Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ουσία Γ' υδροξυβουτυρικό οξύ, που είναι γνωστή και ως «χάπι του βιασμού» ψάχνουν να δουν εάν χορηγήθηκε στην 24χρονη που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, το «χάπι του βιασμού» είναι συνήθως σε υγρή μορφή και είναι άοσμο και τα συμπτώματα που προκαλεί είναι από ψευδαίσθηση ευφορίας, έως υπνηλία και απώλεια αισθήσεων, μέχρι και τον θάνατο, αν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα. 

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένονται από το αρμόδιο τμήμα του ΑΠΘ αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης, την ώρα που φαίνεται ότι η ιατροδικαστική εξέταση έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση. Οι έρευνες για την υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη με τους αστυνομικούς να εστιάζουν από τη μία στα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και από την άλλη στις κάμερες του ξενοδοχείου και στις καταγγελίες περί κυκλώματος μαστροπείας. Γι' αυτό και οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο και γραφείο δημοσίων σχέσεων με έδρα την Αθήνα

Η κατάθεση που «δείχνει» κύκλωμα μαστροπείας 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι σε εξέλιξη δύο έρευνες για την υπόθεση. Το μεσημέρι της Δευτέρας, 17 Ιανουαρίου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος παρήγγειλε στην αντεισαγγελέα Μαργαρίτα Χρα και εκείνη με τη σειρά της διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να αποδειχθεί αν πίσω από την οργάνωση των πάρτι βρίσκεται κύκλωμα μαστροπείας. Αμέσως μετά, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, με παρέμβασή του, ζήτησε να ερευνηθούν όλα όσα ήρθαν στη δημοσιότητα τα τελευταία 24ωρα και να αναλάβει την εποπτεία της έρευνας εισαγγελέας Εφετών. Αυτό δηλαδή που ζητεί είναι σε βάθος έρευνα ενώ επικαλείται και μια σειρά από δημοσιεύματα για τις καταγγελίες περί βιασμού της κοπέλας.

Στη δικογραφία υπάρχει μία κατάθεση κοπέλας, η οποία ανέφερε ότι όταν πήγε στο πάρτι στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, είδε κοπέλες που της φάνηκαν ότι ήταν εκδιδόμενες. Αυτή η κατάθεση έκανε τις Αρχές να πραγματοποιούν έρευνες για την ύπαρξη πιθανού κυκλώματος μαστροπείας. 

Σε εξέλιξη είναι και η ανακριτική έρευνα όσον αφορά την καταγγελία του βιασμού, εξαιτίας της οποίας συνελήφθη ο 27χρονος αλλά αφέθηκε ελεύθερος, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι συνευρέθηκε ερωτικά με την 24χρονη αλλά με τη θέλησή της. Η 24χρονη, ωστόσο, φαίνεται να αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο στις καταθέσεις της.  

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας: «Εμπιστεύομαι την αστυνομία που κάνει με επαγγελματικό και άξιο τρόπο τη δουλειά της. Θέλω να ενημερωθώ πιο συγκεκριμένα. Οι νόμοι είναι νόμοι. Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται για όλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί κι από εκεί και πέρα, τα πορίσματα που θα βγάλει η έρευνα της Αστυνομίας θα αποδοθούν ξανά στη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Έτσι γίνεται σε μια σοβαρή χώρα που λειτουργούν οι θεσμοί κι έτσι θα γίνει κι εδώ, στην πατρίδα μας».

Σε δηλώσεις του στον Alpha ο δικηγόρος της 24χρονης, Αθανάσιος Ζιώγας, επισήμανε ότι η κοπέλα βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά το συγκεκριμένο συμβάν και προσπαθεί να βρει την ψυχική της ισορροπία και να σταθεί στα πόδια της. «Παρακολουθείται από ψυχολόγο η 24χρονη», αναφέρει ο κ. Ζιώγας με τον εργοδότη της 24χρονης να αναφέρει ότι η κοπέλα δέχεται απειλές. «Απειλείται και κρύβεται από το κύκλωμα της νύχτας η κοπέλα. Φιλοξενείται σε άλλο σπίτι», είχε αποκαλύψει ο εργοδότης της, μιλώντας στο MEGA ενώ με νέες του δηλώσεις έκανε γνωστό ότι η κοπέλα στο παρελθόν έκανε και απόπειρα αυτοκτονίας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA