Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ηλίας Γκιώνης είναι ο ακτιβιστής που δημοσιοποίησε την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Ο Ηλίας Γκιώνης έχει πολλές φορές κατονομάσει - μέσω των social media - υποθέσεις που έχουν φτάσει στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, στο κύκλωμα εμπλέκονται αθλητές, παίκτες ριάλιτι, επιχειρηματίες με κάποιους από αυτούς να διατηρούν άριστες σχέσεις με πολιτικούς. 

Διαβάστε ακόμηΒιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Πώς εντοπίστηκε ο Αθηναίος επιχειρηματίας και γιατί δεν προφυλακίστηκε

Ο Ηλίας Γκιώνης, μιλώντας τόσο στο MEGA όσο και στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στις απειλές που έχει δεχθεί για τη ζωή του και «φωτογράφισε» τους εμπλεκόμενους. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει συγκεκριμένη ομάδα που λειτουργεί εδώ και χρόνια και προβαίνει σε αυτές τις πράξεις με τα θύματα να φοβούνται να μιλήσουν: «Με την έρευνα που έχουμε κάνει, περίπου 10 άτομα είναι μπλεγμένα σε αυτήν την ιστορία, σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες περιοχές. Υπάρχουν συνομιλίες όπου αυτοί διαλέγουν τα θύματά τους από τα social media αφού τα παρακολουθούν καιρό. Υπάρχει ένα μοτίβο σε όλες αυτές τις καταγγελίες ότι οι κοπέλες ναρκώνονται. Όσες μίλησαν δέχονται απειλές όπως και τώρα που έχει βγει αυτό το θέμα στην επικαιρότητα. Δεν έχουν γίνει καταγγελίες γιατί τα θύματα φοβούνται. Στον κόσμο της Θεσσαλονίκης αυτή η ομάδα ανθρώπων είναι γνωστή, απλά δεν υπάρχουν καταγγελίες γιατί από πίσω τους έχουν μεγάλη δύναμη. Μιλάμε για ένα ολόκληρο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων» τόνισε στο MEGA.

Μιλώντας αργότερα και στον ΑΝΤ1, ο Ηλίας Γκιώνης αναφέρθηκε στη μήνυση που του έχει γίνει: «Εγώ ενημερώθηκα για αυτή τη μήνυση από τα Μέσα. Δεν μου έχει παραδοθεί ακόμα. Φαντάζομαι υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη. Αν και εφόσον λάβω κάποια έγγραφα, θα ενημερώσω το κοινό. Προς το παρόν δεν έχω λάβει κάτι. Δεν κρύβομαι. Προφανώς αφού το αυτόφωρο κρατάει δύο μέρες, φρόντισα να είμαι κάπου προφυλαγμένος. Το τελευταίο που με απασχολεί είναι το αυτόφωρο ή αν ισχύει η μήνυση γιατί το έχω ξαναπεράσει στο παρελθόν». Ο Ηλίας Γκιώνης συμπλήρωσε: «Το κυριότερο που με απασχολεί είναι η ασφάλειά μου και η ασφάλεια των θυμάτων. Δέχομαι απειλές γενικού περιεχομένου. Δεν θέλω να το πλατιάσω. Δεν φοβάμαι και θα το αποδείξω. Για μένα αυτό το πράγμα δεν έχει να κάνει με μένα και τον κόσμο. Ξεκινάει από την κοπέλα που βιάστηκε και για όλα τα υπόλοιπα θύματα που με εμπιστεύτηκαν».

Αποκάλυψε επίσης ότι έχει συλλέξει ονόματα που εμπλέκονται και είναι από διάφορους κλάδους. «Υπάρχουν άτομα που ανήκουν στον αθλητισμό, στην πυγμαχία, υπάρχουν άτομα από ριάλιτι και το μεγάλο κεφάλι είναι επιχειρηματίες που έχουν χρήματα και άκρες να το στηρίξουν αυτό. Οι κοπέλες που μου έδωσαν τα στοιχεία, λαμβάνουν και αυτές μηνύματα. Υπάρχουν κοπέλες που φοβούνται για τη ζωή τους κι εγώ έχω δημοσιοποιήσει από αυτά που έχω λάβει το 1/10».

Οπως υποστηρίζει ο Ηλίας Γκιώνης, δεν έχει δώσει τα στοιχεία που διαθέτει στους αστυνομικούς. «Δεν μου έχουν ζητήσει τα στοιχεία οι Αρχές. Με την έρευνα έχω καταλήξει ότι υπάρχουν και στην Αστυνομία άνθρωποι που καλύπτουν τους κυρίους αυτούς. Ολο αυτό το κύκλωμα εμπλέκει μέσα και ονόματα πολιτικών, τα οποία θα βγουν σύντομα στο προσκήνιο. Υπάρχουν ονόματα πολιτικών που δεν είχα βρει και με ενημέρωσαν δημοσιογράφοι. Πολλές φορές σε αυτά τα πάρτι συμμετέχουν και άτομα από τον πολιτικό χώρο». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA