Μενού
  • Α-
  • Α+

Ιδιαίτεροι προσεκτικοί στον καιρό των επόμενων ημερών, συστήνει να είμαστε ο Σάκης Αρναούτογλου, καθώς έρχονται ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με όσα είπε στο δελτίο καιρού στην ΕΡΤ3, δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα, όπως βροχές και καταιγίδες, αλλά άνεμοι που ενδέχεται να αγγίξουν ακόμη και τα 10 μποφόρ.  Από «τους σφοδρούς νοτιάδες, θα πάμε σε σφοδρούς βοριάδες τις αμέσως επόμενες ώρες και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής. Θέλει λίγο προσοχή στην Κρήτη. Εκεί δεν αποκλείεται οι άνεμοι να αγγίξουν ή να ξεπεράσουν τα 8 με 9 μποφόρ και θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία, αφού θα είναι ανεβασμένοι εξαιτίας των νοτιάδων», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε ακόμη: Σχολείο στην Αγία Παρασκευή κάνει τηλεκπαίδευση επί 10 ημέρες γιατί δεν έχει ρεύμα

Ακόμη, το Σάββατο (5/2) η μέρα «θα κυλήσει με καλές καιρικές συνθήκες, δηλαδή χωρίς φαινόμενα. Βέβαια θα υπάρχουν κάποια συννεφάκια στα ανατολικά και κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Τα σύννεφα θα γίνονται περισσότερα από την Κέρκυρα, μέχρι και την Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα σύννεφα δεν φαίνεται να μπορούν να δώσουν κάποιο φαινόμενο, ενώ οι άνεμοι θα είναι από 4 έως 6 μποφόρ».

Την Κυριακή (6/2) οι συννεφιές «από τα δυτικά τμήματα, θα αρχίσουν να πυκνώνουν πρόσκαιρα και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, όπως στα κεντρικά και τα νότια τμήματα. Αυτές οι συννεφιές δεν φαίνεται ότι θα αφήσουν κάποιο ιδιαίτερο φαινόμενο, ενώ οι άνεμοι θα είναι μεταξύ 3 έως 6 μποφόρ».

Αλλάζει ο καιρός την Δευτέρα

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός θα χαλάσει από την Δευτέρα, καθώς όχι μόνο θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι, αλλά θα εμφανιστούν και έντονες βροχές.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε στο δελτίο καιρού πως «η μέρα θα ξεκινήσει σχετικά καλά σχεδόν παντού, θα δείτε κάποια σύννεφα από τα βόρεια Βαλκάνια να προσπαθούν να περάσουν το κατώφλι της Βόρειας Ελλάδας. Κατά πάσα πιθανότητα θα το καταφέρουν μέχρι το βράδυ να πυκνώνουν στα Βόρεια, Ανατολικά και Δυτικά τμήματα».

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, κυρίως από το απόγευμα της Δευτέρας, να αρχίσουν να σημειώνονται περισσότερες βροχές, όχι όμως έντονες μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες. Βροχές και στη Βόρεια Ελλάδα σε συνδυασμό με χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές και βροχές κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Στην Αττική (σ.σ. στις 4/2) θα συνεχιστεί αυτό το βόρειο ρεύμα, δηλαδή σύννεφα από το Αιγαίο θα σχηματίζονται και θα περνούν πάνω από την Εύβοια. Θα αρχίσουν λοιπόν, να πυκνώνουν από Βορρά προς Νότο, ενώ στα βόρεια τμήματα δεν αποκλείεται να σημειωθεί μπόρα χιονιού. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 12 βαθμών Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι από 3 έως 6 μποφόρ», είπε ο Σάκης Αρναούγλου.

«Η Θεσσαλονίκη (σ.σ. στις 4/2) και η Κεντρική Μακεδονία θα ξεκινήσουν με λίγες αραιές συννεφιές, οι οποίες μπορεί να πυκνώσουν πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες. Προς το μεσημέρι και αργότερα θα αρχίσουν να διαλύονται και το βράδυ θα υπάρχει ξαστεριά. Η θερμοκρασία κατά μέσο όρο θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα είναι 2 με 4 μποφόρ», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

«Προσοχή στους θυελλώδεις βοριάδες»

Με ανάρτηση στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποίησε για θυελλώδεις βοριάδες με τις ριπές του ανέμου να αγγίζουν ακόμη και τα 10 μποφόρ.

Παράλληλα, η νέα επιδείνωση θα ξεκινήσει από την Δευτέρα, ενώ στο «στόχαστρο» έντονων καιρικών φαινομένων αναμένεται να βρεθεί από την Παρασκεύη (4/2) η Κρήτη και η νότια νησιωτική χώρα.

Παρόλα αυτά, το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει μια πρόσκαιρη βελτίωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Προσοχή στους θυελλώδεις βοριάδες – Νέα επιδείνωση του καιρού στις αρχές της επόμενης εβδομάδας!

Προσοχή στους σφοδρούς βοριάδες μέχρι και αύριο το μεσημέρι στη νότια νησιωτική χώρα και κυρίως στην Κρήτη όπου δεν αποκλείεται οι ριπές τους αγγίξουν και να ξεπεράσουν τα 9 με 10 μποφόρ!

Εκμεταλλευτείτε την βελτίωση που θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου γιατί, όπως σας είπα και χθες στο δελτίο, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού στις αρχές της επόμενης εβδομάδας!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA