. Εύκολα σε μια στροφή με πίσω κίνηση κάνεις σβούρα και γίνεται αυτό που γίνεται. Έχει γίνει αντίστοιχο συμβάν στην Ιταλία. Το αυτοκίνητο το είχε πάρει γύρω στις 500.000 ευρώ, μεταχειρισμένο. Είχε 1.000 χιλιόμετρα»

Καταθέτει ο έμπορος του αυτοκινήτου

Τη στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. εχει εστιάσει σε τρεις παράγοντες για να ξεδιαλύνει τις συνθήκες του δυστυχήματος, περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η κατάθεση του Σέρβου εμπόρου που πούλησε τη Ferrari στον Τζώρτζη Μονογυιό.

Οι άνθρωποι της αστυνομίας ερευνούν αφενός τα αίτια της ταχείας ανάφλεξης, αφετέρου την κατάσταση των ελαστικών και αν ήταν απενεργοποιημένα τα ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθειας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA