Μενού
  • Α-
  • Α+

Ευκαιρία για εκδρομές, περιπάτους και βόλτες δίνει ο καιρός για αυτό το Σαββατοκύριακο αφού τόσο σήμερα όσο και αύριο οι συνθήκες θα είναι ανοιξιάτικες, με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Αυτή η εικόνα, ωστόσο, φαίνεται πως δε θα διατηρηθεί για πολύ αφού σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από τη Δευτέρα το βράδυ και μέχρι την Τετάρτη θα υπάρξει μια νέα διαταραχή η οποία θα δώσει βροχές και καταιγίδες σταδιακά σε όλη τη χώρα. Ειδικά για την Αττική, μάλιστα, ο γνωστός μετεωρολόγος είπε πως θα βρεθεί στο «στόχαστρο» της κακοκαιρίας την Τρίτη και την Τετάρτη.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Σήμερα Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες μόνο και αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 16, στη Θεσσαλία και στην Στερεά από 1 έως 17, στην Ήπειρο και στην Πελοπόννησο από 2 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 16, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 8 έως 16 και στην Κρήτη από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το πρωί θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ίδιας έντασης. Στα δυικά τμήματα του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Στα ανατολικά τμήματα του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί θα στραφούν σταδιακά σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το απόγευμα θα υπάρχουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια όμως μετά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA