Μενού
  • Α-
  • Α+

Χιλιάδες πολίτες είναι εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους, καθώς η κακοκαιρία Ελπίς τους έπιασε στον... ύπνο, μιας κι από αλλού το περίμεναν κι από αλλού τους ήρθε... Ενώ όλο το βάρος είχε ριχτεί στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας για να μην κολλήσει, κόλλησε η Αττική Οδός, η Κατεχάκη, η Μεσογείων και σχεδόν όλοι οι δρόμοι της βορειοανατολικής Αττικής.

Κακοκαιρία Ελπίς: Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τα χιόνια και την κακοκαιρία στην Ελλάδα

Η Τροχαία δέχεται κυριολεκτικά εκατοντάδες κλήσεις το λεπτό από εγκλωβισμένους οδηγούς, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατόν να υπερκεράσει τα προβλήματα που δημιουργεί ο χιονιάς με αποτέλεσμα χιλιάδες οχήματα να είναι ακινητοποιημένα. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά οχήματα δεν είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες κι ακινητοποιούνται κι έτσι «κολλάει» ακόμα περισσότερο η κυκλοφορία.

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες που έχουν δεχθεί τηλεοπτικοί σταθμοί από αγανακτισμένους πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους. Στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γιώργος Ευγενίδης συνομιλεί με πολίτες που είναι στο δρόμο και οι καταγγελίες τους είναι χαρακτηριστικές. «Είμαστε εδώ 4 ώρες, ακινητοποιημένοι, δεν έχει περάσει ένα εκχιονιστικό. Είμαι στην Αττική Οδό, πριν τη Μαραθώνος μετά την έξοδο του περιφερειακού Υμηττού. Δεν έχουμε νερό να πιούμε, δεν μπορούμε να κουνηθούμε» λέει ένας οδηγός, ενώ άλλος καταγγέλλει ότι «είμαι 5,5 ώρες στην Αττική οδό από Μαρκόπουλο παλεύω να πάω Παλλήνη κι έχω κάνει ένα χιλιόμετρο σε 5,5 ώρες».

Στο ύψος της Ανθούσας στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς αεροδρόμιο έχει διπλώσει νταλίκα. Οδηγός άλλης νταλίκας καταγγέλλει ότι «είμαι 5 ώρες στην Δουκίσσης Πλακεντίας. Μπήκα στην Ηρακλείου, βλέπω την απόδειξη 10:52 και είμαι ακόμα στο τούνελ στην Πλακεντίας και δεν μπορώ να βγω»...

Χαρακτηριστική ήταν και η καταγγελία του κ. Χρήστου, ο οποίος βρίσκεται 4 ώρες στο αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό «με τη σύζυγό μου που είναι 6 μηνών έγκυος κι ένα παιδί 3 ετών. Ευτυχώς είχαμε ένα τοστ κι έφαγε το παιδί, εμείς είμαστε νηστικοί...».

Ιδια εικόνα και ίδιες καταγγελίες από οδηγούς που βρίσκονται τόσο στην Μεσογείων και στην Κατεχάκη και πέριξ του περιφερειακού Υμηττού με την χιονόπτωση να δυναμώνει την τελευταία ώρα...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA