Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανεβαίνει η θερμοκρασία τη Δευτέρα αλλά στη συνέχεια, αρχικά από την Τετάρτη, ο καιρός χαλάει και πάλι με ένα νέο ψυχρό κύμα να χτυπά τη χώρα και να φέρνει χιόνια ακόμη ενώ από την Παρασκευή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, πιθανότατα έρχεται έντονο κρύο σε πολλές περιοχές.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός - Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πού έφτασε η θερμοκρασία τους -13 βαθμούς, έρχεται νέα κακοκαιρία

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος, την Τετάρτη τα όποια φαινόμενα των χιονοπτώσεων θα απασχολήσουν επιλεκτικά κάποια τμήματα της χώρας. Συγκεκριμένα «από ότι φαίνεται αυτή τη στιγμή, θα χιονίσει τοπικά σε τμήματα της νότιας Χαλκιδικής (κυρίως στο Άγιο όρος πάνω από τα 100-200 μέτρα, για πολύ λίγο όμως και πριν ξημερώσει), στο βορειο-ανατολικό Αιγαίο για λίγο (σχεδόν και στα πεδινά), στις Σποράδες (πάνω από τα 200 μέτρα), στην Εύβοια (από τα 400 μέτρα), στην Βοιωτία (πάνω από τα 250 μέτρα) και στην Αττική (πάνω από τα 400-450 μέτρα), στις Κυκλάδες (από τα 600 μέτρα) και στην Κρήτη (από τα 700-800 μέτρα)». 

Παράλληλα αναφέρεται και στην ενδεχόμενη ψυχρή εισβολή της Παρασκευής και όπως λέει: «με τα μέχρι τώρα στοιχεία δηλαδή, ότι από την Παρασκευή θα υποχωρήσει ραγδαία ο υδράργυρος στη Βόρεια Ελλάδα και εν συνεχεία το Σάββατο και την Κυριακή και στις υπόλοιπες κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας. Φαίνεται επίσης, επαναλαμβάνω, με τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής στοιχεία, ότι το κρύο που θα μας επηρεάσει θα συνοδεύεται και από υγρασία, δηλαδή ότι θα υπάρχει η υποστήριξη από υγρασία για να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις. Επίσης το κρύο θα είναι έντονο, δηλαδή, ενώ θα έχει προλάβει λίγο να ανέβει η θερμοκρασία την Πέμπτη και την Παρασκευή το μεσημέρι, γρήγορα θα ξαναυποχωρήσει κατά 7-8°C τουλάχιστον τις επόμενες ημέρες».

Ενώ καταλήγει: «Αυτός ο χιονιάς του ερχόμενου Σαββατοκύριακου θα παραμείνει "ψηφιακός" έως και την Τετάρτη που έρχεται. Εννοώ δηλαδή, ότι αν συνεχίσουν να εμμένουν τα προγνωστικά μοντέλα σε αυτό το σενάριο έως και την Τετάρτη, τότε η πιθανότητα να συμβεί θα είναι πολύ μεγάλη. Μέχρι τότε, απλά θα τον παρακολουθούμε στους υπολογιστές μας και θα αναλύω τους χάρτες μελετώντας την πιθανότητα να έρθει. Πολλά όμως μπορεί να αλλάξουν και γι' αυτό δεν θα πρέπει να κρατάμε ως δεδομένο ότι θα έρθει σίγουρα. Αν έρθει όμως, σε πολλές περιοχές της χώρας, το επόμενο Σαββατοκύριακο θα χιονίζει έως και τα παραθαλάσσια...».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA