Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι από τις πιο περίεργες ιστορίες του κορονοϊού που είχαν... happy end! Μια ετοιμόγεννη γυναίκα στην Κοζάνη, βρέθηκε θετική λίγο πριν την πιάσουν οι πόνοι του τοκετού. «Παρασκευή κόλλησα και Σάββατο γέννησα», σημείωσε η Λίνα Ορτουλίδου, μιλώντας στο MEGA.

Διαβάστε ακόμη: Πάνος Νάτσης: Σε κλίμα θλίψης και οδύνης το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό

Περιπλανήθηκε για ώρες ετοιμόγεννη και κατέληξε να γεννήσει μόνη σε κοντέινερ κορoνοϊού, έξω από το «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και όπως αναφέρει η ίδια: «Επικρατούσε ένας πανικός. Αφού έτρεχε ο γιατρός και μου λέει ''γέννησες;'' λέω γιατρέ δεν άντεχα. Μέσα σε 5 λεπτά έγινε αυτό. Σε πέντε λεπτά» συμπλήρωσε η κυρία Ορτουλίδου.

«Δύο ώρες μετά μου είπαν πως δεν υπάρχει γυναικολόγος»

Δύο ώρες περίμενε στο νοσοκομείο Κοζάνης για να της πουν στο τέλος πως δεν υπήρχε γυναικολόγος για να την εξετάσει. «Περίμενα δύο ώρες και ξαφνικά έρχεται μια κυρία και μου λέει δεν υπάρχει γιατρός να σε εξετάσει. Και της λέω κάντε κάτι πονάω» συμπλήρωσε η Λίνα Ορτουλίδου. Αναγκάστηκε να πάει μόνη της μέχρι το «Μποδοσάκειο» στην Πτολεμαΐδα, εκεί όπου ίσα που πρόλαβε να φτάσει μέχρι το κοντέινερ κορονοϊού: «Αν περίμενα να έρθει γυναικολόγος στην Κοζάνη θα είχα γεννήσει στο αυτοκίνητο» πρόσθεσε.

Την ξεγέννησε... νεαρή νοσηλεύτρια

Αλλά και στο «Μποδοσάκειο» δεν την ξεγέννησε μαιευτήρας, αλλά μια νεαρή νοσηλεύτρια από τα επείγοντα που είδε την ετοιμόγεννη γυναίκα να εισβάλλει αιφνιδιαστικά στο ISOBOX για να γεννήσει. «Τι να πω σε αυτή την κοπέλα. Την υπερευχαριστώ γιατί ήταν η πρώτη αγκαλιά που πήρε ο γιος μου. Είχε τρομοκρατηθεί η κοπέλα. Μου έλεγε θα λιποθυμήσω. Ήρθε και ο γιατρός, οι δικοί μου τύλιξαν το μωρό με κουβερτούλες», πρόσθεσε η κυρία Ορτουλίδου.

Η Λίνα είχε κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο, εκεί όπου χρειάστηκε 10 μέρες εξαιτίας του κορονοϊού για να πάρει στην αγκαλιά της το νεογέννητο αγγελούδι της. «Μου λέει μια μαία θες να σου στείλω βίντεο το παιδί σου και δεν μπορείς να φανταστείς πως ήμουν. Περίμενα 10 ημέρες να βγω αρνητική για να πάρω το παιδί μου αγκαλιά» συμπλήρωσε.

«Εμβολιάστηκα στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης»

Όπως παραδέχεται στο live news, ο εμβολιασμός της αποδείχθηκε σωτήριος στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης καθώς πέρασε τον κορoνοϊό σχεδόν ασυμπτωματικά. «Ο γιατρός στο Μποδοσάκειο μου είπε ότι είμαι τυχερή που έκανα το εμβόλιο. Την πρώτη την έκανα τον Νοέμβριο και τη δεύτερη Δεκέμβριο» ανέφερε η Λίνα Ορτουλίδου.

Οι αρχικοί της δισταγμοί εξουδετερώθηκαν μπροστά στον κίνδυνο να νοσήσει βαριά τόσο η ίδια όσο και το έμβρυο που κυοφορούσε. «Έλεγα θα γεννήσω με το καλό και θα το κάνω μετά. Κι εγώ φοβόμουν να πω την αλήθεια αλλά από το να ρισκάρω για μένα και το παιδί μου είπα θα το κάνω και ο Θεός βοηθός» πρόσθεσε. Η Λίνα έχει πλέον στην αγκαλιά της το αγγελούδι της που σε 5 μέρες κλείνει ένα μήνα ζωής, ενώ περιμένει να κάνει και την τρίτη δόση μετά το πέρας του τριμήνου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA