Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί να είναι μόλις 24 ετών αλλά έχει βιώσει τις απώλειες των γονιών της και του συντρόφου της. Μέσα από τον πόνο η Γεωργία Μπίκα φαίνεται να έγινε πιο δυνατή και αποφάσισε να βγει δημόσια και να γίνει η πρώτη μη επώνυμη γυναίκα στον απόηχο του MeToo, που κατήγγειλε on camera και με ονοματεπώνυμο βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Μου έδωσαν κάτι να πιω, θυμάμαι δυο άτομα από πάνω μου»

Η ζωή της Γεωργίας Μπίκα κυλούσε ομαλά, όπως είπε η ίδια στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη. Τον Μάιο του 2019 διασκέδαζε σε γάμο συγγενικού της προσώπου και σε λιγότερο από έναν χρόνο μετά, τον Φεβρουάριο του 2020, έχασε τον πατέρα της που σκοτώθηκε σε τροχαίο όταν η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε με φορτηγό, όπως αποκάλυψε ο θείος της στον ΑΝΤ1. Η Γεωργία βρέθηκε αντιμέτωπη με την αιφνίδια απώλεια του πατέρα της σε ηλικία 22 ετών. «Δυστυχώς ήμουν η πρώτη που είδε αυτή την εικόνα του πατέρα μου, προσπάθησα να στηρίξω την οικογένειά μου», δήλωσε σχετικά. 

Για την Γεωργία Μπίκα ακολούθησε μία «μάχη», όταν οι γιατροί διαπίστωσαν πως ο επί 5,5 χρόνια σύντροφός της Δημήτρης είχε ανίατη ασθένεια. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και 1,5 χρόνο μετά τη διάγνωση, τον Μάρτιο του 2021, άφησε την τελευταία του πνοή. «Ζωή μου όλη πάλεψες πολύ σκληρά είσαι ήρωας, είσαι τα πάντα για μένα, δε θα σε ξεχάσω ποτέ... καλό παράδεισο ψυχή μου σε λατρεύω», είχε γράψει η Γεωργία για τον αγαπημένο της Δημήτρη. «Προσπαθήσαμε πάρα πολύ, περάσαμε πάρα πολλά μαζί», είπε η Γεωργία για τη μάχη του Δημήτρη. 

Ταυτόχρονα με τον Δημήτρη, τη δική της μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έδινε και η μητέρα της Γεωργίας που είχε χρόνια πάθηση με την καρδιά της. «Αιφνίδιο θάνατο» είχε η γυναίκα την Ανοιξη του 2020, 40 μέρες μετά τον Δημήτρη και η Γεωργία Μπίκα φόρεσε ξανά μαύρα ρούχα. «Μαμάκα μου σε έχασα και εσένα ... πάλι μαύρο μαμά , θα μου λείψεις απίστευτα δε θα σε ξεχάσω στιγμή καλό παράδεισο να δεις το μπαμπά και το Δημήτρη. Σ’ αγαπώ», είχε γράφει για την απώλεια της μητέρας της. 

«Αυτή η οικογένεια έχει περάσει τα πάνδεινα. Πολλά χτυπήματα... Πρώτα έφυγε ο πατέρας σε τροχαίο. Πριν λίγους μήνες έφυγε και η μητέρα της από προβλήματα υγείας. Στο μεταξύ είχε χάσει και τον αρραβωνιαστικό της από σοβαρή ασθένεια. Πολλές απώλειες, αβάσταχτες. Πριν 10 μέρες είχαμε και τα 40 της θείας της αδερφής του πατέρα της... Από τη στεναχώρια που έχασε τον αδερφό της είχε πολλά προβλήματα. Όλα τα κακά μαζεύτηκαν σε αυτή την οικογένεια...», είπε ο θείος της Γεωργίας στον ΑΝΤ1 την Τρίτη (18/1). 

Διασκέδαση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς  

Η νεαρή Γεωργία είχε φτάσει σε σημείο απόγνωσης. Όπως αποκάλυψε ο τωρινός εργοδότης της στον ΑΝΤ1, ενημερώθηκε πως αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει σε παλαιότερο χρόνο, πριν την προσλάβει τον Νοέμβριο του 2021 γεγονός που του έγινε γνωστό πρόσφατα. Χάνοντας τη μητέρα, τον σύντροφο και τη θεία της μέσα στο 2021, σαν κορίτσι 24 ετών η Γεωργία ήθελε να ξεχαστεί, βγαίνοντας έξω να διασκεδάσει στην «εκπνοή» του έτους που είχε πάει μαυροντυμένη σε τρεις κηδείες. Ίσως το 2022 να ήθελε να κάνει μία νέα αρχή στη ζωή της και να προχωρήσει μπροστά αλλά αντ’ αυτού, βρέθηκε στο φως της δημοσιότητας για γεγονότα που δεν θα έπρεπε να συμβούν ποτέ ξανά και σε κανέναν άνθρωπο: Για την καταγγελία της αποτρόπαιας πράξης του βιασμού μέσα στα δωμάτια του ξενοδοχείου, που πίσω από την φανταχτερή βιτρίνα φαίνεται πως έκρυβε μυστικά που είναι ποινικά κολάσιμα. Όπως άλλωστε είπε η ίδια στη συνέντευξή της στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, αποφάσισε να πάει στο πάρτι που γινόταν στο ξενοδοχείο καθώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί πως την Πρωτοχρονιά που είναι ιδιαίτερη μέρα και είναι «όλοι με τις οικογένειές τους» εκείνη δεν έχει τη δικιά της και θα επέστρεφε μόνη σπίτι της.

Η πρόσκληση για το πάρτι στο ξενοδοχείο 

Η Γεωργία Μπίκα υποστήριξε ότι βρισκόταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε καφέ της Θεσσαλονίκης, όταν ο 28χρονος που γνώριζε, «εμπιστευόταν», «μας πρόσεχε» όταν βρισκόταν στο μαγαζί και «μας έχει συμπεριφερθεί σωστά» την κάλεσε στο πάρτι που θα γινόταν σε σουίτα ξενοδοχείου για την έλευση του 2022 και της πρότεινε «πάρε και μια φίλη σου να έρθεις». Το βράδυ η Γεωργία βρισκόταν σε σπίτι μαζί με την οικογένεια του εργοδότη της όπου είχε πιει αλκοόλ. «Στην εταιρεία ήρθε 1η Νοέμβρη, μέσα σε 2 μήνες δεν μπορείς να γνωρίζεις ούτε τον χαρακτήρα, ούτε τι παιδί είναι. Κέρδισε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, κέρδισε την εμπιστοσύνη στην εταιρεία. Είχε ανταπεξέλθει πάρα πολύ σωστά σε αυτό που έκανε. Ενα κορίτσι χαμηλών τόνων, ήρεμο. Δεν έδωσε δικαίωμα σε αυτούς τους 2 μήνες στην εταιρεία», δήλωσε ο εργοδότης της 24χρονης την Τρίτη στον ΑΝΤ1. 

«Ήπια τρία ποτά, το ένα μου το έδωσαν» 

Ενώ η Γεωργία βρισκόταν στο σπίτι με την οικογένεια του εργοδότη της, ο 28χρονος της έστελνε μηνύματα και την έπαιρνε τηλέφωνο ζητώντας της να πάει στο πάρτι. Εν τέλει αποφάσισε να πάει συνοδεία 17χρονης φίλης της γιατί θεωρούσε πως θα τον «προσέβαλε» αν δεν δεχόταν την πρόσκληση. Όταν ο νεαρός άνδρας εξακρίβωσε πως τελικά εκείνη θα πήγαινε, η 24χρονη ισχυρίστηκε πως της είπε: «"Θα πεις έναν αριθμό στη ρεσεψιόν και θα έρθεις σε ένα άλλο δωμάτιο". Ούτε αναρωτήθηκα, ούτε τίποτα και έτσι και έκανα». 

Η 24χρονη υποστήριξε πως τα άτομα στο πάρτι ήταν πολλά άλλα, όπως τόνισε, «δεν είχε την αντίληψη» να καταλάβει ούτε τον αριθμό των παρευρισκόμενων ούτε τι έκαναν, σε αντίθεση με τη φίλη της. Η Γεωργία είπε πως ήπιε δύο σαμπάνιες δικής της επιλογής και της έφεραν ακόμα ένα «βότκα red bull, δεν το είχα βάλει εγώ και το ήπια». Αργότερα η Γεωργία δεν ένιωθε καλά, γεγονός που αντιλήφθηκε η 17χρονη και αποφάσισαν μαζί με μία γνωστή τους να αποχωρήσουν. 

Τα τρία κορίτσια βγήκαν από το ξενοδοχείο, οι δύο αποχώρησαν και η Γεωργία είπε πως έψαχνε το αυτοκίνητό της. Η 24χρονη δέχτηκε τηλέφωνο από φίλη της που την ρωτούσε αν είναι καλά, με την ίδια να την καθησυχάζει λέγοντάς της πως θα επικοινωνήσει με τον 28χρονο που την κάλεσε στο πάρτι για να τη βοηθήσει. Όπως είπε η Γεωργία, ο 28χρονος την παρότρυνε να μεταβεί στο ξενοδοχείο κάτι που έκανε, μιας και υποστήριξε ότι δεν ήθελε να επικοινωνήσει με κάποιον δικό της για να μην τον ανησυχήσει. 

Το δωμάτιο και ο βιασμός στο ξενοδοχείο 

Η Γεωργία μετέβη στο ξενοδοχείο, έκλεισε δωμάτιο στο όνομά της τον αριθμό του οποίου δεν θυμάται, γιατί το μόνο που την ενδιέφερε, ήταν «να πάει να ξαπλώσει εφόσον χανόταν η συνείδησή της». Όπως περιγράφει, πήγαινε στο δωμάτιο και της τηλεφώνησε ο 28χρονος, τον οποίο και ενημέρωσε για το δωμάτιο που έκλεισε. Μετά την κάλεσε, όπως υποστηρίζει, ένας άλλος αριθμός. Ανεβαίνοντας στο δωμάτιο που είχε κλείσει η 24χρονη είπε πως είχε συνάντηση με τρεις άνδρες στο διάδρομο του ξενοδοχείου, οι οποίοι προσπάθησαν να την πείσουν, να αφήσει το δωμάτιο που είχε κλείσει και να πάει να κοιμηθεί σε ένα άλλο. 

«Στο δωμάτιο θυμάμαι δύο άτομα, έχω εικόνα από αυτήν την κατάσταση, από τον έναν άνθρωπο τη στιγμή που πάει να ξεκουμπώσει το παντελόνι του, ήταν από πάνω μου και εγώ είμαι στο κρεβάτι. Δεν θυμάμαι τίποτε άλλο, δεν θυμάμαι ούτε εγώ να αφαίρεσα κάτι, δεν θυμάμαι καμία απολύτως λειτουργικότητα, δεν είχα καμία απολύτως συνείδηση. Για κάτι τέτοιο δεν υπήρχε περίπτωση να συναινούσα ποτέ, αλλά δεν είχα και τη δύναμη να το αποτρέψω. Αυτό το θυμάμαι πολύ καλά, δεν είχα τη δύναμη να το αποτρέψω», είπε η Γεωργία στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.  

Όπως είπε στη συνέχεια θυμάται το πρωί, ξύπνησε κατά τις έντεκα παρά και «δεν είχα κανένα έλεγχο όταν ξύπνησα, η μνήμη μου σταμάτησε τη στιγμή που έκλεισα το δωμάτιο, το πλήρωσα και πήγαινα σ' αυτό. Έτσι όπως σηκώθηκα, είδα κάτω το εσώρουχό μου, δεν μπορούσα να το πιστέψω δηλαδή το ότι έβλεπα κάτι που δεν θυμάμαι να το έβγαλα. Ήμουν αδιάθετη και δεν μπορούσε να πάει το μυαλό μου τι συνέβη. Καθώς γύρισα στο δωμάτιο, είδα ανδρικά ρούχα, κάλτσες, μια βαλίτσα, κάτι χάπια. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να είμαι σε μια σουίτα, γιατί δεν το επέλεξα. Κανένας άλλος δεν ήταν στο δωμάτιο, τότε άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πήγαινε καλά». 

Γεωργία Μπίκα: Έχει μεγάλα κότσια 

Η Γεωργία Μπίκα ζήτησε τη βοήθεια του εργοδότη της, ο οποίος την παρέλαβε από το ξενοδοχείο μαζί με έναν φίλο του σε κατάσταση στην οποία ήταν «εμφανώς κακοποιημένη». Η 24χρονη κατήγγειλε στην Αστυνομία το περιστατικό και ο δικηγόρος της είναι και δικηγόρος της επιχείρησης στην οποία εργάζεται. «Αντιλαμβάνεστε ότι η κοπέλα πήρε μία απόφαση. Αυτό σημαίνει ότι είχε, θα το λέγαμε έτσι λίγο πιο ωμά, πάρα πολύ μεγάλα κότσια για να το κάνει αυτό. Από τη στιγμή που πήρε αυτή την απόφαση εμείς έχουμε συσπειρωθεί, είμαστε 4-5 άτομα γύρω από την κοπέλα που προσπαθούμε να τη βοηθήσουμε. Προσπαθούμε η ψυχολογία της να είναι καλά για να μπορεί να αντιμετωπίσει όλη αυτήν την κατάσταση» είπε ο εργοδότης της Γεωργίας στον ΑΝΤ1. 

Η Γεωργία Μπίκα είναι η πρώτη μη επώνυμη γυναίκα που έδωσε συνέντευξη δείχνοντας το πρόσωπό της, στην οποία κατήγγειλε ότι είναι θύμα βιασμού. Σκοπός της όπως είπε είναι να δικαιωθεί και τόνισε πως «δεν πήγε στο πάρτι για να βιαστεί» αλλά για να διασκεδάσει, ξεχνώντας τις απώλειες των αγαπημένων της προσώπων και για να μην γυρίσει σε ένα άδειο σπίτι. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση της Γεωργίας Μπίκα να μιλήσει δημόσια με ονοματεπώνυμο είναι μια πράξη περίσσιου θάρρους από ένα κορίτσι που είναι μόλις 24 ετών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA