Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη διαδρομή Παπαναστασίου - Παλαιών Πατρών Γερμανού φαίνεται πως ακολούθησε ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του Αλκη Καμπανού στο Χαριλάου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο 23χρονος πήγε και κρύφτηκε στον σύνδεσμο οπαδών που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και στον οποίο έγινε «ντου» της Αστυνομίας την επομένη του φονικού.

Οπως μετέδωσε η εκπομπή T-Live, ο 23χρονος πήγε στον σύνδεσμο, για τον οποίο μάλιστα είχε κλειδιά κι έμεινε εκεί αρκετές ώρες. Μάλιστα, από εκεί φέρεται να έκανε τα πρώτα του τηλεφωνήματα για να καταστρώσει το σχέδιο διαφυγής από την πόλη, πιθανώς κι από τη χώρα για να μην συλληφθεί. Ο 23χρονος με το βεβαρημένο ποινικό παρελθόν, καταδικάστηκε σε 4ετή φυλάκιση το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς του ασκήθηκε δεύτερη δίωξη από τον εισαγγελέα, μιας και βρέθηκαν πάνω του τα κλειδιά του συνδέσμου στην Π.Π. Γερμανού όπου οι Αρχές εντόπισαν ολόκληρο οπλοστάσιο.

Ο 23χρονος φέρεται να είναι εκ των αρχηγών του συνδέσμου, ωστόσο, κατά την πάγια τακτική του, όπως και στο κατηγορητήριο για την ανθρωποκτονία με δόλο κατά του Αλκη Καμπανού, έτσι και στο κατηγορητήριο για τον σύνδεσμο οπαδών, αρνήθηκε τα πάντα, ενώ είπε για τα κλειδιά ότι τυχαία βρέθηκαν στην κατοχή του... Σε κάθε περίπτωση, η έδρα του Αυτοφώρου δεν πείστηκε και τον έκρινε ένοχο για πέντε πράξεις και συγκεκριμένα: λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής. Το Δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση παρακολούθησης πάσης φύσεως αθλητικών εκδηλώσεων για 5 έτη και για το ίδιο διάστημα την υποχρεωτική παρουσία του, στη διάρκεια αγώνων της ομάδας του, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου όπου διαμένει. Ο 23χρονος ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στον Ανακριτή για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου και τον τραυματισμό δύο ακόμη νεαρών, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης.

Σεσημασμένοι ακροδεξιοί οι 2 χούλιγκαν που αναζητούνται

Στην περίπτωση των υπόπτων για τη συμμετοχή στην δολοφονική επίθεση κατά του Αλκη, πρόκειται για σεσημασμένους οπαδούς, που έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για χουλιγκανισμό και περιστατικά βίας. Οπως έχει προκύψει από την έρευνα για το ποιόν των φερόμενων ως δραστών της επίθεσης, πρόκειται για μέλη της νεοναζιστικής «φράξιας» οπαδών που δεν ελέγχεται από τους οργανωμένους οπαδούς. Μάλιστα, φέρεται να έχουν συμμετάσχει σε επιθέσεις εναντίον μελών της ΚΝΕ, μαθητών στα σχολεία, πρωτοστάτησαν στα επεισόδια του ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, ενώ φέρεται να συμμετείχαν στην επίθεση στο αντιεξουσιαστικό στέκι «Libertaria» και στον ξυλοδαρμό του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA