Μενού
  • Α-
  • Α+

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία, είχαν καταθέσει οι γονείς από την Πάτρα για τον θάνατο του πρώτου παιδιού τους, αλλά εν τέλει απορρίφθηκε. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», όπου οι γονείς έδωσαν την πρώτη τους τηλεοπτική συνέντευξη, χθες το μεσημέρι πήραν στα χέρια τους την διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, σύμφωνα με την οποία «δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος των γιατρών, ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας», με συνέπεια να απορρίπτεται η έγκλιση του ζευγαριού, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος των γιατρών, ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, σχετικά με τον θάνατο του πρώτου παιδιού της οικογένειας. 

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Βίντεο με τις προσπάθειες κατάσβεσης από ψηλά

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Πελοπόννησος φέρνει στο φως έναν αποκαλυπτικό διάλογο που είχε η μητέρα των κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου με δημοσιογράφο, στο Facebook, την ώρα που προβαλλόταν η συνέντευξη στο Star. Στα μηνύματα η τραγική μητέρα αναφέρεται και στο σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου και τα σενάρια που διακινούνται ότι η ίδια πάσχει από αυτό, Τονίζει δε, πως αν χρειαστεί, θα δεχθεί να εξεταστεί και από ψυχίατρο για το σύνδρομο Μινχάουζεν.

Ο διάλογος της μητέρας των τριών με παιδιών με τον δημοσιογράφο:

Δημ.: Γιατί πιστεύεις ότι κάποιοι λένε… η μάνα η φόνισσα και άλλα τέτοια;

Ρούλα Π.: Γιατί είναι καχύποπτοι!

Δημ.: Και για ποιο λόγο δεν λένε π.χ, ο Μάνος;

Ρούλα Π.: Γιατί οι δημοσιογράφοι δίνουν έμφαση σε μένα.

Δημ. : Οι δημοσιογράφοι μπορεί να έχουν πηγές. Δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους.

Ρούλα Π.: Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα.

Δημ. Ναι, αλλά καταλαβαίνεις. Κυκλοφορούν και σενάρια.

Ρούλα Π.: Ναι, καταλαβαίνω, Αλλά κατάλαβε κι εσύ τη θέση μου. Αν σου έλεγαν για τη μάνα σου τι θα απαντούσες;

Δημ: Θα έπεφτα από τα σύννεφα. Αλλά τους φαίνεται τόσο περίεργο όλο αυτό. Και οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Υπάρχει δε και το σενάριο με το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου.

Ρούλα Π.: Μάλιστα. Οταν έρθει η ώρα θα αποδειχθεί και αυτό.

Δημ. Οτι δηλαδή κάποιο άτομο μπορεί να πάσχει από αυτό; Πώς θα αποδειχθεί αυτό;

Ρούλα Π.: Αυτά δεν τα ξέρω. Πιθανόν από εξετάσεις ψυχιάτρων. Ούτε αυτοί θα ξέρουν;

Δημ.: Φυσικά και θα ξέρουν. Αν σου ζητηθεί, θα πας και σε ψυχίατρο;

Ρούλα Π. Φυσικά. Φυσικά και θα πάω.

Πάτρα: Η ανακοίνωση της Ένωσης Ιατροδικαστών για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά

Νωρίτερα σήμερα, η Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών Υπουργείου Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, αφήνοντας αιχμές κατά ανθρώπων που μιλούν για την υπόθεση, αλλά “δεν χειρίζονται τα περιστατικά κι αγνοούν τα αντικειμενικά ιατροδικαστικά ευρήματα”. Όπως επισημαίνεται, σε αυτή την περίπτωση, η ενημέρωση “δημιουργεί σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης”.

“Με αφορμή περιστατικά που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας, απασχολούν την κοινή γνώμη και στη διερεύνηση των οποίων συμμετέχει και η ιατροδικαστική επιστήμη, θα θέλαμε να τονίσουμε τα ακόλουθα: Παρατηρείται γύρω από τα περιστατικά αυτά, και λόγω του αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντός τους, παρέλαση ιδιωτών ιατροδικαστών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τα υπό διερεύνηση περιστατικά, και οι οποίοι τοποθετούνται σε πρώτο πληθυντικό ως να έχουν την ευθύνη τους. Και όλα αυτά ενώ οι σχετικές υποθέσεις βρίσκονται υπό προανακριτική, ανακριτική ή εισαγγελική διερεύνηση” αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης.

“Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιατροδικαστικές πράξεις στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς, πρωτίστως των ιατροδικαστικών υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι σεβαστή και απαραίτητη, άλλωστε οι ιατροδικαστές των ιατροδικαστικών υπηρεσιών ενημερώνουν πάντα για τα περιστατικά αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Όταν όμως η ενημέρωση γίνεται από ανθρώπους που δεν χειρίζονται τα περιστατικά κι αγνοούν τα αντικειμενικά ιατροδικαστικά ευρήματα, δημιουργεί σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης”, σημειώνεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο Νίκος Καλόγρηας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατροδικαστών και η Ελένη Ζαγγελίδου, Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατροδικαστών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA