Μενού
  • Α-
  • Α+

Καιρός: Πολικές θερμοκρασίες και πολύ χιόνι αναμένονται στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, με τον γνωστό μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη να αναφέρει πως η κακοκαιρία θα ξεκινήσει αύριο, Παρασκευή, και από βορρά προς νότο, ενώ θα μας απασχολήσει για αρκετές ημέρες και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Το πολικό ψύχος κατεβαίνει τις επόμενες ημέρες από την περιοχή της Σκανδιναβίας και θα προκαλέσει νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα απασχολήσει τη χώρα μας για αρκετές ημέρες. Τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και σε θαλάσσιες περιοχές. «Θα δούμε πολλά νησιά του Αιγαίου μας να ντύνονται στα λευκά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να μας απασχολεί από αύριο το μεσημέρι – απόγευμα. Τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι πολικές θερμοκρασίες. «Μέσα στο Σάββατο και στην Κυριακή, τα υψόμετρα χιονόπτωσης ολοένα και θα κατεβαίνουν. Θα έχουμε χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και σε πεδινές, ημιπεδινές περιοχές προς τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και βέβαια μέσα στο Αιγαίο.

Καθώς πηγαίνουμε στην Κυριακή αλλά και τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, σιγά σιγά αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα αφορά περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο. Θα δούμε πολλά νησιά στο Αιγαίο να ντύνονται στα λευκά. Δεν είναι τόσο συνηθισμένο. Και στα ανατολικά βέβαια ηπειρωτικά τμήματα προς την περιοχή της Αττικής και της Εύβοιας αναμένουμε γενικά μεγάλο όγκο χιονοπτώσεων. Αρα λοιπόν παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα. Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα μας απασχολήσει για αρκετές ημέρες και μέσα στην επόμενη εβδομάδα», τόνισε ακόμη ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Για σήμερα Πέμπτη προς τα δυτικά τμήματα, προς τα νότια θαλάσσια τμήματα και το ανατολικό Αιγαίο θα συναντήσουμε κατά τόπους συννεφιές και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα πιο δυτικά τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA