Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αναγνώρισης των δραστών της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη Καμπανού από τους φίλους του που επέζησαν της επίθεσης από τους χούλιγκαν στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, με τα αποτελέσματά της να αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα grtimes.gr, μέχρι στιγμής έχει αναγνωριστεί ο νεαρός, ο οποίος ρώτησε τους φιλάθλους του Αρη «τι ομάδα είστε». Πρόκειται για τον 20χρονο συνοδηγό του πρώτου αυτοκινήτου, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται ότι χρησιμοποίησε μαχαίρι και αυτοτραυματίστηκε με αυτό στο χέρι.

Σύμφωνα με το grtimes.gr η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και γίνεται ως εξής: Eνας-ένας οι μάρτυρες βλέπουν τον κάθε κατηγορούμενο ανάμεσα σε άλλα πρόσωπα που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Καλούνται να τον αναγνωρίσουν πίσω από ένα τζάμι με μονόπλευρη θέαση και να πουν ποιος ήταν ο ρόλος του στη θανατηφόρα επίθεση που δέχτηκαν. Η διαδικασία γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο 2ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, παρουσία της 7η τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Το DNA «έδωσε» τις πρώτες απαντήσεις

Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες. Σκοπός είναι να αποσαφηνιστεί ο βαθμός συμμετοχής του καθενός από τους 12 κατηγορουμένους, στο έγκλημα, σε συνδυασμό με τα άλλα ευρήματα, όπως είναι τα αποτυπώματα και το DNA, από το δρεπάνι και από το μαχαίρι που βρέθηκαν, όπως επίσης και το βιντεοληπτικό υλικό από τη σκηνή του εγκλήματος.

Δείτε τι δήλωσαν δύο από τους δικηγόρους:

«Μιλά» το DNA

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, τα πρώτα αποτελέσματα του DNA έχουν δώσει ήδη κάποιες απαντήσεις. Φαίνεται, λοιπόν, πως γενετικό υλικό που βρέθηκε στο δρεπάνι ταιριάζει τόσο με του Αλκη όσο και με ενός ακόμα φίλου του που είχε χτυπήσει πιο ελαφρά. Αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιήθηκε σε δυο άτομα. Τώρα, αυτό που μένει είναι να διαπιστωθεί από τη σημερινή διαδικασία είναι το ποιος από τους δράστες το κρατούσε. Στο στειλιάρι που βρέθηκε εντοπίστηκε επίσης DNA του Αλκη και δακτυλικό αποτύπωμα ενός εκ των προφυλακισμένων. Σε ό,τι αφορά το μαχαίρι τύπου καράμπιτ ακόμα βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και τα αποτελέσματα αναμένονται σύντομα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA