Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρόστιμο 50.000 ευρώ επέβαλαν οι Αρχές σε διοργανωτή «κορονοπάρτι» που... προδόθηκε από τα ελληνικά κανάλια. Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του μετά την προβολή στιγμιότυπων από το συγκεκριμένο παράνομο πάρτι στην τηλεόραση

Διαβάστε ακόμη: Μπόρις Τζόνσον: Κανείς δεν με προειδοποίησε ότι τα πάρτι ήταν ενάντια στα μέτρα κορονοϊού

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοργανωτής, ιδιοκτήτης εταιρείας που διοργανώνει πάρτι, νοίκιασε την αποθήκη στην περιοχή του Μετς όπου και πραγματοποιήθηκε το «κορονοπάρτι». Τα βίντεο από το παράνομο πάρτι προβλήθηκαν από τα ελληνικά κανάλια και οι Αρχές κινητοποιήθηκαν προκειμένου να εντοπιστεί ο χώρος στον οποίο έγινε παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Εν τέλει έφτασαν στα ίχνη του διοργανωτή ο οποίος καλείται να πληρώσει το πρόστιμο «μαμούθ» των 50.000 ευρώ. 

Στο κορονοπάρτι που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής (16/1) συμμετείχαν περίπου 200 άτομα, ενώ ο χώρος είχε διαμορφωθεί σε... κλαμπ με καναπέδες των 6, των 8 και των 10 ατόμων, οι οποίοι κοστολογούνταν από 600 έως και 1.000 ευρώ, ενώ για την κράτηση σε σταντ των τεσσάρων ατόμων και open bar, η τιμή έφτανε στα 50 ευρώ το άτομο. Μέσα από βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, εμφανίζονται οι θαμώνες να τραγουδούν, να χορεύουν, να πίνουν σε εντελώς χαλαρή διάθεση, ενώ τα φωτορυθμικά και οι σαμπάνιες έδιναν τον δικό τους τόνο στη διασκέδαση.

Η είδηση έρχεται μία ημέρα μετά την κατάθεση τροπολογίας από το υπουργείο Ανάπτυξης στη Βουλή στην οποία προβλέπεται πως θα δημοσιεύονται οι επωνυμίες των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορονοϊό. Μέσω της άτυπης «black list», σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση «αποθαρρύνεται τόσο η επιχείρηση από τη μη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας, όσο και το καταναλωτικό κοινό, από την προσέλευση και συναλλαγή του με επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν σύννομα ως προς τα μέτρα από τη μετάδοση του κορονοϊού».  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA