Μενού
  • Α-
  • Α+

Καθυστέρηση στις κλήσεις περίπου 30 μαρτύρων υπάρχει στην έρευνα που γίνεται για τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Μάλιστα, όπως γράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στα Νέα, αυτή η καθυστέρηση οφείλεται σε γραφειοκρατικά ζητήματα και «εμπόδια» που δημιουργούνται από τους δικαστικούς λειτουργούς στην Πελοπόννησο, καθώς και στην αλλαγή των δικαστικών παραγγελιών για το περιεχόμενο της έρευνας.

Σύμφωνα με τα Νέα, η αρχική εντολή που δόθηκε για τη διαλεύκανση των θανάτων της Μαλένας, της Ιριδας και της Τζωρτζίνας ήταν να ληφθούν οι καταθέσεις για τους θανάτους των τριών παιδιών μόνο από παθολογοανατόμους που έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα περιστατικά. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., θα περιόριζε σημαντικά το εύρος της έρευνας σε δύο ως τρεις ειδικούς, αντί των 30-40 ατόμων που φαίνεται να γνωρίζουν σημαντικές παραμέτρους της υπόθεσης για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα. 

Διαβάστε ακόμηΝεκρά παιδιά στην Πάτρα - Κουμπάρος ζευγαριού: Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τη Ρούλα

Ωστόσο, μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών επιχειρείται η επέκταση της έρευνας σε όσους γνωρίζουν οτιδήποτε για τους μυστηριώδεις θανάτους των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας μέσα σε διάστημα περίπου 32 μηνών. Κατόπιν αυτής, οι πρώτες κλήσεις βασικών μαρτύρων προσδιορίζονται για τα επόμενα 24ωρα, οπότε θα υπάρξουν και τα πορίσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ερωτήματα για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα

Κι όλα αυτά ενώ πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα για τους εν λόγω θανάτους, μετά τις αναφορές παιδιάτρων από την Πάτρα ότι «είχαν μελετήσει ακόμα και το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν κάμερες στους χώρους όπου νοσηλευόταν η 9χρονη που απεβίωσε τον Ιανουάριο, όταν δεν υπήρχε επιτήρηση από γιατρούς, όποτε και συνήθως παρουσιαζόταν επιδείνωση της υγείας της». Σύμφωνα με τα Νέα, είχε, μάλιστα, υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των νοσοκομειακών γιατρών για συνεχή επίβλεψη του κοριτσιού όταν νοσηλευόταν σε μονόκλινο δωμάτιο – αίτημα που πάντα εξέφραζε η μητέρα της. Ενδεικτικά, όταν το άτυχο κορίτσι νοσηλεύθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, η μητέρα του, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η εννιάχρονη θα νοσηλευόταν σε μονόκλινο δωμάτιο, επικαλέστηκε εγκυμοσύνη λίγων εβδομάδων καθώς και ότι χρειαζόταν… ανάπαυση.

Επιπλέον, σε συμπληρωματικές αναφορές γιατρών από Πάτρα και Αθήνα, τονίζεται ότι όταν η Τζωρτζίνα οδηγείτο σε νοσοκομείο, κατόπιν επίκλησης σοβαρών προβλημάτων υγείας, αποδεικνύονταν ότι αυτά ήταν περιορισμένου ιατρικού ενδιαφέροντος, απολύτως αντιμετωπίσιμα και σύντομα δρομολογούνταν η έκδοση εξιτηρίου. Ομως, σε όλες τις περιπτώσεις – και πάντα εντός Σαββατοκύριακου – η εννιάχρονη παρουσίαζε αιφνίδιες και ανεξήγητες ανακοπές, που είτε της δημιουργούσαν τεράστια προβλήματα υγείας, όπως εγκεφαλοπάθεια, ή τελικά προκάλεσαν τον θάνατό της, παρά τις συγκινητικές προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA