Μενού
  • Α-
  • Α+

Διαψεύδουν οι ιατροδικαστές ότι η Τζωρτζίνα πέθανε από εισπνοή τοξικού αερίου. Ο Προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νικόλαος Καρακούκης, διέψευσε τα δημοσιεύματα που απέδιδαν τον θάνατο της Τζωρτζίνας - του τελευταίου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη - σε εισπνοή τοξικού αερίου. 

Η επίσημη ανακοίνωση του κ. Καρακούκη 

Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 κ περί ώρα 18.00 με τίτλο «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας - Εισέπνευσε τοξικό αέριο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται.

Αθήνα 21/2/2022

Ο Προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας

Νικόλαος Γ. Καρακούκης

Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ

Στο ρεπορτάζ του το protothema.gr ανέφερε ότι η νεκροψία, η νεκροτομή αλλά και η επιστημονική εξέταση του 9χρονου κοριτσιού, εντόπισε αλλοίωση στο οστό της μύτης της Τζωρτζίνας που φέρεται να προέρχεται από εισπνεόμενο αέριο, τοξικό ή δηλητηριώδες. Στην επίσημη ανακοίνωσή του ο προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νικόλαος Καρακούκης, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν τελικά αποτελέσματα από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις που δείχνουν ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή λόγω εγκληματικής ενέργειας. Μάλιστα, τονίζεται ότι όλα όσα έχουν έρθει  στο φως της δημοσιότητας έχουν ήδη γεννήσει πολλά ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα και τα οποία απαιτούν απαντήσεις.

Γι' αυτόν το λόγο, εξάλλου, ο φάκελος της υπόθεσης με τους θανάτους των τριών κοριτσιών, έχει ανατεθεί στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Οι αξιωματικοί της συγκεκριμένης Διεύθυνσης ξεκίνησαν να ερευνούν τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας αρχικά και εν συνεχεία των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας. «Δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες στους γονείς, αλλά εδώ μπήκε ανθρώπινο χέρι», τόνισε πριν από λίγες ώρες ο Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». 

Κατερινόπουλος: «Να συλληφθούν οι δράστες»

Στους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα αναφέρθηκε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος. «Θα δέσουν όλα και πιστεύω είναι θέμα χρόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος για την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά της ίδιας οικογένειας, που συγκλονίζει το πανελλήνιο. Μάλιστα, ο Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», πρόσθεσε: «Εύχομαι να βγει η αλήθεια. Να πιαστούν, να συλληφθούν οι δράστες…».

Ο έμπειρος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που γνωρίζει για αρκετές υποθέσεις σημείωσε για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα τα εξής: «Εύχομαι να λάμψει η αλήθεια, να πάρει ο κόσμος απαντήσεις. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εγκληματική ενέργεια, να βάλουν και κάποιοι άλλοι επίδοξοι στο μέλλον μυαλό και να μην κάνουν τα ίδια πράγματα», συνέχισε.

Τα ερωτήματα που έθεσε για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος έθεσε μία σειρά από ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα. Πρόκειται για 9 + 1 ερωτήματα, τα οποία μέσω της έρευνας, θα πρέπει να απαντήσουν οι δικαστικές και αστυνομικές Αρχές: 

  • Εάν στη Μαλένα υπήρξε σωστή διάγνωση, καθώς και εάν δεν κατέληξε από χρόνια, αλλά οξεία ηπατική ανεπάρκεια, η οποία οφείλεται σε φάρμακα ή άλλα σκευάσματα που ελήφθησαν από τη φλέβα ή το στόμα και δεν βρέθηκαν.
  • Τι ακριβώς αναζήτησαν οι τυπικές τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας.
  • Πού οφείλονται οι εκδορές στη μύτη της Μαλένας.
  • Εκτιμούν ότι πρέπει να γίνει, άμεσα, επανεξέταση στο δείγμα της Μαλένας για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για ηπατική ανεπάρκεια ή έχει γίνει λάθος στη διάγνωση.
  • Εκτιμούν ότι πρέπει να επανεξεταστούν τα όργανα της Ίριδας για να διαπιστωθεί εάν όντως έπασχε από αγενεσία φλεβοκόμβου ή όχι ή εάν το βρέφος είχε ευρήματα ηπατικής ανεπάρκειας λόγω λήψης φαρμάκων.
  • Παράλληλα, περιμένουν τα αποτελέσματα του πλήρους ελέγχου (τοξικολογικών και ιστολογικών) εξετάσεων στην Τζωρτζίνα.

Χρειάζεται κοινή διάγνωση

  • Όπως λένε πρέπει να γίνει συσχετισμός των αποτελεσμάτων και να επανεξεταστούν από τον ίδιο παθολογοανατόμο, προκειμένου να προκύψει μια κοινή διάγνωση και για τα τρία παιδιά.
  • Να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί ο βηματοδότης της Τζωρτζίνας, ο οποίος ετάφη μαζί της. Όπως λένε πρέπει να παραληφθεί από τις Αρχές για να εξεταστούν τα δεδομένα.
  • Να αναζητηθεί η κλινική διάγνωση από τους ιατρούς για τα αίτια ανακοπής της Τζωρτζίνας που προκάλεσε τη βαριά αναπηρία της τον Απρίλιο του 2021, ενώ δεν προϋπήρχε πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το άτυχο κορίτσι νοσηλευόταν τουλάχιστον για τρεις μήνες και τα αίτια του επεισοδίου δεν μπορεί να μη διαγνώστηκαν από το Ωνάσειο.
  • Να ερευνηθεί για ποιο λόγο η μητέρα των παιδιών ενώ τον Μάρτιο του 2021 ήταν έγκυος αποφάσισε να προκαλέσει έκτρωση, ισχυριζόμενη ότι φοβήθηκε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα, άποψη η οποία δεν συνάδει με τα αποτελέσματα του γενετικού ελέγχου που έγινε σε εκείνη και στον άνδρα της και τα οποία βγήκαν καθαρά.

Κατερινόπουλος: Εδώ μπήκε «ανθρώπινο χέρι»

«Εδώ έχουμε τρεις θανάτους και η ιστορία "άνοιξε" στο τρίτο παιδί. Δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες στους γονείς, θα ήμουν ο τελευταίος που θα κατηγορούσα τους γονείς, αλλά είναι πολλά τα ερωτηματικά και δεν ξεκινάνε μόνο από το αν η ιατροδικαστική εξέταση απέδωσε ή έδωσε ευρήματα… Και τα τρία παιδιά πέθαναν σε συγκεκριμένες μέρες και επιμένω σε αυτό γιατί είναι Σαββατοκύριακα όλα.

Αυτό λέει ότι σε κάποιους δόθηκε η ευκαιρία, κατά τη δική μου εκτίμηση, δεν βιάζομαι, αλλά είμαι πεπεισμένος σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ότι εδώ "μπήκε" ανθρώπινο χέρι. Δεν ξέρω ποιος το έβαλε, είναι θέμα των Αρχών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατερινόπουλος ενώ αναφορικά με το ότι και οι τρεις θάνατοι συνέβησαν Σαββατοκύριακο, εξήγησε πως «αν ήταν στο νοσοκομείο δεν είχαμε κόσμο, δεν είχαμε γιατρούς, είχαμε τις εφημερίες, θα καθυστερούσαν να πάνε… Μπορεί να υπήρξαν και κάποιες επισκέψεις κάποιων ανθρώπων να αλλάξουν αυτή την άμοιρη μάνα που ήταν εκεί τόσες ώρες. Δεν ξέρουμε αυτοί οι επισκέπτες όλοι, ποια ήταν η σχέση τους, υπάρχει και η ζήλια και ο φθόνος και η κακία και όλα». Όπως υπογράμμισε, δεν έχει σκοπό να ενοχοποιήσει κανέναν, ωστόσο τόνισε πως «επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις παύει να είναι συμπτώσεις».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA