Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα του θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, καθώς σύμφωνα με το pelop.gr ζητήθηκε από την εισαγγελία η εκταφή της σορού της 9χρονης Τζωρτζίνας. Μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών σε διάστημα τριών ετών και την ανάληψη της υπόθεσης από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αθηνών, έντονη ήταν φημολογία που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εκταφής της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, φαίνεται πως σχετικό αίτημα διαβιβάστηκε με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν, ότι δεν αποκλείεται να ζητηθεί εκταφή και για τ’ άλλα δυο παιδιά. Οπως έχει κατ’ επανάληψη αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο θάνατος της Τζωρτζίνας είναι ο πιο «μυστήριος» και ίσως απ’ αυτόν οδηγηθούν οι αρμόδιες αρχές στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Τα κορίτσια, όπως είναι γνωστό, και παρά τα όσα ακούγονται από διάφορα ΜΜΕ, δεν πέθαναν από την ίδια αιτία.

Αγνοια από ιατροδικαστή κι ΕΛΑΣ

Σε επικοινωνία που είχε το Reader με την ιατροδικαστή της Πάτρας Αγγελική Τζιόλα, δεν έχει ενημερωθεί από τις Αρχές για τέτοιο αίτημα, ενώ και η αστυνομικές Αρχές της αχαϊκής πρωτεύουσας, δηλώνουν άγνοια για το θέμα. «Δεν μας έχει διαβιβαστεί σχετικό αίτημα» έλεγαν από την ΕΛΑΣ τονίζοντας πως «ενδεχομένως να είναι πρόθεση της Εισαγγελίας και να μην έχει εκτελεστεί ακόμη η εντολή», ενώ η κυρία Τζιόλα σχολίαζε σχετικά ότι δεν συντρέχει λόγος να γίνει η εκταφή, μιας και το κορίτσι θάφτηκε πριν από 10 μέρες και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι τοξικολογικές εξετάσεις και μια τέτοια κίνηση θα γινόταν αν κι εφόσον δεν έριχναν «φως» οι απαντήσεις των συγκεκριμένων εξετάσεων.

Η ανακοίνωση της οικογένειας Δασκαλάκη

Την ίδια στιγμή που εκτυλίσσεται η έρευνα, η οικογένεια Δασκαλάκη συνεχίζει να ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά. Στην δήλωση που εκδόθηκε, ο δικηγόρος Δημήτρης Καράμπελας αναφέρεται στα αίτια των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας προσθέτοντας πως με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι γονείς πληροφορήθηκαν την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας για να διαλευκανθούν πλήρως.

Η δήλωση του δικηγόρου των γονιών από την Πάτρα, αναφέρει:

«Αρχικά οι γονείς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους τόσο στην Πατραϊκή κοινωνία, όσο και την ολόκληρη την Ελλάδα για τα μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης που έλαβαν αυτό το διάστημα στο ανείπωτο δράμα που βιώνουν» αναφέρει ο κ. Καράμπελας και συνεχίζει: «Προς αποκατάσταση, ωστόσο, ανακριβειών που δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα, ιδίως ηλεκτρονικού τύπου, καθώς και σε κακοπροαίρετα σχόλια, γραμμένα κάτωθι σχετικών δημοσιευμάτων, διευκρινίζουν ότι:

(α) Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά.

(β) Η αιτία θανάτου της μικρής Ιριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι ιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

(γ) Η αιτία του πρόσφατου θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας σε ηλικία 9 ετών είναι προς το παρόν (ομοίως) η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, καθόσον εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία ενδεχομένως θα ’’ρίξουν φως’’ στα αίτια θανάτου της.

Οι γονείς με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκαν σήμερα δι’ εμού ότι ήδη από εχθές (9-2-2022) η κ.κ. Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών παρήγγειλε προς την Υπ/δνση Ασφαλείας Πατρών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου της.

Τελειώνοντας, οι γονείς απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα, όπως και η -εν μέσω του βαρέως πένθους τους- συνεχής ενόχληση τόσο των ιδίων, όσο και λοιπών μελών των οικογενειών τους σχετικά με απόσπαση πληροφοριών για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ευχαριστούν εκ των προτέρων για την κατανόηση».

Λέων: Δεν συνδέεται με την κυρίως ασθένεια

Για την υπόθεση του θανάτου τριών παιδιών στην Πάτρα που πλέον ερευνάται από το τμήμα ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ μίλησε ο έμπειρος ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Εξήγησε ότι οι συνάδελφοί του χαρακτήρισαν «αιφνίδιο» το θάνατο, δηλαδή δεν μπορούν να τον συνδέσουν με την κυρίως ασθένεια. Μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι εάν είχαν κοινό καρδιολογικό πρόβλημα και τα τρία παιδιά, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση ακούγεται ότι είχαν διαφορετικά καρδιολογικά προβλήματα. Ο κ. Λέων πρόσθεσε ότι θα έπρεπε ήδη να έχει διερευνηθεί στην υπόθεση εάν υπάρχει κοινό γενετικό υπόβαθρο «αλλά έστω στον τρίτο θάνατο, ένα από τα ενδεχόμενα που πρέπει να ερευνήσουμε είναι εάν υπάρχει κάποια συγγενής ανωμαλία, όπως λέμε, κοινή για όλα τα παιδιά». Ο έμπειρος ιατροδικαστής, είπε ότι το ερώτημα αυτό μπορεί να απαντηθεί, αν και δεν είναι εύκολο, με μια πλήρη νεκροτομή στο 9χρονο κορίτσι, ιστολογικές, τοξικολογικές και γενετικές εξετάσεις.

«Όταν έχουμε παιδιά νοσηλευόμενα, δηλαδή δεν κατέληξαν αιφνιδίως στο σπίτι τους, έχουν κάποιες ασθένειες, νοσηλεύονται και απ’ ότι φαίνεται καταλήγουν από έναν λόγο, μάλλον άσχετο με την ασθένεια την οποία προείχαν, άρα σημαίνει ότι όντως χρειάζεται διερεύνηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάκος: Για να ανατέθηκε στο ανθρωποκτονιών υπάρχουν κενά

Από την πλευρά του, ο Δημοσθένης Πάκος πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας εξήγησε ότι η ανάθεση της υπόθεσης στο ανθρωποκτονιών δείχνει ότι υπάρχουν κάποια κενά. Καθώς η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης ζήτησε από όλους να είναι πολύ προσεκτικοί στις εκτιμήσεις τους και να περιμένουν κάποιες εβδομάδες να διεκπεραιώσουν τη δουλειά τους οι συνάδελφοί του. Πρόσθεσε ότι οι συνάδελφοί του καλούνται να αναζητούν εάν υπάρχουν κενά, παραλείψεις, οποιαδήποτε λάθος ενέργεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA