Μενού
  • Α-
  • Α+

Κασκόλ, φανέλες, σημαίες τόσο του αγαπημένου του Αρη, όσο και άλλων ομάδων είτε από τη Θεσσαλονίκη είτε από άλλες περιοχές «ντύνουν» το σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Αλκης. Ένας νέος άνθρωπος που τον σκότωσαν εν ψυχρώ την ώρα που περπατούσε στον δρόμο στην περιοχή της Χαριλάου.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Εστειλαν στο νοσοκομείο 14χρονο με ρήξη στο συκώτι - Ρωτούσαν τι ομάδα είναι, τον έδερναν 10 άτομα

Ανάμεσα στα κασκόλ και τις φανέλες και κάποια μηνύματα, με τα οποία θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον νεαρό. Μηνύματα από φιλάθλους διαφορετικών ομάδων όπως του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ που όμως δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο την οργή και τον αποτροπιασμό γι αυτό που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης.

«Δε γυρνάς πίσω. Δεν ξαναπατάω γήπεδο. Τους σιχάθηκα. Σιχαθείτε τους και αγαπήστε τις ιδέες σας όχι τα γούστα τους» γράφει ένας φίλος του ΠΑΟΚ, ενώ σε άλλο κομμάτι χαρτί ένας φίλος της ΑΕΚ σημειώνει: «Αλκιβιάδης ετών 18… Δολοφονήθηκε άνανδρα γιατί απάντησε τα αυτονόητο. Να μην ξεχαστεί ποτέ η μνήμη του. Καλό ταξίδι Παλίκαρε».

Είναι χαρακτηριστικό είναι ότι φίλαθλοι όχι μόνο του Άρη αλλά πολλών ακόμα ομάδων της πόλης και της πρωτεύουσας σπεύδουν από χθες για να αφήσουν ένα λουλούδι, ένα κασκόλ ή μια μπλούζα της ομάδας τους.

«Συνδυαστικός θάνατος από την αγριότητα των χτυπημάτων»

Η ιατροδικαστική έκθεση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Αλκη, ήταν ακαριαίος! Οι εξετάσεις έδειξαν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τραύμα στη μηριαία αρτηρία και πολλά χτυπήματα στα πόδια. Το θύμα βρέθηκε μέσα σε μια... λίμνη αίματος και η ιατροδικαστής που εξέτασε τον νεκρό, Ληδία Κοβάτση, μιλώντας στο Reader, έκανε λόγο για ένα άγριο έγκλημα: «Τα τραύματα του θύματος ήταν άγρια και εντοπίζονται κυρίως στα πόδια και στο κεφάλι. Υπάρχουν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και προφανή χτυπήματα που του έχουν προκαλέσει τον θάνατο. Στην έκθεσή μου έχω αναφέρει ότι ήταν ένας συνδυαστικός θάνατος, καθώς η ακατάσχετη αιμορραγία σε συνδυασμό με την αγριότητα των χτυπημάτων στο κεφάλι, μπορεί να απέφεραν την απώλεια της ανθρώπινης ζωής ακόμη και μέσα 2-3 λεπτά».

«Δεν μπορούσε να σωθεί... έφυγε ακαριαία»

Ουσιαστικά, η κυρία Κοβάτση απέκλεισε και την πιθανότητα μη έγκαιρης διάσωσης του 19χρονου Αλκη: «Δεν τίθεται καν θέμα χρονικής καθυστέρησης των πρώτων βοηθειών. Ηταν τέτοια η αιμορραγία κυρίως στα πόδια που δεν προλάβαινε να σωθεί το θύμα. Είναι αυτό που λέμε ''ακαριαίος θάνατος''». Σχετικά με το δρεπάνι που βρέθηκε κοντά στο σημείο της δολοφονίας, η ιατροδικαστής ήταν ξεκάθαρη: «Δεν είναι αρμοδιότητά μου να πω εάν είναι αυτό το αντικείμενο που προκάλεσε τα θανάσιμα τραύματα. Σίγουρα, όμως, είναι ένα αιχμηρό αντικείμενο, συμβατό με τη συγκεκριμένη δολοφονία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA