Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου, στο αστυνομικό τμήμα που έκανε την καταγγελία για βιασμό η 24χρονη κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στέλνοντας το δικό του μήνυμα, όχι μόνο για την πορεία των ερευνών στην υπόθεση, αλλά συνολικά ως κοινωνία. 

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Ερχονται συλλήψεις - Δέχεται απειλές

«Επέλεξα να έρθω σε αυτό το αστυνομικό τμήμα γιατί εδώ υπάρχει το γραφείο Ενδοοικογενειακής βίας το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες που δέχονται ψυχική και σωματική βία, στο πλαίσιο μιας σχέσης ή ενός γάμου, να καταγγείλουν τα περιστατικά. Και έχω έρθει πρώτα από όλα να επιβραβεύσω τους τέσσερις αστυνομικούς οι οποίοι πριν από περίπου ένα μήνα έσωσαν μια γυναίκα, της έσωσαν τη ζωή. Το είχα υποσχεθεί ότι θα το κάνω και ήρθα να το κάνω» είπε αρχικά ο υπουργός κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη.

Και έστειλε το δικό του μήνυμα και στους άλλους γονείς, όπως είναι και ο ίδιος. «Ας προσέχουμε όλοι πως μεγαλώνουμε ιδίως τα αγόρια μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα τα αγόρια μας όπως και τα κορίτσια μας πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον, να υπάρχει αγάπη και σεβασμός, ανδρισμός είναι να είσαι ευγενικός, να αγαπάς και να σέβεσαι μια κοπέλα και μια γυναίκα».

Ερωτηθείς για την έρευνα που έχει ξεκινήσει για κύκλωμα μαστροπείας με αφορμή το πάρτυ στο οποίο κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού η 24χρονη ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «πέντε μήνες που υπηρετώ ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχω δει ότι όταν η αστυνομία είναι ελεύθερη να κάνει την δουλειά της την κάνει αποτελεσματικά και σε αυτά τα περιστατικά και σε αλλά».

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι ενώ τα περιστατικά χαμηλής εγκληματικότητας, ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές αυτοκινήτων σε σχέση με το 2019 και το 2018 έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, σε αυτό το διάστημα που έχει τελειώσει η καραντίνα «υπάρχει έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας και είναι προφανές ότι δεν φτάνουν τα έξι γραφεία που έχουμε ιδρύσει. Άρα είναι μια υπηρεσία που θα επεκταθεί και θα ενταθεί η εκπαίδευση των αστυνομικών που είναι σε θέση να ανταποκρίνονται σε αυτό».

Τέλος σε ό,τι έχει να κάνει με τις ενέργιες στο ΑΠΘ ο υπουργός έκανε λόγο για μια κατάληψη – καρικατούρα. «Είδατε ότι πρόσφατα απελευθερώθηκε έπειτα από 35 χρόνια το ΑΠΘ από μια καρικατούρα – κατάληψη που ταλαιπωρούσε το πανεπιστήμιο, τα παιδιά μας, τους καθηγητές», σημείωσε.

Αναγνώρισε και δεύτερο άτομο η κοπέλα

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η 24χρονη που φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού, φέρεται να αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο, την ώρα που ο εισαγγελέας με ξεχωριστή προκαταρκτική εξέταση ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας με εμπλοκή γνωστών προσώπων κι επιχειρηματιών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κοπέλα, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, φέρεται να δέχεται απειλές για τη ζωή της ύστερα από τη δημοσιοποίηση της ιστορίας.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο δήμαρχος ΛαγκαδάΓιάννης Ταχματζίδης, ο οποίος γνωρίζει την 24χρονη. «Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε τι άλλο να συμβεί σε κάποιον. Σε κάθε περίπτωση μέσα από το γεγονός αυτό και άλλα περιστατικά που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας, αποκαλύφθηκε μια κρυμμένη πτυχή της ελληνικής κοινωνίας. Οι αποκαλύψεις αυτές είναι το θετικό που μπορεί να βγει από αυτή την ιστορία, αν μπορεί να το πει αυτό κάποιος. Δεν έχω μιλήσει μαζί της, θα το κάνω τις επόμενες ημέρες. Δεν ήθελα σε αυτή τη χρονική στιγμή που εμπλέκεται η Αστυνομία, ανακριτές και δικηγόροι να επικοινωνήσω μαζί της. Την κοπέλα τη γνώριζα μέσω της μητέρας της που ήταν υπάλληλος του δήμου μας. Τον πατέρα της τον έχασε πριν δύο χρόνια σε τροχαίο και τη μητέρα της πριν κάποιους μήνες από παθολογικά αίτια. Έχει χάσει και το σύντροφό της», είπε ο κ. Ταχματζίδης.

Ερχονται συλλήψεις

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή και  ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, τόνισε πως : «Η κοπέλα εμπιστεύτηκε κάποιους ανθρώπους και βρέθηκε σε μια γιορτή κι εκεί είδαμε το σύνηθες modus operandi σε τέτοιες περιπτώσεις, την κάμψη οποιασδήποτε αντίστασης μέσω χρήσης κάποιας ουσίας. Αναμένονται και οι τοξικολογικές για να το επιβεβαιώσουν αυτό. Ο συνδυασμός του αλκοόλ με τέτοιες ουσίες οδηγεί γρήγορα σε λιποθυμία. Μετά δε γνωρίζουμε πόσοι ήταν και τι συνέβη σε αυτό το δωμάτιο, μέχρι να ανακτήσει η κοπέλα τις αισθήσεις της. Είναι απίστευτο το θάρρος που έδειξε η κοπέλα. Το περιστατικό είναι συγκεκριμένο, αν όσα λέει η κοπέλα επιβεβαιωθούν μιλάμε για βιασμό από κοινού για τον οποίο προβλέπονται ισόβια. Θα γίνει έρευνα για το αν υπάρχει κύκλωμα μαστροπείας, ανθρώπων που παρασέρνουν νεαρές κοπέλες στην πορνεία. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να υπάρχει κύκλωμα που να συνδέεται με κάποιο νησί ή και το εξωτερικό. H προσωπική μου άποψη είναι ότι θα υπάρχουν και συλλήψεις», τόνισε ο δικηγόρος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA