Μενού
  • Α-
  • Α+

Το δικό τους δράμα ζουν εδώ και μερικές ώρες οι δύο φίλοι του Αλκη Καμπανού, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες βρίσκονταν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν το βράδυ της Δευτέρας (31/1) στην περιοχή του Χαριλάου. Οι δύο νεαροί, οι οποίοι ήταν εξ αρχής εκτός κινδύνου, παίρνουν σήμερα εξιτήριο και εδώ και μερικές ώρες, ενημερώθηκαν ότι ο φίλος τους, Αλκης, είναι νεκρός.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία 19χρονου Αλκη Καμπανού: Ο 23χρονος κρύφτηκε στον σύνδεσμο μετά την επίθεση

 

Ο 18χρονος «κολλητός» του Αλκη, που τραυματίστηκε στη φονική επίθεση, είχε τραύματα στον μηρό και οι γονείς του, του είχαν αποσπάσει το κινητό, προσπαθώντας να του κρατήσουν κρυφό, την απώλεια του αγαπημένου του φίλου! «Το παιδί ακόμα δεν το έχει μάθει, θα χρειαστεί ψυχολόγο. Οι γονείς του, του πήραν και το τηλέφωνο για να μη μάθει τίποτα για τον φίλο του. Δεν ξέρει ακόμα τίποτα», έλεγε χαρακτηριστικά η γιαγιά του 18χρονου.

Όπως έγινε γνωστό, τα δύο παιδιά μεγάλωσαν μαζί από μικροί και συνέχιζαν να κάνουν παρέα ακόμα και όταν ο 19χρονος Αλκης έφυγε με τους γονείς του για τη Βέροια. Τόσο, ο 18χρονος, όσο και ο 20χρονος που είχε βαριά χτυπήματα στο κεφάλι από ρόπαλο, έμαθαν μόλις σήμερα για τον θάνατο του φίλου τους, με τον οποίο έκαναν την τελευταία τους βόλτα το βράδυ της Δευτέρας. 

«Ζουν από τύχη και οι δύο φίλοι του Αλκη»

Τα παιδιά είναι σοκαρισμένα και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, κάτι που επιβεβαίωσε και ο καθηγητής χειρουργικής του ΑΠΘ, Σταμάτης Αγγελόπουλος, μιλώντας στο MEGA: «Τις τελευταίες μέρες κρίθηκε σκόπιμο να μην γνωρίζουν τα δύο παιδιά για τον θάνατο του φίλου τους. Ηταν κάτι απολύτως λογικό, αφού στην προκειμένη στιγμή έπρεπε να αντιμετωπιστούν τα τραύματά τους που ήταν ιδιαίτερα σημαντικά.

Ο 20χρονος μάλιστα ήταν βαριά χτυπημένος στο κεφάλι, πιθανότατα από ρόπαλο, ενώ ο 18χρονος είχε παρόμοιο μαχαίρωμα στο γλουτό και θα μπορούσα να πω ότι και οι δύο είναι πολύ τυχεροί που ζουν, αν κρίνουμε από τη βαρβαρότητα και τη βιαιότητα των χτυπημάτων που δέχτηκαν. Τώρα σχετικά με την ενημέρωση που τους έγινε για την απώλεια του φίλου τους, ό,τι και να πούμε θα είναι λίγο. Τα παιδιά βρίσκονται σε σοκ και είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστούν μόνοι τους και το ψυχικό τραύμα. Είναι δύο νεαρά παιδιά που σίγουρα θα χρειαστούν ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς».

Εξιτήριο από το νοσοκομείο

Στο μεταξύ, η κατάσταση της υγείας των δύο νεαρών είναι σταθερή και βρίσκονται εκτός κινδύνου, σύμφωνα με την ενημέρωση του νοσοκομείου Παπανικολάου. Μάλιστα, οι δύο θα λάβουν εξιτήριο σήμερα και το νοσοκομείο, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σχετικά με τους δύο τραυματίες που διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» κατά την ημέρα της γενικής εφημερίας την 01/02/2022 και εισήχθησαν στη Δ' Χειρουργική Κλινική Α.Π.Θ., η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή και βρίσκονται εκτός κινδύνου. Εξέρχονται σήμερα 03/02/2022 από το νοσοκομείο με ιατρικές οδηγίες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA