Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύσκολες ώρες περνά η 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη ύστερα από τις καταγγελίες που έκανε για εις βάρος της βιασμό. Όπως αποκαλύπτει ο εργοδότης της, Χρήστος Καραθανάσης η κοπέλα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ ενώ φοβάται ακόμα και για τη ζωή της, την στιγμή που ήδη ερευνάται από τις εισαγγελικές Αρχές η πιθανή ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας. 

«Φιλοξενείται αυτήν την στιγμή από κάποια άτομα γιατί αντιλαμβάνεστε ότι φοβάται, είναι ένα κύκλωμα της νύχτας, είναι ένα κύκλωμα που έχει μπλέξει, οι απειλές είναι πάρα πολλές και φυλάγεται. Το να προστατέψει τον εαυτό της έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Δεν είναι μόνη της, καθημερινά γίνεται μία συσπείρωση δίπλα της, δεν είναι μόνη της» είπε μιλώντας στο MEGA o κ. Καραθανάσης.

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Πορείες διαμαρτυρίας μετά από διαδικτυακό κάλεσμα

Ωστόσο, εύρημα «κλειδί» αποτελούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της κοπέλας, τα οποία αναμένονται και θα δείξουν αν είχε λάβει υπνωτικά χάπια, αν είχε γίνει υπερβολική χρήση αλκοόλ ή χρήση ναρκωτικών. Ενδεχομένως, τα στοιχεία αυτά να αναβαθμίσουν το κατηγορητήριο ή να επεκτείνει τις έρευνες των αρχών. Οι αρχές ερευνούν, επίσης, εξονυχιστικά το υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου. Επίσης, εξετάζουν και τα κινητά τηλέφωνα. Πέρα από τις τοξικολογικές αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου έχουν συλλέξει τα ρούχα της κοπέλας και του κατηγορούμενου.

«Δεν θα κάνω πίσω», λέει η 24χρονη που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού

«Είμαι σοκαρισμένη γι' αυτό που μου συνέβη αλλά δεν θα κάνω πίσω», δηλώνει η 24χρονη που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού. Με νέες της δηλώσεις στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η 24χρονη υποστηρίζει ότι «μετά από εμένα θα βγουν κι άλλες κοπέλες να πουν δικές τους αλήθειες σχετικά με το θέμα. Μακάρι να βγουν ώστε να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση και να μην το ξαναπάθει καμία κοπέλα. Λυπάμαι πολύ γι' αυτή την κατάσταση, τα παρακολουθούσα και δεν πίστευα ότι συμβαίνουν. Ωσπου έγινε και σε εμένα. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι υπάρχουν άνθρωποι που λειτουργούν με αυτό τον τρόπο! Πόσο λυπάμαι για λογαριασμό τους. Μακάρι να υπάρξει μια δικαίωση γιατί η πράξη βιασμού ριζώνει μέσα μας και δεν φεύγει ποτέ και τίποτα δεν αλλάζει», ανέφερε.

Μάλιστα, συμπλήρωσε: «Είμαι σοκαρισμένη γι' αυτό που μου συνέβη. Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστώ. Εύχομαι καμία γυναίκα στον κόσμο να μην ζήσει αυτό που συνέβη σε εμένα. Ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση που μου δείχνουν, την έχω ανάγκη τώρα όσο ποτέ. Θέλω να ενθαρρύνω κάθε μία γυναίκα που βίωσε αντίστοιχο περιστατικό να το καταγγείλει. Δεν θα κάνω πίσω. Θα συνεχίσω έχοντας στο πλευρό μου τον δικηγόρο μου για να δικαιωθώ. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Ολα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Τις τελευταίες μέρες περνώ δύσκολα αλλά η συμπαράσταση των δικών μου ανθρώπων μου δίνει δύναμη».

Οικογενειακή τραγωδία πίσω από την 24χρονη κοπέλα

Η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη έχει δίπλα της το σύνολο του κόσμου παίρνοντας δύναμη όπως η ίδια είπε, από το κύμα συμπαράστασης. Μια δύναμη που έχει φανεί ξανά στο παρελθόν γιατί τα τελευταία δύο χρόνια η ίδια βιώνει τη μία τραγωδία μετά την άλλη, έχοντας χάσει τους γονείς και τον αρραβωνιαστικό της. Τρία πρόσωπα που ήταν δίπλα της και έφυγαν από τη ζωή μέσα σε λίγους μήνες.

Το πρώτο χτύπημα της μοίρας για την ίδια την κοπέλα ήρθε πριν από δύο χρόνια όταν έχασε τον πατέρα της σε τροχαίο δυστύχημα. Η μοίρα όμως αποδείχθηκε ιδιαίτερα σκληρή με την 24χρονη κοπέλα καθώς μέσα σε μόλις δύο μήνες, πέρυσι, αποχαιρέτησε για πάντα την αγαπημένη της μητέρας αλλά και τον σύντροφό της που νικήθηκε από ανίατη ασθένεια σε νεαρή ηλικία. «40 ημέρες χωρίς το χαμόγελό σου μανούλα μου, μα σε νιώθω παντού. Καλή ανάπαυση σ’ αγαπώ πάρα πολύ και μου λείπεις» έγραφε για τη μητέρα της λίγο πριν χάσει και τον σύντροφό της. «Ζωή μου όλη πάλεψες πολύ σκληρά, είσαι ήρωας, είσαι τα πάντα για μένα, δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Καλό παράδεισο ψυχή μου, σε λατρεύω» έγραφε και αποχαιρετούσε τον σύντροφό της.

Λίγους μήνες αργότερα, στην αυγή του 2022 βρέθηκε αντιμέτωπη με μία ακόμη σκληρή κατάσταση. Όπως έχει καταγγείλει βιάστηκε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την Πρωτοχρονιά με την ίδια να ψάχνει τη δικαίωση που ενδεχομένως να απαλύνει λίγο τον πόνο που της έχει δημιουργήσει και αυτή η δύσκολη κατάσταση που συναντά.

Παρέμβαση Εισαγγελέα

Η έρευνα αναβαθμίστηκε μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Δόθηκε εντολή στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εποπτεύσει ο εισαγγελέας τις έρευνες, λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών.Η εισαγγελία έχει διαχωρίσει δύο έρευνες με βάση το θέμα. Η μία είναι η καταγγελία της 24χρονης, ότι χωρίς τη συναίνεσή της υπέστη σεξουαλική κακοκποίηση. Η δεύτερη είναι η έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας. 

«Η ελληνική αστυνομία, ανεπηρέαστη από ονόματα, δε μας ενδιαφέρουν τα ονόματα, θα κάνει στο ακέραιο το καθήκον της, δε μας προβληματίζει το ονοματεπώνυμο του καθενός, ούτε εάν είναι πλούσιος ή φτωχός, αν είναι επιχειρηματίας ή εργάτης», λέει από τη μεριά του ο Χρήστος Συμεωνίδης, αρχιφύλακας και αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA