Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 13:00 είναι προγραμματισμένη η σύσκεψη των ειδικών ώστε να εξετάσουν τα δεδομένα της πανδημίας του κορονοϊού και να κάνουν τις εισηγήσεις τους για χαλάρωση ή μη των μέτρων που ισχύουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατεύθυνση που υπάρχει κάνει λόγο για χαλάρωση κάποιων εκ των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Σοκ με 115 θανάτους - Στα 17.960 τα κρούσματα, 646 διασωληνωμένοι

Συγκεκριμένα οι επιδημιολόγοι προσανατολίζονται να εισηγηθούν αλλαγές σε ό,τι έχει να κάνει τόσο με την εστίαση όσο και με την πληρότητα στα γήπεδα. Όπως όλα δείχνουν η υποχρέωση που θα παραμείνει εν ισχύ είναι η απαγόρευση για όρθιους στα μαγαζιά της εστίασης. Θα συνεχίσουν, δηλαδή να επιτρέπονται μόνο καθιστοί πελάτες. Αντίθετα πιθανότατα θα προτείνουν άρση της απαγόρευσης της μουσικής, ενώ αναμένεται να απελευθερωθεί και το ωράριο.

Αναφορικά με τα γήπεδα ο προσανατολισμός είναι να αυξηθεί η πληρότητα και να μπορεί να φτάνει ως και το 50%. Πάντα βεβαια μαζί με τα μέτρα ασφαλείας και την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Υπενθυμίζεται πως τα συγκεκριμένα μέτρα που ισχύουν πάρθηκαν κατά τη διάρκεια των γιορτών και εν συνεχεία με βάση την επιδημιολογική εικόνα, παρατάθηκαν.

Γκάγκα: «Όχι» σε γενική άρση μέτρων

Αρνητική στάση απέναντι στην γενική άρση των μέτρων κράτησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση», τόνισε συγκεκριμένα η Υπουργός.

Όσον αφορά στις αποφάσεις για τα μέτρα, που πρόκειται να λάβει και να ανακοινώσει σήμερα η Επιτροπή μετά την συνεδρίαση της, εξήγησε ότι η μουσική θα μπορούσε να επιστρέψει στην εστίαση αλλά μόνο σε χώρους για καθήμενους. Για τα γήπεδα τόνισε ότι η πληρότητα του 10% μπορεί να αυξηθεί εάν και εφόσον τηρούνται τα μέτρα.  «Είμαστε πιο κοντά στο τέλος» σημείωσε η κα Γκάγκα, αλλά συνέστησε να μην υπάρξει χαλάρωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA