Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προσήχθησαν αργά το βράδυ της Τρίτης τρία άτομα, ως ύποπτα για τη συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου Άρη Άλκη Καμπανού. Οι πληροφορίες ήθελαν την ΕΛ.ΑΣ να βρίσκεται πολύ κοντά στους δράστες της άγριας δολοφονίας και όπως αποδεικνύεται είναι θέμα ωρών η σύλληψη τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι περίπου 10, ενώ τρία άτομα θεωρούνται οι «αρχηγοί» της επίθεσης. Υπενθυμίζεται ότι στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ήδη το δρεπάνι, με το οποίο δέχτηκε επίθεση ο νεαρός. Το δολοφονικό όπλο εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης, στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛΑΣ, λίγα μέτρα μακριά από τον τόπου του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα.

Ο άτυχος νέος που δεν είχε καμία σχέση με το οργανωμένο οπαδικό κίνημα, μαζί με άλλους δύο φίλους του, έκαναν μια συνηθισμένη βραδινή βόλτα κοντά στο γήπεδο του Αρη, στην περιοχή Χαριλάου και τελικά φαίνεται πως βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο. Ο 19χρονος έπεσε νεκρός από τα βάρβαρα χτυπήματα των δραστών που από μαρτυρίες, εκτιμάται ότι ήταν γύρω στα 10 άτομα.

«Συνδυαστικός θάνατος από την αγριότητα των χτυπημάτων»

Η ιατροδικαστική έκθεση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Αλκη, ήταν ακαριαίος! Οι εξετάσεις έδειξαν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τραύμα στη μηριαία αρτηρία και πολλά χτυπήματα στα πόδια. Το θύμα βρέθηκε μέσα σε μια... λίμνη αίματος και η ιατροδικαστής που εξέτασε τον νεκρό, Ληδία Κοβάτση, μιλώντας στο Reader, έκανε λόγο για ένα άγριο έγκλημα: «Τα τραύματα του θύματος ήταν άγρια και εντοπίζονται κυρίως στα πόδια και στο κεφάλι. Υπάρχουν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και προφανή χτυπήματα που του έχουν προκαλέσει τον θάνατο. Στην έκθεσή μου έχω αναφέρει ότι ήταν ένας συνδυαστικός θάνατος, καθώς η ακατάσχετη αιμορραγία σε συνδυασμό με την αγριότητα των χτυπημάτων στο κεφάλι, μπορεί να απέφεραν την απώλεια της ανθρώπινης ζωής ακόμη και μέσα 2-3 λεπτά».

«Δεν μπορούσε να σωθεί... έφυγε ακαριαία»

Ουσιαστικά, η κυρία Κοβάτση απέκλεισε και την πιθανότητα μη έγκαιρης διάσωσης του 19χρονου Αλκη: «Δεν τίθεται καν θέμα χρονικής καθυστέρησης των πρώτων βοηθειών. Ηταν τέτοια η αιμορραγία κυρίως στα πόδια που δεν προλάβαινε να σωθεί το θύμα. Είναι αυτό που λέμε ''ακαριαίος θάνατος''». Σχετικά με το δρεπάνι που βρέθηκε κοντά στο σημείο της δολοφονίας, η ιατροδικαστής ήταν ξεκάθαρη: «Δεν είναι αρμοδιότητά μου να πω εάν είναι αυτό το αντικείμενο που προκάλεσε τα θανάσιμα τραύματα. Σίγουρα, όμως, είναι ένα αιχμηρό αντικείμενο, συμβατό με τη συγκεκριμένη δολοφονία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA