Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τις λεπτομέρειες που έρχονται στη δημοσιότητα για τη δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη να «παγώνουν» ακόμη και τον πιο νοσηρό νου, στη δημοσιότητα φέρνει το MEGA τη φωτογραφία του 33χρονου Πολωνού, που σκότωσε το παιδάκι και περιέφερε τα οστά του για χρόνια μέσα στην εργαλειοθήκη του. 

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία στην Κυψέλη: Εσπασαν τα χέρια του Αντρέα σε ένα τραπέζι πριν τον σκοτώσουν

Το αγοράκι ζούσε έναν εφιάλτη, μία καθημερινή κόλαση με συχνές κακοποιήσεις μέχρι που τον δολοφόνησαν επειδή έκλαψε γιατί ήταν τιμωρία, επειδή έκλαψε γιατί πεινούσε. Ο οικοδόμος που συνελήφθη και ομολόγησε την αποτρόπαια δολοφονία είπε στους αστυνομικούς ότι έβαλε μονωτική ταινία στο παιδί για να σταματήσει να κλαίει. 

Δολοφονία στην Κυψέλη: «Θα του έβγαζα τη μονωτική όταν θα καθόταν φρόνιμα»

Ανατριχιάζει μέχρι και  στην κατάθεσή του ο Πολωνός σύντροφος της μητέρας του 7χρονου Αντρέα, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2017 μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη, με το ζευγάρι έκρυβε τη σορό του επί πέντε χρόνια. Με κυνικότητα και απάθεια ο Πολωνός περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς δολοφόνησε τον Αντρέα. 

«Του έβαλα μονωτική ταινία στο στόμα και του έκλεισα παράλληλα τη μύτη με τα χέρια μου, γιατί ήθελα να το συνετίσω, επειδή έκανε συνεχώς αταξίες. Του έβαλα την ταινία και τον άφησα. Ήθελα να μην μιλάει. Θα την έβγαζα όταν θα καθόταν φρόνιμα. Μόλις κατάλαβα ότι ήταν νεκρό το παιδί έφτιαξα ένα πρόχειρο “τάφο” με τούβλα στο δώμα. Όταν αργότερα μάς έκαναν έξωση από το διαμέρισμα έβαλα τα οστά του σε μια εργαλειοθήκη και τα είχα μαζί μου όπου και αν πήγαινα, αφού για ένα διάστημα ήμουν άστεγος», είπε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το MEGA, στο οποίο προβλήθηκε η φωτογραφία του 33χρονου Πολωνού. Να σημειωθεί ότι η γυναίκα που είναι δίπλα του στη φωτογραφία δεν είναι η μητέρα του Αντρέα.

Όπως είπε ο δολοφόνος του Αντρέα, έσπασε με κομπρεσέρ το σημείο όπου τον είχε θάψει στην ταράτσα του σπιτιού και περιέγραψε πώς έβαλε τα οστά του σε εργαλειοθήκη και την έκλεισε με κλειδαριά. Συγκεκριμένα, ο 35χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς: «Έσπασα τον τάφο με ένα κομπρεσέρ και στη συνέχεια τον έβαλα σε μία εργαλειοθήκη. Δεν μπόρεσα να δω σε τι κατάσταση ήταν ο Ανδρέας γιατί το σώμα του το είχα τυλίξει σε υφάσματα. Την εργαλειοθήκη αυτή την είχα κλειδωμένη με μία κλειδαριά και τον έπαιρνα μαζί μου όπου και να πήγαινα. Όσο ήμουν άστεγος πάλι τον είχα μαζί μου».

Αρνείται τα πάντα η μητέρα του 7χρονου για τη δολοφονία στην Κυψέλη 

Στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, η 29χρονη μητέρα προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών της, χωρίς όμως να πείσει. «Είχε βάλει το παιδί τιμωρία. Εγώ δεν είδα τίποτα εκείνο το βράδυ. Δεν κατάλαβα τι έγινε γιατί εκείνη τη στιγμή έπαιζα στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή. Δεν είδα καμία μονωτική ταινία, δεν ξέρω τι έγινε», επιμένει να λέει η μητέρα με τα στοιχεία όμως να είναι αδιάψευστα και για εκείνη. 

Αλλωστε, ανατριχιάζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον μαρτυρικό θάνατο που είχε ο 7χρονος Αντρέας στην Κυψέλη. Οπως ανέφερε το T-Live, ο μικρός Αντρέας είχε βασανιστεί πολύ άγρια ακόμη και λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Το παιδάκι, ο μικρός Αντρέας, όταν ο Πολωνός σύντροφος της μάνας του έκλεισε το στόμα με μονωτική ταινία δεν αντέδρασε. Πέθανε από ασφυξία με τους αστυνομικούς να φτάνουν στο συμπέρασμα ότι το παιδάκι ήταν δεμένο. Οι αστυνομικοί τώρα έχουν ξεκινήσει έρευνα στα οστά του 7χρονου. 

Κι όπως όλα δείχνουν από την πρώτη εξέταση φαίνονται σημάδια εξάρθρωσης στα δάχτυλα των χεριών του παιδιού. Είτε η μητέρα είτε ο άνδρας που το δολοφόνησε, του είχαν βάλει τα χέρια σε ένα τραπέζι και τα είχαν χτυπήσει. Ετσι εξηγούνται οι κακώσεις και οι εξαρθρώσεις που έχουν βρεθεί στα δάχτυλά του. Τα χέρια του δηλαδή ήταν τραυματισμένα και το παιδί δεν μπορούσε να τραβήξει την ταινία, να πάρει αναπνοή και να αναπνεύσει.

Πάντως, η 29χρονη κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι: «άκουσα ξαφνικά θόρυβο, κατάλαβα ότι έπεσε (σ.σ.: ο Αντρέας) και τότε του είπα τρομαγμένη "τι θα κάνουμε;"». Ο Πολωνός σύντροφός της, που ομολόγησε στους αστυνομικούς τη δολοφονία του Αντρέα, φέρεται να της είπε «σήκω και φύγε» για να χαθούν τα ίχνη της και να κάνει εκείνος ό,τι έκανε στη σορό του 7χρονου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η αδελφή του δολοφονημένου Αντρέα ήταν νωρίτερα σε σπίτι συμμαθητή της και η ίδια η μάνα, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, είπε στη φιλική οικογένεια να την κρατήσουν εκεί τη νύχτα γιατί είχε προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Η 29χρονη την επόμενη μέρα με την ίδια ψυχρότητα, εξαφάνισε τα ρούχα και τα παιχνίδια του Ανδρέα. Οταν το κοριτσάκι επέστρεψε σπίτι, διαπίστωσε ότι έλειπαν τα πράγματα και ρώτησε: «Πού είναι ο αδερφός μου;». Της απάντησαν ότι ήρθε ο μπαμπάς του και τον πήρε μαζί του στην Πολωνία και γι' αυτό λείπουν τα ρούχα και τα παιχνίδια του. Γι' αυτό και οι αστυνομικοί είναι πλέον σίγουροι ότι η 29χρονη συμμετείχε στη δολοφονία, παρά το γεγονός ότι αρνείται την εμπλοκή της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA