Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την υπόθεση της τυφλής οπαδικής επίθεσης που σημειώθηκε στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη μίλησε, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των θυμάτων. «Είναι μία ομάδα η οποία πριν από ένα χρόνο είχε μαχαιρώσει στα ίδια σημεία, η οποία χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο ως προκάληψη, αφού και εμπόριο ναρκωτικών κάνει και πουλάει προστασία στην περιοχή», είπε ο Αλέξης Κούγιας στον ΑΝΤ1 αναφερόμενος στους δολοφόνους του 19χρονου Άλκη, στη Θεσσαλονίκη.

Ο δικηγόρος που ανέλαβε αφιλοκερδώς την υπόθεση, επεσήμανε ότι, οι δράστες είναι «αλβανικής καταγωγής, με Έλληνες μέσα και υπάρχει μία νοοτροπία ότι, αν μαχαιρώσεις, αν σκοτώσεις επικρατείς. Χρησιμοποιούν την ομάδα και γι’αυτό έχουν επικρατήσει και τους φοβούνται και οι ίδιοι οι οργανωμένοι». Εξήγησε δε ότι, «η Ασφάλεια αναζητεί και τους υπόλοιπους της ομάδας και θα κατηγορηθούν όλοι για τη δολοφονία του Αλκιβιάδη» και τόνισε πως «υπήρξαν θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι κι αυτό δημιουργεί κι άλλους φυσικούς αυτουργούς». «Και στη Λάρισα δέχομαι τους ίδιους εκβιασμούς, Αλβανοί που κάνουν εμπόριο ναρκωτικών κι εγώ δεν τους δίνω χρήματα και με απειλούν», κατήγγειλε, τέλος.

Ο δράστης ήταν γνωστός στις Αρχές, έχοντας «πλούσια» συμμετοχή σε επεισόδια, με την αστυνομία να εξετάζει την παρουσία του και σε αυτά του 2017 στον Βόλο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Σύμφωνα με το MEGA, τότε, είχε βρεθεί επάνω στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όπου έδινε μάχη σώμα με σώμα με οπαδούς της Ενωσης, κρατώντας μάλιστα και τότε κάποιο αιχμηρό αντικείμενο που μοιάζει με μαχαίρι. Μάλιστα, η αστυνομία, κατάφερε να τον ταυτοποιήσει από φωτογραφίες, όπου φαίνεται να χτυπάει και να τραυματίζει με το αντικείμενο που κρατούσε.

Ο χούλιγκαν που συμμετείχε συνεχώς στις οργανωμένες οπαδικές εκδρομές της ομάδας του, ουσιαστικά ήταν σεσημασμένος και γνώριμος των Αρχών με τον φάκελό του να βρίσκεται ανάμεσα στους πιο επικίνδυνους και σκληροπυρηνικούς των γηπέδων. Σύμφωνα μάλιστα εκτιμήσεις των Αρχών που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα, ο 23χρονος είναι αυτός που φαίνεται στις επίμαχες φωτογραφίες να επιτίθεται σε οπαδό της ΑΕΚ που είναι πεσμένος στο έδαφος, κρατώντας στο χέρι του μαχαίρι ή κατσαβίδι.

Τα επεισόδια είχαν συμβεί λίγες ώρες πριν από την έναρξη του τελικού με το σημείο να έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης για μεγάλο χρονικό διάστημα και τον αγώνα να ξεκινάει, τότε, με τουλάχιστον μία ώρα καθυστέρηση. Σε εκείνο τον τελικό της «ντροπής», όπως είχε μείνει στην κοινή γνώμη, κυριολεκτικά από θαύμα δεν υπήρξε νεκρός, καθώς οι οργανωμένοι οπαδοί είχαν σπάσει τις δύο καγκελόπορτες που τους χώριζαν και ακολούθησε ο «πόλεμος» με την αστυνομία μάλιστα σε ρόλο «θεατή» για πολλές ώρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA