Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα τεράστιο πανό διαμαρτυρίας για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο, αναρτήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (26/1) στην παλιά κατάληψη της Λεωφόρου Νίκης, στη Θεσσαλονίκη. Στο πανό αναγράφεται χαρακτηριστικά: «Η αχίλλειος πτέρνα του κάθε Έλληνα λεβέντη βιαστή είναι η γυναίκα, που αντιστέκεται».

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός ανήλικης από ιερέα: Νέες απίστευτες καταθέσεις και περιγραφές για τη δράση του

Σε ανάρτηση που έγινε στο Facebook, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης δημοσιεύει φωτογραφίες από το πανό και παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή σε πορεία την Παρασκευή 28/1 στις 18:00 στην Καμάρα «κατά της κουλτούρας του βιασμού και των γυναικοκτονιών».

Απομακρύνεται η σύνδεση του ροζ βίντεο με τη Γεωργία Μπίκα

Στο μεταξύ, απομακρύνεται το σενάριο σύνδεσης ενός ροζ βίντεο που ήρθε στην κατοχή των Αρχών, με την υπόθεση της 24χρονης. Τις τελευταίες ώρες κατασχέθηκαν κινητά προσώπων από τη Θεσσαλονίκη, για να αναλυθεί το συγκεκριμένο ύποπτο βίντεο και να βρεθεί ο αρχικός αποστολέας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος που κλήθηκε από τις Αρχές για το συγκεκριμένο βίντεο είναι ένας υπεύθυνος καφέ - μπαρ στη λεωφόρο Νίκης.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά, το συγκεκριμένο άτομο δεν εργάζεται στο ίδιο μαγαζί, όπου δούλευε ο 33χρονος μετρ, που προσκάλεσε στο πάρτι τη Γεωργία. Ωστόσο, παλαιότερα είχε συνεργαστεί με την επιχειρηματική ομάδα που διαχειρίζεται την καφετέρια που συνδέθηκε με την υπόθεση της 24χρονης.

Μετά τον υπεύθυνο του καφέ - μπαρ, οι αρχές κάλεσαν ακόμα 5-6 άτομα που είχαν στο κινητό τους το επίμαχο ροζ βίντεο στο οποίο εξετάζεται εάν συμμετέχουν άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται το συγκεκριμένο βίντεο να σχετίζεται με ρεβεγιόν στη σουίτα και τα όσα καταγγέλλει ότι συνέβησαν η Γεωργία Μπίκα. Δεν αποκλείεται όμως, από τα κινητά των προσώπων που κλήθηκαν από τις αρχές- με αφορμή αυτό το βίντεο -να «αλιευθήκαν» άλλες πληροφορίες για την υπόθεση και το κύκλωμα μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών που ερευνούν.

Κατέθεσε εκ νέου ο μετρ

Παράλληλα, το μεσημέρι της Τετάρτης βρέθηκε στο γραφείο της πέμπτης τακτικής ανακρίτριας ο 33χρονος μετρ. Ο ίδιος κατέθεσε ως μάρτυρας, καθώς ήταν παρών στο πάρτι και φαίνεται να γνωρίζει σημαντικές πληροφορίες για την επιστροφή της 24χρονης στο ξενοδοχείο τα ξημερώματα. Εκτός από την Γεωργία Μπίκα, ο 33χρονος είχε προσκαλέσει και άλλες κοπέλες, όπως μία 24χρονη και μία 22χρονη.

Τέλος της εβδομάδας αναμένονται οι τοξικολογικές

Εξάλλου, την Παρασκευή αναμένεται να παραδοθούν τα αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων στην ανακρίτρια. Από εκεί αναμένεται να πέσει φως και να δοθούν σημαντικές απαντήσεις στα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης. Πάντως, η πλευρά της 24χρονης έχει ορίσει ήδη τεχνικό σύμβουλο για την διενέργεια των εξετάσεων, ενώ η ανακρίτρια κάλεσε και την πλευρά του κατηγορουμένου να ορίσει δικό της τεχνικό σύμβουλο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA