Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρώτη ομαδική αγωγή πολιτών κατά της Αττικής Οδού, για τον εγκλωβισμό στα χιόνια στη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίς, υποβλήθηκε την Παρασκευή (4/2) και συνολικά απαιτείται το ποσό των 128.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Διαβάστε ακόμη: Βουλή: Ψηφίστηκαν τα έργα υποδομής στο πυρόπληκτο Μάτι - Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 πρόκειται για 9 πολίτες που θεωρούν ότι η βλάβη που υπέστησαν είναι μεγαλύτερη από αυτή των 2.000 ευρώ που έχει ορίσει η κυβέρνηση ως αποζημίωση για όσους εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό.

Ποιοι προσέφυγαν κατά της Αττικής Οδού:

  • Καρκινοπαθής με τη σύζυγό του, οι οποίοι επέστρεφαν από χημειοθεραπεία, εγκλωβίστηκαν για 8 ώρες και ζητούν 40.000 ευρώ
  • Οδηγός νεκροφόρας που εγκλωβίστηκε 16 ώρες ζητά 10.000 ευρώ
  • Καρδιοπαθής με την κόρη της, που εγκλωβίστηκαν για 16 ώρες και ζητούν 18.000 ευρώ

     

Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις των 2.000 ευρώ

Ανοιξε σήμερα, Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτημάτων για την καταβολή αποζημίωσης ύψους 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό όσων εγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς». Σε αυτή τη φάση οι πολίτες καλούνται να δηλώσουν στοιχεία του οχήματός τους στις εισόδους και εξόδους από τις οποίες μπήκαν και εξήλθαν καθώς και την ώρα εισόδου και εξόδου από αυτές. Επίσης ζητούνται να δώσουν τηλέφωνο, μέιλ και τραπεζικό λογαριασμό.

Για να μπείτε στην πλατφόρμα πατήστε ΕΔΩ

Όπως αναφέρεται:

  • Μέσω της πλατφόρμας αυτής είναι εφικτή η καταχώρηση των Αιτημάτων προς την Αττική Οδό, για τα οχήματα που αποκλείστηκαν στον αυτοκινητόδρομο τη Δευτέρα 24/1/2022.
  • Για την καταχώρηση της αίτησης είναι απαραίτητη η ύπαρξη διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω της οποίας θα γίνει η επιβεβαίωση της κατάθεσης του αιτήματος καθώς και κάθε μελλοντική επικοινωνία.
  • Τα πεδία που έχουν έναν αστερίσκο (*) στη δεξιά πλευρά τους είναι υποχρεωτικά και θα πρέπει να συμπληρωθούν από τον αιτούντα προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Τα υπόλοιπα πεδία αν και δεν είναι υποχρεωτικά θα διευκολύνουν σημαντικά τη διερεύνηση και ικανοποίηση των αιτημάτων που κατατίθενται.
  • Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στους ενδιαφερόμενους οδηγούς για τη σωστή αναγραφή του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος που οδηγούσαν όταν αποκλείστηκαν καθώς αυτό το στοιχείο αποτελεί μία από τις βασικές πληροφορίες διερεύνησης και ικανοποίησης του αιτήματος.
  • Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την καταγραφή του αιτήματός σας θα παρακαλούσαμε να επικοινωνήσετε με την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Αττικής Οδού στο τηλέφωνο 210 668 2222 (Δευτέρα-Σάββατο: 08:00-19:00 και Κυριακή: 11:00-19:00).

Βήμα βήμα η διαδικασία

Βήμα 1 - Στοιχεία απαραίτητα για την εξυπηρέτηση του αιτήματος

  • Όνομα, Επώνυμο, ΑΦΜ, Κινητό τηλέφωνο, IBAN και όνομα δικαιούχου τραπεζικού λογαριασμού, όνομα τράπεζας.
  • Αν το όχημα ανήκει σε εταιρεία, επωνυμία εταιρείας και ονοματεπώνυμο οδηγού

Βήμα 2 - Στοιχεία απαραίτητα για την εξυπηρέτηση του αιτήματος

  • Αριθμός κυκλοφορίας οχήματος (ελληνικές ή ξένες πινακίδες)
  • Ώρα εισόδου (περίπου) στην Αττική Οδό τη Δευτέρα 24/1
  • Σταθμός διοδίων εισόδου στην Αττική Οδό
  • Αποχώρηση οχήματος από την Αττική Οδό (ημέρα, ώρα κατά προσέγγιση και σημείο εξόδου)

Βήμα 3 - Στοιχεία που θα διευκολύνουν την Εξυπηρέτηση του Αιτήματος

  • Περιοχή ή σημείο αποκλεισμού - Κατεύθυνση και αν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τις υπηρεσίες της Αττικής Οδού
  • Τρόπος καταβολής των διοδίων (αν δεν είχε σταματήσει η πληρωμή τους), σε λωρίδα με εισπράκτορα (καταχώρηση αριθμού απόδειξης αν είναι διαθέσιμη) ή με πομποδέκτη (καταχώρηση κωδικού πομποδέκτη)
  • Μάρκα, χρώμα και κατηγορία οχήματος

Βήμα 4 - Στοιχεία που θα διευκολύνουν την Εξυπηρέτηση του Αιτήματος

  • Επισύναψη στοιχείων τα οποία θα διευκολύνουν την εξυπηρέτηση του αιτήματος, όπως αντίγραφο απόδειξης πληρωμής διοδίου και φωτογραφίες από το σημείο αποκλεισμού του οχήματος (το συνολικό μέγεθος των αρχείων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 6MB)
  • Δήλωση ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι αληθή, αποδοχή τήρησης και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και καταχώρηση του αιτήματος

Πότε θα κατατεθούν τα χρήματα

Εκτιμάται, ότι προς το τέλος της άλλης εβδομάδας θα αρχίσουν ήδη να κατατίθεται τα 2.000 ευρώ στους πρώτους δικαιούχους, ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Σε ανακοίνωσή της, η Αττική Οδός είχε ανακοινώσει την παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα, προσθέτοντας πως «μετά και τον απεγκλωβισμό του τελευταίου οδηγού η εταιρεία θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που είχε εκδοθεί (ενώ ήταν σε εξέλιξη η κακοκαιρία): 

«Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ενημερώνει ότι σε συνέχεια της πρωτόγνωρης και έντονης χιονοκαταιγίδας που σημειώθηκε χθες στην Αττική και με αίσθημα έμπρακτης συμπαράστασης απέναντι στους οδηγούς και συνεπιβάτες τους που δοκιμάστηκαν στους οδικούς άξονες της Αττικής Οδού, πρόκειται να διαθέσει παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο, εφόσον ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των οχημάτων από τις αρμόδιες αρχές. Μέχρι και αυτή την ώρα οι άνθρωποι της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ επιχειρούν, μαζί με την Αστυνομία, τον Στρατό και την Πυροσβεστική, στους οποίους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, προκειμένου να απεγκλωβιστούν και τα τελευταία οχήματα με τους επιβάτες τους, με ασφάλεια, υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Μετά και τον απεγκλωβισμό του τελευταίου οδηγού η εταιρεία θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA