Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για την πολυήμερη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Αττικής κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίς προχωρά η Δικαιοσύνη. Έπειτα από παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αρχίζει προκαταρκτική έρευνα  στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης.

Διαβάστε ακόμηΚαιρός: Φόβοι για πλημμύρες στην Αττική με τη νέα κακοκαιρία

Η εισαγγελική παρέμβαση έρχεται μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας έως σήμερα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα πολιτών, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι έχουν συμπληρωθεί τρία 24ωρα και εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εν μέσω χαμηλών θερμοκρασιών χωρίς να μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους για να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Απόστολος Ανδρέου.

Καταγγελίες από απελπισμένους κατοίκους 

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η κ. Τσιτσώνη, η οποία περιέγραψε τις δύσκολες ώρες που περνούν οι γονείς της, που από τη Δευτέρα το βράδυ δεν έχουν ρεύμα στο σπίτι τους στο Χολαργό.

«Οι γονείς μου είναι χωρίς ρεύμα από τη Δευτέρα το βράδυ. Ο πατέρας μου είναι τετραπληγικός και έχει μηχανική υποστήριξη και η μητέρα μου είναι με καρδιακή ανεπάρκεια. Ζούνε σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην οδό Περικλέους στο Χολαργό και είναι αδύνατη η μετακίνησή τους. Είναι ο πιο κεντρικός δρόμος του Χολαργού», περιέγραψε η κ. Τσιτσώνη. «Εχτές άνοιξε ο δρόμος με εκχιονιστικό και τους πήγα τρόφιμα και power bank για να φορτίσουν τα τηλέφωνά τους. Δεν έχουν δυνατότητα να ζεσταθούν, να μαγειρέψουν. Από τη Δευτέρα τηλεφωνώ στο ΔΕΔΔΗΕ, έχουμε δηλώσει τη βλάβη και μας λένε ότι υπάρχουν πολλά περιστατικά και θα δουν τι θα κάνουν. Όλο σχεδόν το τετράγωνο εκεί έχει πρόβλημα, όπως ξέρω», πρόσθεσε η ίδια.

Γκαζάκι και τσουκάλι με χιόνι να βράζει για να πιουν νερό στο Πικέρμι. Τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης για την κυρία Καλλιόπη. Δύο ημέρες στο σκοτάδι, χωρίς θέρμανση, χωρίς νερό και με 2 μωρά που έχουν ανάγκη για φαγητό και ζέστη, αναγκάζεται να βράσει το χιόνι για να φτιάξει γάλα για τα παιδιά της. «Δεν μπορώ να μαγειρέψω, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Έχω επικοινωνήσει με τον παιδίατρό μου, μου είπε για να πλύνω ένα μπιμπερό να λιώσω χιόνι, για να βράσω χιόνι, να πλύνω και να προμηθευτώ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA