Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι από τις ιστορίες που αδυνατεί να συλλάβει ο νους! Τα στοιχεία που καταφθάνουν κάθε μέρα σχετικά με τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού στο Χαριλάου, το βράδυ της Δευτέρας (31/1), πιστοποιούν ότι η επίθεση όχι μόνο δεν ήταν ένα «μεμονωμένο περιστατικό», όχι μόνο δεν ήταν «τυχαίο», αλλά για την ακρίβεια αποτελεί ένα «deja vu», μια πραγματική επανάληψη με τον ίδιο δράστη, την ίδια δολοφονική μέθοδο, σχεδόν στο ίδιο σημείο

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία 19χρονου Αλκη: Αυτό είναι το βίντεο από την επίθεση μέχρι θανάτου στον Αλκη Καμπανό

Είναι σοκαριστικό και προκαλεί ρίγη, το γεγονός ότι ο 23χρονος που συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης (2/2) για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη είναι γνώριμος των Αρχών με έντονη παρουσία στην οπαδική βία. Μάλιστα τον Μάρτιο του 2019, είχε στήσει μία ακόμη ενέδρα θανάτου με άλλους τρεις συνεργούς του σχεδόν στο ίδιο σημείο, χρησιμοποιώντας και πάλι αιχμηρό αντικείμενο και είχε επιτεθεί σε δύο νέα παιδιά με την ίδια ακριβώς μέθοδο του «Τι ομάδα είστε», ακολουθώντας ο ξυλοδαρμός και το μαχαίρωμα στο μηρό. Για καλή τους τύχη, οι δύο νεαροί που έπεσαν θύματα του Αλβανού δράστη, έμειναν ζωντανοί γιατί δέχτηκαν την απρόσμενη βοήθεια περαστικών και φίλων τους που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο με αποτέλεσμα, οι δράστες να τραπούν σε φυγή, προτού αποτελειώσουν την αποστολή τους... να σκοτώσουν.  

Ο 23χρονος, το 2019, είχε συλληφθεί για την επίθεση αυτή, όταν οι Αρχές κατάφεραν να έρθουν στα ίχνη του, από στοιχεία και μαρτυρίες. Ποιο ήταν όμως το αποτέλεσμα; Ούτε προφυλακίστηκε, ούτε δικάστηκε, ούτε αποτράπηκε από το να φτάσει σε μία ακόμη επίθεση δολοφονίας, αυτή τη φορά με αποτέλεσμα τον θάνατο του 19χρονου Αλκη Καμπανού. Ο 23χρονος, τότε αφέθηκε ελεύθερος, με τη δίκη εις βάρος του να εκκρεμεί μέχρι σήμερα, αφού οδεύει από αναβολή σε αναβολή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις Αρχές, τον τελευταίο χρόνο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, έχουν σημειωθεί 15 παρόμοιες επιθέσεις με μαχαίρι στον μηρό, γεγονός που προβληματίζει τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, αφού οι οπαδικές συμπλοκές, έχουν περάσει στο επίπεδο των δολοφονικών επιθέσεων και όχι σε επεισόδια που προκαλούν οι συνηθισμένοι χούλιγκαν των γηπέδων. 

Ηταν σεσημασμένος, έκλεισε κινητό και κρυβόταν

Όπως έγινε γνωστό με ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, συνελήφθη 23χρονος για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων δραστών. Ο 23άχρονος, μετά τη δολοφονία που διέπραξε, έκλεισε το κινητό του, κρύφτηκε και προσπάθησε να κινείται σαν...σκιά στο σκοτάδι προκειμένου να μην φτάσουν οι Αρχές στη σύλληψή του. Ωστόσο, οι μαρτυρίες και το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας στο σημείο της τραγωδίας, είχαν καταγράψει τα πάντα. Ετσι, τα στόματα άνοιξαν και πολύ γρήγορα ο 23χρονος δολοφόνος έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 

Κρατούσε μαχαίρι και στον τελικό Κυπέλλου στο Βόλο

Οσον αφορά στο παρελθόν του, πρόκειται για ένα σεσημασμένο κακοποιό, αφού πέρα από τη δίκη για την επίθεση το 2019, εις βάρος του 23χρονου, αλβανικής καταγωγής, η αστυνομία διαθέτει σημαντικά στοιχεία. Θεωρείται ως ένας από τους πιο «σκληρούς» χούλιγκαν στη βόρεια Ελλάδα, έχοντας λάβει μέρος και στα σφοδρά επεισόδια του 2017 στον Βόλο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, όταν έγιναν συμπλοκές επάνω στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Τότε, ο 23άχρονος είχε δώσει μάχες σώμα με σώμα με φωτογραφίες να τον έχουν «συλλάβει» να κρατάει μαχαίρι ή κάποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο.    

Εργάζεται σε μπαρ στα Λαδάδικα

Το πιο ουσιαστικό είναι ότι τον έχει αναγνωρίσει ένας από τους τραυματίες, ο οποίος ήταν μαζί με τον 19χρονο Άλκη, λίγο πριν πέσει νεκρός. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος εργάζεται σε μπαρ στην περιοχή Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τη διαδρομή των αυτοκινήτων με τα οποία έφτασαν και έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας οι δράστες, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες και περιγραφές σημαντικών αυτοπτών μαρτύρων. Οι έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζονται και για τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών στη δολοφονία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA