Μενού
  • Α-
  • Α+

Διασώστες της ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν δύο επιβάτες του φλεγόμενου Euroferry Olympia, ενώ έχουν εντοπιστεί ζωντανοί μέσα στο πλοίο πέντε από τους αγνοούμενους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, διασώστες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν Τούρκο κι έναν Βούλγαρο, που βρίσκονταν στο πλοίο. Η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των εγκλωβισμένων που παραμένουν στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia ανοιχτά της Κέρκυρας είναι σε πλήρη η εξέλιξη. 

Πάντως, εξακολουθούν να παραμένουν αγνοούμενοι από τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο και ανάμεσά τους βρίσκονται τρεις Έλληνες και μια Ελληνίδα που έχει βουλγάρικο όνομα.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Τέταρτο πλοίο της εταιρείας Grimaldi καίγεται μέσα σε τρία χρόνια

Στο φλεγόμενο πλοίο και μονάδα υποβρυχίων αποστολών

Στο σημείο του ναυτικού ατυχήματος έχει σπεύσει, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Λιμενικό με ανακοίνωσή του και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ λαμβάνονται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ενδεικνυόμενα μέτρα αποφυγής θαλάσσιας ρύπανσης.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου το οποίο μεταφέρει δύο πυροσβεστικά οχήματα. Αναμένονται ένα πλωτό πυροσβεστικό καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα. Η φωτιά καίει στο επιβατηγό Euroferry Olympia από τις 4 τα ξημερώματα και το καίει από άκρη σε άκρη.

Η επιχείρηση, όμως, είναι δύσκολο να γίνει, αφού όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Γλυκοφρύδης, επικεφαλής της ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το πλοίο καίγεται ολοσχερώς και οι καπνοί είναι πάρα πολύ πυκνοί. Σε εξέλιξη εκτός από την επιχείρηση κατάσβεσης είναι και οι έρευνες στη θάλασσα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν πέσει στο νερό κάποιοι από τους αγνοούμενους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA