Μενού
  • Α-
  • Α+

Το εμβόλιο της Sanofi θα φτάσει στην Ελλάδα τον Απρίλιο, όπως έκανε γνωστό σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Σχετικά με το κομμάτι της κάλυψης επεσήμανε πως το σκεύασμα της Novavax έρχεται μέσα στον Φεβρουάριο και συγκεκριμένα 168.000 εμβόλια στις 21/2 ενώ στα μέσα Μαρτίου θα έχουμε 474.000 εμβόλια. «Αυτό είναι σημαντικό νέο για όσους φοβούνται τα mRΝΑ εμβόλια και προτιμούν το πρωτεϊνικό» έσπευσε να συμπληρώσει.

Πρόσθεσε πως τα φάρμακα που αποτρέπουν την κακή πορεία της νόσου και εν προκειμένω τα αντιικά χάπια ξεκίνησαν από χτες να διαμοιράζονται κατ' οίκον και ήδη έχουν εγκριθεί 300 αιτήσεις. Τα χάπια έχουν παραδοθεί ή καταφτάνουν με κούριερ και σύμφωνα με την ίδια είναι μία επιχείρηση που πάει καλά. Αρχές Μαρτίου θα φτάσουν τα χάπια και άλλης εταιρίες που είναι σημαντικά για την προφύλαξη των ασθενών. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη θεραπεία των ασθενών» σημείωσε και τόνισε πως με τα κούριερ είναι η πρώτη φορά που τελείται μαζικά η εξυπηρέτηση πολιτών στο σπίτι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA