Μενού
  • Α-
  • Α+

Απίστευτη εικόνα στην παραλία του Αλίμου καθώς μία φάλαινα φυσητήρας, σύμφωνα με το λιμενικό, κολυμπά στα ρηχά με τους ειδικούς να έχουν σπεύσει ώστε να ξεκινήσει η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του τεράστιου θηλαστικού. Η πρώτη εικόνα δείχνει πως έχει σημάδια τραυματισμού, ενώ κινείται διαρκώς προσπαθώντας να προσανατολιστεί. Στο σημείο έχει σπεύσει το λιμενικό, το οποίο αναζητά τρόπους για να την απομακρύνουν και να την σπρώξουν προς τα μέσα, καθώς κινδυνεύει όσο μένει έξω. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας, Δρ. Κουτσούμπας, αυτά τα κοιτώδη ζώα  προσκρούουν πάνω σε προπέλες πλοίων. Σημείωσε ότι απ' ότι φαίνεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά και εξέφρασε τον φόβο ότι το ζώο δε θα έχει καλή κατάληξη. Πρόσθεσε ότι το ζώο δεν είναι καθόλου επικίνδυνο και είναι ένα από τα προστατευόμενα είδη.

Σημειώνεται πως χθες είχε εντοπιστεί στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης με το λιμενικό και την ελληνική ομάδα διάσωσης να τη βοηθούν να  βγει και στ' ανοιχτά και να φύγει. Ωστόσο σήμερα, πιθανότατα η ίδια φάλαινα -που ονομάζεται Ζιφιός- εμφανίστηκε αποπροσανατολισμένη και τραυματισμένη στον Αλιμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA