ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/01/2022 11:38

Φάλαινα στον Αλιμο: Πιτσιρικάς φιλάει την τηλεόραση για να τη σώσει

Η φάλαινα είναι τραυματισμένη και έχει στηθεί επιχείρηση για να διασωθεί, όμως ο πιτσιρικάς, βλέποντας τη φάλαινα να υποφέρει, τρέχει στην τηλεόραση και τη φιλά για να της δείξει πόσο θέλει να σωθεί.

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Φάλαινα στον Αλιμο: Πιτσιρικάς φιλάει την τηλεόραση για να τη σώσει
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Η εικόνα με την τραυματισμένη φάλαινα που βρίσκεται στην παραλία του Αλίμου συγκινεί. Η κινητοποίηση που γίνεται για να διασωθεί η φάλαινα «ζιφιός» είναι αρκετά μεγάλη, αν και η μάχη που δίνουν οι ειδικοί θεωρείται αρκετά δύσκολη.

Η φάλαινα είχε βγει στα ρηχά από την Πέμπτη με τους λιμενικούς να τη βάζουν στα ανοιχτά αλλά εκείνη να επανέρχεται στα ρηχά λίγες ώρες αργότερα. Η αγωνία που υπάρχει για τη φάλαινα είναι έκδηλη και μπορεί να αποτυπωθεί σε μία φωτογραφία: Σε αυτή που μικρός τηλεθεατής, βλέποντας τη φάλαινα «ζιφιός» να υποφέρει, σπεύδει στην τηλεόραση να τη φιλήσει, μήπως της δώσει δύναμη για να σωθεί.

Video Loading...

Αμυράς: Υποφέρει η φάλαινα

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή υποφέρει», «η πρόγνωση δεν είναι καλή», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς από τον Άλιμο, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Εξήγησε ότι δεν πρόκειται για φάλαινα - φυσητήρα αλλά για φάλαινα – Ζιφιό, δηλαδή μια ραμφοφάλαινα που ζει συνήθως σε βυθούς από 1 έως 3 χλμ. Το γεγονός ότι έχει βρεθεί σε τόσο ρηχά νερά δείχνει ότι προφανώς αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Video Loading...

Η Ευγενία Σκούντζου, κτηνίατρος και μέλος του «Αρίωνα», δήλωσε ότι θα γίνει προσπάθεια αιμοληψίας από το κήτος καθώς ακόμη δεν γνωρίζουν οι ειδικοί γιατί αποπροσανατολίστηκε και εάν εκτός από τα τραύματά του έχει ενδεχομένως και κάτι άλλο. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε βγει στα ρηχά από χθες, ωστόσο, είχαν καταφέρει να την βάλουν και πάλι μέσα ούτως ώστε να απεγκλωβιστεί. Σήμερα όμως βγήκε και πάλι στα ρηχά. Στην περιοχή βρίσκονται δύτες και κτηνίατρος προκειμένου να περιθάλψουν τη μικρή φάλαινα. Όπως φαίνεται είναι είναι αρκετά τραυματισμένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΑΛΑΙΝΑ ΑΛΙΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ