Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο νομικός εκπρόσωπος του 21χρονου που φέρεται να έχει «φωτογραφηθεί» από τους συγκατηγορούμενούς του, ως ο «δολοφόνος με το δρεπάνι» που φέρεται να έκοψε το νήμα της ζωής του Αλκη Καμπανού, δήλωσε αφενός ότι ο 21χρονος δεν είναι δολοφόνος, αφετέρου ο 19χρονος φοιτητής δεν δολοφονήθηκε με το δρεπάνι, αλλά με άλλο φονικό όπλο.

«Αυτό που ήδη ξέρω και ευελπιστώ να το πει στην απολογία του ο κατηγορούμενος που εκπροσωπώ είναι ότι τα πράγματα έγιναν με τελείως διαφορετικό τρόπο από όσο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής», ανέφερε αρχικά ο συνήγορος του 21χρονου Ελληνα πρώην ποδοσφαιριστή, Απόστολος Λύτρας.

«Δεν σκότωσε το δρεπάνι τον Αλκη Καμπανό»

Ακόμα πρόσθεσε: «Τα πρώτα λόγια που μετέφερε είναι ότι δεν έχει καμία εμπλοκή και με αυτό το δρεπάνι που ακούγεται ότι πράγματι το κατείχε, ότι δεν έχει σκοτωθεί κανείς με αυτό το δρεπάνι, έχει σκοτωθεί με άλλο μέσο. Δεν έχει σκοτωθεί με αυτό το δρεπάνι, δεν έκανε καμία επίθεση, βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο. Είχε το δρεπάνι αλλά του έπεσε μέσα στο αυτοκίνητο. Με αυτό το δρεπάνι δεν έγινε το χτύπημα το θανατηφόρο».

Μάλιστα ο συνήγορος του 21χρονου μεταφέροντας δήλωση του εντολέα του υπογράμμισε ότι «είναι μετανιωμένος για το συμβάν» και ότι «ζητάει συγγνώμη από την οικογένεια του παιδιού». «Όταν έρθει η ώρα να αποδοθούν οι ευθύνες», πρόσθεσε ο Απόστολος Λύτρας.

Δικηγόρος καταζητούμενου Αλβανού - «Δεν είχε άμεση σχέση»

Την ίδια ώρα, μέσω του συνηγόρου του ο 20χρονος καταζητούμενος για τη δολοφονική επίθεση κατά του Αλκη Καμπανού, που έχει διαφύγει στην Αλβανία, επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να παραδοθεί - Για «περιφερειακό ρόλο» μιλά ο δικηγόρος του, το μήνυμα του ίδιου.

Εδώ και περίπου μία εβδομάδα βρίσκεται και κρύβεται στην πατρίδα του, στην Αλβανία, όπου και διέφυγε λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση στην περιοχή του Χαριλάου. Για τον ίδιο όπως και άλλους εννέα χούλιγκαν, στους οποίου έχουν περαστεί σε όλου χειροπέδες, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης την περασμένη Κυριακή.

Πλέον όμως είναι σε ισχύ και το διεθνές ένταλμα σύλληψης που σημαίνει πως τον αναζητούν και οι αλβανικές αρχές. Υπό αυτή την πίεση πήρε την απόφαση να παραδοθεί και μένει να φανεί τι θα γίνει με την έκδοσή του στην Ελλάδα. Όπως αναφέρθηκε θα πρέπει να ζητήσει ο ίδιος να εκδοθεί στην Ελλάδα ώστε να δικαστεί στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά είναι στις προθέσεις του να αιτηθεί την έκδοσή του στη χώρα μας.

«Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των Ελληνικών Αρχών. Είναι συντετριμμένος για το γεγονός. Είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του. Ο εντολέας μου είχε περιφερειακό ρόλο. Εκφράζει τα συλλυπητήρια του. Το γεγονός ότι εμφανίζεται μόνος του έχει ενδιαφέρον. Έχει να δώσει εξηγήσεις όσον αφορά το ρόλο του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο σύνήγορός του, Π. Σπυράτος που σημείωσε πως είναι πιθανό το ενδεχόμενο να ταξιδέψει κι εκείνος στην Αλβανία ώστε να τον συναντήσει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA