Μενού
  • Α-
  • Α+

Το γηροκομείο - κολαστήριο στο οποίο πέθαναν μαρτυρικά, βάσει της δικογραφίας των 12.000 σελίδων τουλάχιστον 30 ηλικιωμένοι τρόφιμοι από την εγκληματική αμέλεια τουλάχιστον 7 ανθρώπων που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, συνεχίζει να προκαλεί αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη. Σ' ένα γηροκομείο που είχε άδεια λειτουργίας για να φιλοξενεί 16 τρόφιμους και οι υπεύθυνοί του στοίβαζαν τουλάχιστον 50 ηλικιωμένους σε άθλιες συνθήκες, τα όσα βγαίνουν στο προσκήνιο μέρα με τη μέρα, προκαλούν θλίψη.

Οταν γινόταν έλεγχος, εργαζόμενοι του γηροκομείου έβγαζαν κάποιους από τους ηλικιωμένους στην ταράτσα και τους έκρυβαν σε μια κατασκευή με γυψοσανίδα. Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλεί φωτογραφικό ντοκουμέντο από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος που αποτυπώνει την κατάσταση, στην οποία βρίσκονταν ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν. Αν και στο γηροκομείο υπήρχαν πολλές κάμερες, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες είχαν φροντίσει να καταστρέψουν τα περισσότερα καταγραφικά ώστε να μη φτάσουν στα χέρια των Αρχών. 

Σε αυτές τις φωτογραφίες που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία, οι τρόφιμοι φαίνονται υποσιτισμένοι και εξαθλιωμένοι.

Εδιναν φάρμακα για τον προστάτη σε γυναίκες και για την εμμηνόπαυση σε άντρες

Ενώ εκκρεμεί η έκθεση της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που θα δώσει περισσότερα στοιχεία για τις συνταγογραφήσεις φαρμάκων στους ηλικιωμένους από τους φακέλους προκύπτουν ότι είχαν συνταγογραφήσει φάρμακα για την εμμηνόπαυση και σε γυναίκα για τον προστάτη. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι οι παράνομες συνταγογραφήσεις ξεπερνούσαν τα 3 εκατ. ευρώ.

Αύριο, Σάββατο (12/02) ξεκινούν οι απολογίες ενώπιον του ανακριτή των συλληφθέντων, με τη δικογραφία να ξεπερνά σε όγκο τα δύο μεγάλα χαρτόκουτα και τους κατηγορούμενους να υποστηρίζουν ότι έχουν εξηγήσεις για όλα και ότι θα τις δώσουν στο δικαστικό λειτουργό, για να αποδείξουν, όπως ισχυρίζονται, ότι δεν έκαναν τίποτα απ’ όσα κατηγορούνται.

Η δικογραφία για το γηροκομείο-Αουσβιτς

Μόνο και μόνο οι 12.000 σελίδες της δικογραφίας, μιλούν από μόνες τους για τα πεπραγμένα των απάνθρωπων που συμπεριφέρονταν στους ανήμπορους ηλικιωμένους με συνθήκες... Αουσβιτς.

Οπως αναφέρει η φρικιαστική δικογραφία, τους τάιζαν αποφάγια κι επικίνδυνα εντόσθια ζώων, τους είχαν δεμένους, τους έδιναν φάρμακα και ψυχοφάρμακα που δεν χρειάζονταν για να πάρουν τη μίζα... Ανθρωποι που είχαν χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, τους άλλαζαν με την ίδια πάνα, τους έβριζαν, τους χτυπούσαν, τους εξευτέλιζαν...

Η εισαγγελία εντόπισε παράνομες συνταγογραφήσεις 3 εκατομμυρίων ευρώ... Από τη διερεύνηση των τηρούμενων στοιχείων που αφορούν τους ΑΜΚΑ των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων στη δομή, διαπιστώθηκαν οι παράνομες συνταγογραφήσεις των φαρμάκων που χορηγούσαν στους ηλικιωμένους. Μπορεί να φανταστεί κανείς τι έδιναν σ' αυτούς τους ανθρώπους που υπέφεραν στα χέρια των που συνελήφθησαν για κακουργηματικές πράξεις, όπως η ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο κι άλλα πολλά. Και οι μπλεγμένοι στην υπόθεση, είναι τουλάχιστον άλλοι 36, μέσα στους οποίους συμβολαιογράφοι για περίεργες μεταβιβάσεις περιουσιών που έγιναν μέσα στο ίδρυμα, καθώς και υπάλληλοι της περιφέρειας αρμόδιοι για θέματα δημόσιας υγείας, που είτε δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι γινόταν, είτε... έκαναν ότι δεν έβλεπαν.

Κι αυτές οι κατηγορίες αφορούν μόνον σε 30 θανάτους, αυτούς που μπόρεσαν να «δεθούν» με συγκεκριμένες παραλείψεις. Με δεσίματα, χτυπήματα, κι άλλα πολλά. Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 293 άνθρωποι πέθαναν στα χέρια τους, από το 2015 έως το 2021. Αν πάει κανείς πίσω στο 2009 απ' όταν ξεκίνησε να λειτουργεί το γηροκομείο, δυστυχώς χάνεται η μπάλα. Κι όλα αυτά σε ένα γηροκομείο που λειτουργούσε με άδεια για περίθαλψη 16 ανθρώπων. Το ποσοστό της θνητότητας φθάνει στο 300% - 350%, όταν στα άλλα γηροκομεία της χώρας φτάνει το 20%...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA