Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια ακόμη απώλεια ανθρώπινης ζωής από την τυφλή οπαδική βία, μετράει η ελληνική κοινωνία, καθώς τα ξημερώματα της Τρίτης (1/2), ο 19χρονος Αλκης, φίλαθλος του Αρη, άφησε την τελευταία του πνοή σε δρόμο της Θεσσαλονίκης, έχοντας δεχτεί δολοφονική επίθεση από ομάδα αγνώστων με αφορμή τις οπαδικές διαφορές. Οι έρευνες της αστυνομίας είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι Αρχές θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός των δραστών.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη - Δολοφονία 19χρονου οπαδού: «Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο»

Ο άτυχος νέος που δεν είχε καμία σχέση με το οργανωμένο οπαδικό κίνημα, μαζί με άλλους δύο φίλους του, έκαναν μια συνηθισμένη βραδινή βόλτα κοντά στο γήπεδο του Αρη, στην περιοχή Χαριλάου και τελικά φαίνεται πως βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο. Ο 19χρονος έπεσε νεκρός από τα βάρβαρα χτυπήματα των δραστών που από μαρτυρίες, εκτιμάται ότι ήταν γύρω στα 10 άτομα.

«Συνδυαστικός θάνατος από την αγριότητα των χτυπημάτων» 

Η ιατροδικαστική έκθεση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Αλκη, ήταν ακαριαίος! Οι εξετάσεις έδειξαν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τραύμα στη μηριαία αρτηρία και πολλά χτυπήματα στα πόδια. Το θύμα βρέθηκε μέσα σε μια... λίμνη αίματος και η ιατροδικαστής που εξέτασε τον νεκρό, Ληδία Κοβάτση, μιλώντας στο Reader, έκανε λόγο για ένα άγριο έγκλημα: «Τα τραύματα του θύματος ήταν άγρια και εντοπίζονται κυρίως στα πόδια και στο κεφάλι. Υπάρχουν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και προφανή χτυπήματα που του έχουν προκαλέσει τον θάνατο. Στην έκθεσή μου έχω αναφέρει ότι ήταν ένας συνδυαστικός θάνατος, καθώς η ακατάσχετη αιμορραγία σε συνδυασμό με την αγριότητα των χτυπημάτων στο κεφάλι, μπορεί να απέφεραν την απώλεια της ανθρώπινης ζωής ακόμη και μέσα 2-3 λεπτά». 

«Δεν μπορούσε να σωθεί... έφυγε ακαριαία»

Ουσιαστικά, η κυρία Κοβάτση απέκλεισε και την πιθανότητα μη έγκαιρης διάσωσης του 19χρονου Αλκη: «Δεν τίθεται καν θέμα χρονικής καθυστέρησης των πρώτων βοηθειών. Ηταν τέτοια η αιμορραγία κυρίως στα πόδια που δεν προλάβαινε να σωθεί το θύμα. Είναι αυτό που λέμε ''ακαριαίος θάνατος''». Σχετικά με το δρεπάνι που βρέθηκε κοντά στο σημείο της δολοφονίας, η ιατροδικαστής ήταν ξεκάθαρη: «Δεν είναι αρμοδιότητά μου να πω εάν είναι αυτό το αντικείμενο που προκάλεσε τα θανάσιμα τραύματα. Σίγουρα, όμως, είναι ένα αιχμηρό αντικείμενο, συμβατό με τη συγκεκριμένη δολοφονία».  

Το χρονικό της δολοφονικής επίθεσης

Ο 19χρονος περπατούσε με φίλους του επί της οδού Θεοδώρου Γαζή, όταν δέχτηκαν άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων που κατέβηκαν από δύο αυτοκίνητα. Αρχικά τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του Αλκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες επιτέθηκαν στην παρέα του 19χρονου με μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα που παρομοιάζονται με δρεπάνια. Το θύμα έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στα πόδια, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ οι άλλοι δύο φίλοι του βρίσκονται στο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου.

Η αστυνομία έχει το δρεπάνι, τις μαρτυρίες, θέμα χρόνου οι συλλήψεις

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το μένος των δολοφόνων ήταν μεγάλο και οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την εύρεση των δραστών. Η αστυνομία έχει συγκεντρώσει όλο το διαθέσιμο υλικό και σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, υπάρχουν στοιχεία από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, όπου φαίνονται ακόμη και οι αριθμοί από τις πινακίδες των οχημάτων. Ηδη ταυτοποιούνται τα στοιχεία, οι Αρχές σκόπιμα δεν έχουν δώσει το βίντεο που υπάρχει, στη δημοσιότητα και δεν αποκλείεται ακόμη και αύριο να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις. Παράλληλα, η Αστυνομία έχει ήδη στα χέρια της το φονικό αντικείμενο, το οποίο εστάλη για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Το δρεπάνι με το οποίο σκότωσαν τον 19χρονο Αλκη, εντοπίστηκε λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο της δολοφονίας. Το δρεπάνι βρέθηκε κοντά σε κάδο σκουπιδιών και έχει δοθεί για εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αποτυπώματα που θα οδηγήσουν τις Αρχές στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Παράλληλα, οι καταθέσεις μαρτύρων, δίνουν σημαντικά στοιχεία που αναμένεται να οδηγήσουν στη σύλληψη των δολοφόνων του 19χρονου. Οι έρευνες εντείνονται σε «στέκια» οπαδών που θεωρούνται λίγο - πολύ «γνωστά» πρόσωπα, έχοντας φάκελο για συμμετοχή σε «βαριά» επεισόδια.

Σύμφωνα άλλωστε με το ρεπορτάζ του MEGA, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ανέφεραν πως πιθανότατα οι δράστες δεν είχαν οργανωθεί σε βαθμό συγκάλυψης ενός εγκλήματος. Είναι χαρακτηριστικό πως αμέσως μετά τη δολοφονία, η αστυνομία προσήγαγε 15 υπόπτους, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι εκτός από έναν, ο οποίος συνελήφθη γιατί επάνω του βρέθηκε ένας ναυτικός πυρσός. Τα «λάθη» τους ακόμα και στην προσπάθεια διαφυγής τους, θα είναι και αυτά που θα τους προδώσουν. 

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα στην εξιχνίαση του εγκλήματος

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη, συνομιλώντας με τους βουλευτές, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 19χρονου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ο ίδιος επικοινώνησε με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Νωρίτερα, μήνυμα μηδενικής ανοχής στη βία έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά τις επιθέσεις με γκαζάκια στα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του προέδρου των Ειδικών Φρουρών, Βασίλη Ντούμα αλλά και το αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι στη Θεσσαλονίκη που κόστισε τη ζωή σε έναν 19χρονο. «Καμία μορφή βίας δεν γίνεται ανεκτή. Το κράτος δικαίου προστατεύει όλους τους πολίτες. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει τη δουλειά της».

O Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης σχετικά με τη δολοφονία 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τη θλιβερή είδηση ότι ένα παλικάρι 19 χρόνων δολοφονήθηκε άγρια κι έσβησε άδικα. Η βία δεν έχει χώρο στον αθλητισμό. Η βία δεν έχει χώρο πουθενά. Τίποτα μα τίποτα δεν δικαιολογεί εγκληματικές συμπεριφορές. Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθούν, άμεσα, οι άθλιοι δολοφόνοι και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη». 

Κοινές αντιδράσεις ΠΑΟΚ, Ηρακλή - Τι λένε στον Αρη

Σύσσωμος ο αθλητικός κόσμος της Θεσσαλονίκης καταδικάζει με τον πλέον ηχηρό τρόπο τη δολοφονία του 19χρονου οπαδού του Aρη κοντά στο γήπεδο «Κλ.Βικελίδης» το βράδυ της Δευτέρας. Ο νεαρός Αλκης έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των ομάδων της Θεσσαλονίκης. Ετσι, ο ΑΣ, η ΠΑΕ και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, εκφράζοντας την οδύνη τους για τη δολοφονία του οπαδού του Αρη, ενώ η ΠΑΕ Ηρακλής άλλαξε τα χρώματα του συλλόγου στους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κυανόλευκα σε κιτρινόμαυρα προς τιμήν του Άρη. ΠΑΟΚ και Ηρακλής τοποθετήθηκαν δημόσια για την τραγική είδηση της δολοφονίας του 19χρονου οπαδού του Άρη. Ο ΑΣ ΠΑΟΚ από κοινού με την ΠΑΕ και την ΚΑΕ των «ασπρόμαυρων» εξέφρασαν την οδύνη τους για τον χαμό του νεαρού οπαδού του Άρη και δήλωσαν την αποστροφή τους προς κάθε μορφή βίας.

Παράλληλα, η ΠΑΕ Ηρακλής από την πλευρά της άλλαξε τα χρώματα του συλλόγου στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κυανόλευκα σε κιτρινόμαυρα προς τιμήν του Άρη μετά το σοκαριστικό περιστατικό με τη δολοφονία του 19χρονου οπαδού των «κιτρίνων».

Ο πρόεδρος του ΑΣ Αρης, Λευτέρης Αρβανίτης απηύθυνε έκκληση, μιλώντας στον «Κόσμο των Σπορ» της ΕΡΤ3 να κλείσει επιτέλους ο κύκλος της βίας και του αίματος, μακριά από οπαδικές εμμονές. «Περιμένουμε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες. Καλούμε την αστυνομία, που έχει τη δυνατότητα από τις κάμερες της περιοχής να συλλάβει τους ενόχους κι από κει και μετά θα δούμε πώς θα αντιδράσουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας του κιτρινόμαυρου συλλόγου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA