Μενού
  • Α-
  • Α+

Σιγά σιγά και καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία των απολογιών των 11 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού, η ΕΛ.ΑΣ. ολοκληρώνει το συμπλήρωμα του παζλ σχετικά με το τι συνέβη τη μοιραία βραδιά στην περιοχή του Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα, όλοι οι συλληφθέντες ισχυρίζονται πως όντως ήταν παρόντες στην επίθεση εναντίον των οπαδών του Αρη αλλά κανείς δεν παραδέχεται πως κρατούσε το φονικό όπλο που έκοψε το νήμα της ζωής του Αλκη.

Αντιθέτως, ο ένας «δείχνει» τον άλλον ως δράστη της δολοφονίας, με τα πρόσωπα που έχουν τεθεί στο επίκεντρο των απολογιών να είναι ο 21χρονος Ελληνας που -σύμφωνα και με τον ίδιο- κρατούσε το δρεπάνι και ο 25χρονος, γνωστός και ως «Αθηναίος». Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, και οι δύο επέβαιναν στο γκρι όχημα που εντόπισε πρώτο την παρέα του Αλκη στα σκαλάκια επί της οδού Γαζή. Ο 21χρονος από το πίσω κάθισμα βγαίνει με το δρεπάνι και ο 25χρονος από τη θέση του συνοδηγού βγαίνει με μαχαίρι τύπου καραμπίτ. Για το τι εκτυλίχθηκε στη συνέχεια, οι απόψεις... διίστανται.

Την ώρα που ο ένας τα ρίχνει στον άλλον, η ιατροδικαστική εξέταση του Αλκη Καμπανού έδειξε πως δεν υπήρξε μόνο ένα χτύπημα από έναν δράστη αλλά πολλαπλά θανατηφόρα από πολλούς. Οπως αναφέρει το Mega, ο 21χρονος στη χθεσινή του απολογία, αποκάλυψε το όνομα «Ντίνος» και αφορά τον οδηγό του αυτοκινήτου που εντόπισε την παρέα του Άλκη, στην οδό Γαζή. Πρόκειται για ένα άτομο ελληνικής καταγωγής, περίπου 25 ετών, και ύψος 1.80.

«Να τιμωρηθούν οι δράστες ανάλογα με το τι έχει κάνει ο καθένας», δήλωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος του 21χρονου, Απόστολος Λύτρας, ενώ τον «δρεπανοφόρο» της συμπλοκής «φωτογράφισαν» σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες ως τον δράστη των μαχαιρωμάτων στον Αλκη. Ο ίδιος βγήκε χτες στην αντεπίθεση, υποδεικνύοντας άλλον ως τον υπαίτιο της δολοφονίας. «Εχει υποδείξει τον δράστη που σκότωσε τον Αλκη με μαχαίρι. Ενώ υπέδειξε και το απόμερο σημείο που έκρυψε το μαχαίρι», δήλωσε ο κ. Λύτρας. Κατά πληροφορίες, ισχυρίζεται πως ο 25χρονος, επονομαζόμενος και «Αθηναίος», ήταν εκείνος που με ένα μαχαίρι τύπου καραμπίτ κατάφερε το χτύπημα στο πόδι του Άλκη που του έκοψε τη μηριαία αρτηρία. «Ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν συμμετείχα στην ανθρωποκτονία», δήλωσε ο 25χρονος Έλληνας.

Το προφίλ του «Αθηναίου»

Το προφίλ ενός ατίθασου νέου, με έφεση στη βία, φέρει ο 25χρονος χούλιγκαν, γνωστός ως «Αθηναίος». Μάλιστα, φαίνεται πως είχε κάνει κατ’ επανάληψη... λαμπόγυαλο το ξενοδοχείο σε νησί όπου εργαζόταν η μητέρα του όταν ακόμα ήταν ανήλικος. «Ήταν ένα ατίθασο παιδί έκανε ζημιές. Ερχόταν στο ξενοδοχείο εκεί που δούλευε η μητέρα του και έσπαγε, έκανε, έριχνε. Από πολύ μικρό, από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχεδόν. Ο Α.Β. εγκατέλειψε το σχολείο στο Γυμνάσιο και εγκατέλειψε το νησί για να γίνει μάγειρας στην Αθήνα», συμπλήρωσε ο οικογενειακός φίλος του κατηγορουμένου. Όπως προκύπτει από το προφίλ του στο Facebook υπερηφανευόταν για το γεγονός ότι έχει «βαρύ όνομα» στο χώρο των οργανωμένων οπαδών με δεκάδες αναρτήσεις.

Ο 21 ετών φίλος του από την άλλη, διατυμπάνιζε σύμφωνα με την Αστυνομία, πως θα πάρει εκδίκηση για τον τραυματισμό του στο μάτι στα επεισόδια του 2019. «Κρατούσα το αναδιπλούμενο δρεπάνι, με το οποίο όμως, δεν χτύπησα τον 19χρονο Αλκη, αλλά έναν από τους φίλους του, τον οποίο και τραυμάτισα μία φορά στο πόδι», είπε ο 21χρονος.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαρροή της δικογραφίας

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τη διαρροή υλικού -προανακριτικού και ανακριτικού- από την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζήτησε από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια έρευνας, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου. Το συγκεκριμένο υλικό -κατά πληροφορίες- αφορά τις προανακριτικές καταθέσεις που έδωσαν οι φίλοι του 19χρονου, την απολογία ενώπιον της ανακρίτριας του 23χρονου (πρώτου συλληφθέντα), αλλά και μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξαν εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση.

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 20χρονος

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι πήρε από την ανακρίτρια ο 20χρονος -κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του- ο οποίος είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης (10/2) στην ΕΛ.ΑΣ., στον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής. Μετά την προθεσμία που έλαβε, και εν μέσω αποδοκιμασιών, αστυνομικοί τον επιβίβασαν σε υπηρεσιακό όχημα για να επιστρέψει στα κρατητήρια της Ασφάλειας, όπου θα μείνει μέχρι να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία του 19χροου φοιτητή, ενώ περιγράφει τον δικό του ρόλο ως περιφερειακό. «Καθόμουν σε ένα από τα αυτοκίνητα, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο και δεν κατάφερα ουσιαστικά χτυπήματα κατά τον κρίσιμο χρόνο που εξελίχθηκε το ουσιώδες περιστατικό», είναι η θέση που φέρεται να διατυπώνει. Σχολιάζοντας τη διαδικασία παράδοσης του 20χρονου στις ελληνικές Αρχές, ο συνήγορός του Παρασκευάς Σπυράτος, είπε ότι όλα εξελίχθηκαν ταχύτατα και με επιτυχία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA