Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Παντελής Παντελίδης εμφανίστηκε ακριβώς τη στιγμή που ο κόσμος που ακούει και διασκεδάζει με τα λαϊκά τραγούδια αναζητούσε ένα νέο είδωλο. Και το βρήκε μέσω ενός δρόμου που ήταν κάτι πρωτοφανές για την Ελλάδα. Ο Παντελίδης δεν έγινε γνωστός από κάποια δισκογραφική εταιρεία ή από κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό μεγάλης ακροαματικότητας. Έγινε «φίρμα» μέσα από το κανάλι του στο YouTube. Πότε η Ελλάδα δεν είχε δει κάτι παρόμοιο και γι αυτό ακριβώς το λόγο χαρακτηρίστηκε και «τραγουδιστής φαινόμενο».

Η μοίρα, ωστόσο, του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και το ξημέρωμα της 18ης Φεβρουαρίου έχασε τη ζωή του σε ένα τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Η εκτίναξη μέσω του YouTube

Ο Παντελής Παντελίδης γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1983. Παιδί μιας φτωχής οικογένειας που ζούσε στη Νέα Ιωνία, αγαπούσε το τραγούδι αλλά έπρεπε να κάνει κάτι προκειμένου να έχει σταθερό εισόδημα. Κάπως έτσι αποφασίζει το 2002 να καταταγεί στο Πολεμικό Ναυτικό ως υπαξιωματικός.

Το μεράκι για το τραγούδι, ωστόσο, συνέχιζε να υπάρχει και έτσι ο Παντελίδης όντας αυτοδίδακτος έπαιζε και έγραφε μουσική για τον εαυτό του και τους φίλους τους. Μια ερωτική απογοήτευση τον έκανε να γράψει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του. Κάποια από αυτά τα ανέβασε στο προσωπικό του κανάλι που είχε δημιουργήσει στο YouTube και σιγά αλλά σταθερά άρχισε να αποκτά φανατικούς ακροατές. Όσο περνούσε ο καιρός τόσο μεγαλύτερη «φίρμα» γινόταν ο Παντελίδης στη διάσημη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Από ένα σημείο και έπειτα κάθε τραγούδι που ανέβαζε στο YouTube γινόταν μέσα σε ελάχιστο χρόνο viral. Ο Παντελής Παντελίδης είδε, τότε, για πρώτη φορά την ευκαιρία που πάντα ήθελε για να κάνει μια καριέρα στη μουσική χωρίς να έχει τον φόβο της οικονομικής δυσπραγίας. Και όντως το κατάφερε...

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο ο Παντελίδης κάνει την εμφάνισή του και στη δισκογραφία και προκαλεί πάταγο. Ο πρώτος του δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» κυκλοφόρησε το 2012 κι έγινε διπλά πλατινένιος. Ξεχώρισαν τα κομμάτια «Δεν ταιριάζετε σου λέω», «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», και «Λιώμα σε γκρεμό», που τραγουδήθηκαν και ακόμα συνεχίζουν να τραγουδιούνται πολύ.

Το 2013 παραιτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό για να ακολουθήσει το όνειρό του. Και την ίδια χρονιά κυκλοφορεί τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα», από το οποίο ξεχώρισαν τα τραγούδια «Όνειρο Ζω», «Είχα Κάποτε Μια Αγάπη», «Τέτοια Αγάπη Δεν Αξίζω», «Δε Συγχωρώ» και «Δεύτερη Φορά». Ακολούθησαν οι δίσκοι «Πανσέληνος και κάτι – Εισ-Πνοή [Α' Μέρος]» (Νοέμβριος 2014), με την επιτυχία «Σκούπισε Τα Πόδια Σου Και Πέρασε» και Πανσέληνος και κάτι – Εκ-Πνοή [Β' Μέρος]» (Απρίλιος 2015).

Το πρόωρο τέλος που συγκλόνισε

Ο Παντελής Παντελίδης ήταν μόλις 32 ετών και ολόκληρος ο κόσμος του λαϊκού τραγουδιού ήταν στα πόδια του. Ότι ακουμπούσε γινόταν χρυσός, η καλύτερα... πλατινένιος. Με δικά του τραγούδια έκαναν μεγάλες επιτυχίες και άλλοι τραγουδιστές, όπως ο Γιάννης Πλούταρχος, η Ειρήνη Παπαδοπούλου, η Ελένη Χατζίδου και η Πάολα.

Τον Φεβρουάριο του 2016 ο Παντελίδης ετοιμαζόταν για τις κοινές εμφανίσεις που θα έκανε με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη. Το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου όταν τελείωσε τις πρόβες και βγήκε για να διασκεδάσει. Και κάπου εκεί το παραμύθι σταματά και αρχίζει ο εφιάλτης.

Μια ημέρα σαν σήμερα, ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου, το αυτοκίνητο μάρκας Mercedes το οποίο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα πορίσματα, οδηγούσε ο ίδιος ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπαριέρες και ανατράπηκε με αποτέλεσμα ο τραγουδιστής να βρει τραγικό θάνατο, ενώ τραυματίστηκαν οι δυο γυναίκες που ήταν μαζί του, η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου.

Η είδηση του θανάτου σκόρπισε τη θλίψη και το πένθος. Εκατοντάδες ήταν αυτοί που βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος. Χιλιάδες αυτοί που βρέθηκαν στο πλευρό της οικογένειας στην κηδεία του τραγουδιστή. Ένα μήνα μετά το τροχαίο, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο τραγουδιστής ήταν υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν να κάνει λόγο για 2,72 μιλιγκράμ (mg) αλκοόλ στο αίμα του.

Ακόμα και σήμερα, πάντως, έξι χρόνια μετά το τραγικό γεγονός, η δικαστική διαμάχη για το ποιος οδηγούσε το μοιραίο όχημα (ο Παντελίδης ή Κυριάκου) συνεχίζεται. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA