Μενού
  • Α-
  • Α+

Δολοφονία με κίνητρο τη ληστεία εξετάζουν οι αρχές για την αιτία θανάτου του Ελληνα δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα, στο Κάιρο! Σύμφωνα με Μέσα της χώρας οι αρχές έχουν προχωρήσει μάλιστα σε μία σύλληψη με την εισαγγελία να ερευνά την υπόθεση. Ο Ελληνας ανταποκριτής βρέθηκε μαχαιρωμένος το Σάββατο στο διαμέρισμά του στη γειτονιά Σέιχ Ζάιντ της Γκίζας.

Διαβάστε ακόμη: Νίκος Κατσίκας: Νεκρός ο ανταποκριτής του ΑΠΕ στο Κάιρο – Συλλυπητήρια από το υπουργείο Εξωτερικών

Όπως σημειώνει το ahram.org.eg η αστυνομία συνέλαβε έναν ταχυμεταφορέα που εργαζόταν σε εστιατόριο και γνώριζε το θύμα πριν από τη δολοφονία. Σύμφωνα με δικαστική πηγή που επικαλείται, θεωρείται πως η ληστεία ήταν το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία.

Ο Νίκος Κάτσικας εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ και συνεργαζόταν με την ΕΡΤ στο Κάιρο επί σειρά ετών με επαγγελματισμό και αίσθηση στο καθήκον. Ήταν ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας της Αιγύπτου, ίδρυσε την εφημερίδα Φως στο Κάιρο και επιμελήθηκε τη μηνιαία έκδοση του Αλεξανδρίνου Ταχυδρόμου στην Αλεξάνδρεια. Και οι δύο εκδόσεις παράγονται από την ελληνική κοινότητα της Αιγύπτου.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA