Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι δολοφονικές επιθέσεις των χούλιγκαν, όπως αυτή που στέρησε τη ζωή του Αλκη Καμπανού, την περασμένη Δευτέρα (31/1) στην περιοχή του Χαριλάου, δεν είναι κάτι άγνωστο στις αστυνομικές Αρχές. Για την ακρίβεια, αποτελούν θέμα το οποίο έχει απασχολήσει χρόνια την ΕΛ.ΑΣ, έχουν γίνει έρευνες και μελέτες με τα στοιχεία να είναι αποκαρδιωτικά!

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία 19χρονου Αλκη Καμπανού: Ψυχολογική υποστήριξη στους δύο φίλους του - Εξιτήριο από το νοσοκομείο

 

Στην πραγματικότητα, δεκάδες ανυποψίαστοι πολίτες πέφτουν συχνά θύματα επιθέσεων στη γειτονιά τους, ή έξω από το σπίτι τους, ξεκινώντας με την γνωστή ποια ατάκα «τι ομάδα είσαι;». Σύμφωνα με το MEGA, η δράστη των συνοικιακών φονικών επιθέσεων χούλιγκαν, τον τελευταίο χρόνο έχει ενταθεί πολύ περισσότερο στη Θεσσαλονίκη, από ό,τι στην Αθήνα. Μόλις τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί περίπου 30 νυχτερινές επιθέσεις σε πολίτες με πολλές περιπτώσεις να έχουν συνδυαστεί με τραυματισμούς πολιτών.

Ωστόσο, η αστυνομία διαθέτει και άλλα στοιχεία που δείχνουν ότι οι δράστες «χτυπούν» βάσει συστήματος, αφού ακολουθούν ένα σχεδόν πανομοιότυπο μοντέλο επίθεσης, το οποίο βασίζεται σε συγκεκριμένη μέθοδο, έχει στατιστική και το χειρότερο... νομική εξήγηση!

«Ψάχνουν να μαχαιρώσουν μηρό»

Συγκεκριμένα, στα 100 άτομα που κατηγορούνται για αθλητική βία και για άλλου είδους επιθέσεις σαν και αυτές, ζήτημα είναι αν προφυλακίζεται 1 ή 2 άτομα ετησίως. «Οι επιθέσεις γίνονται με αυτό τον τρόπο, τους τραυματίζουν με μαχαίρι στους γλουτούς και τα πόδια γιατί γνωρίζουν από παλαιότερες συμπλοκές πιθανόν, ότι η κατηγορία που θα αντιμετωπίσουν είναι για απλές σωματικές βλάβες σε βαθμό πλημμελήματος», ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος. Παράλληλα, υπογράμμισε πως αυτό σημαίνει ότι δεν θα προφυλακιστούν, η καταδίκη τους θα μπορεί να είναι μέχρι πέντε χρόνια και δεν θα φυλακιστούν όταν και εφόσον γίνει η δίκη, ενώ με την κατηγορία του πλημμελήματος δεν γίνονται άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να παρακολουθηθούν οι συνομιλίες τους!

Η ποινή... χάδι που καταπατούν οι χούλιγκαν

Παράλληλα, από τα στοιχεία της ΕΛΑΣ προκύπτει, ότι το 20% έως 30% που συλλαμβάνονται είναι αλλοδαποί, το 20% έως 30% είναι ανήλικοι, ενώ 20% εώς 30% έχουν προηγούμενες ποινικές εμπλοκές.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμα και εάν συλληφθούν οι δράστες, συνήθως η μεγαλύτερη ποινή που τους επιβάλλεται είναι να δίνουν το παρόν στα Αστυνομικά Τμήματα των περιοχών που διαμένουν την ώρα των αγώνων της ομάδας τους, κάτι που στη θεωρία «πονάει» τους χούλιγκαν, αλλά στην πράξει δεν συμβαίνει, αφού καταπατούν τη σχετική απαγόρευση εισόδου σε αθλητικούς χώρους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA