Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας φαίνεται να αποκλιμακώνονται, τα επιδημιολογικά δεδομένα βελτιώνονται και η κυβέρνηση φαίνεται, πλέον, πως είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει το ίδιο μοντέλο που ακολουθούν πολλές ευρωπαϊκές χώρες ακόμα ως προς τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Διαβάστε ακόμη: Μέτρα: Χαλάρωση εισηγείται η κυβέρνηση για όρθιους, γήπεδα και σχολικές εκδρομές

Σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμοξιολόγων σε μια σύσκεψη εξαιρετικά κρίσιμη (μέχρι την επόμενη, βέβαια), αφού όλα δείχνουν πως θα υπάρξει μια περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, η κυβέρνηση θα εισηγηθεί στους ειδικούς την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, την επαναφορά της... όρθιας διασκέδασης αλλά και την επιστροφή των σχολικών εκδρομών μετά από τρία ολόκληρα χρόνια!

Τι θα γίνει με τα γήπεδα

Πιθανότατα η επιτροπή των λοιμοξιολόγων θα πει «ναι» και στα τρία. Το μοναδικό που βρίσκεται υπό εξέταση ακόμα φαίνεται πως είναι η πληρότητα στα γήπεδα. Υπάρχουν φωνές που θέλουν επιστροφή στο 100%, υπάρχουν άλλοι που επιμένουν στο 50%.

Θεωρείται, μάλλον, απίθανο να πάμε τούτη την ώρα στο 100%, ωστόσο, δε θα πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα να είναι πάνω από το 50% ειδικά στα ανοιχτά γήπεδα!

«Μπλόκο» στις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Παράλληλα, επί τάπητος θα τεθούν και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Θεωρείται, μάλλον, δεδομένο πως η επιτροπή θα ανάψει «κόκκινο» σε ότι αφορά τις παρελάσεις κάτι που σημαίνει πως ο Βασιλιάς Καρνάβαλος θα μείνει για ακόμα μια χρόνια στο... σπίτι!

Αντίθετα, υπάρχουν κάποιες σκέψεις για να επιτραπούν κάποιες εκδηλώσεις αρκεί αυτές να είναι απόλυτα ελεγχόμενες και μόνο για πλήρως εμβολιασμένους. Το πώς θα τηρηθεί ή καλύτερα θα διασφαλιστεί κάτι τέτοιο, μένει να φανεί από τις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν.

Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι να πάμε προς ένας «ελεύθερο» Πάσχα και δεν θα επιτραπεί τίποτα που να μπορεί να το θέσει αυτό σε κίνδυνο.

Παράλληλα, η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς τον Μάρτιο να έχει επέλθει μια σχεδόν πλήρης κανονικότητα για τους εμβολιασμένους και γι' αυτό τον λόγο υπάρχουν και σκέψεις για πλήρη κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA