Μενού
  • Α-
  • Α+

Απαγορεύονται οι πτήσεις των αεροσκαφών της Ρωσίας στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας, όπως ενημέρωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου. Η αεροπορική οδηγία της ΥΠΑ για την απαγόρευση χρήσης του Εθνικού Εναέριου Χώρου από ρωσικούς αερομεταφορείς εφαρμόζεται μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείσει τον εναέριο χώρο της για την Ρωσική Ομοσπονδία στο πλαίσιο κυρώσεων για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία

Ειδικότερα η notam προβλέπει τα ακόλουθα:

  • Αεροσκάφη Ρωσικής ιδιοκτησίας, Ρωσικών αεροπορικών εταιρειών (AOC) ή Ρωσικού ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ απαγορεύεται να προσγειωθούν, να απογειωθούν, να εισέρχονται και να πραγματοποιούν διελεύσεις στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας.
  • Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, νοσοκομειακές πτήσεις και πτήσεις για σκοπούς έρευνας και διάσωσης κατόπιν έγκρισης της Ελληνικής κυβέρνησης καθώς και όλες οι πτήσεις αεροσκαφών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 
  • Η notam θα έχει τρίμηνη διάρκεια και ισχύει ήδη από σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.  

«Τα αεροσκάφη από την Ρωσία πλέον δεν θα μπορούν να προσγειώνονται, ούτε να απογειώνονται αλλά ούτε και να υπερίπτανται του εναέριου χώρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανακοίνωσε την Κυριακή (27/2) η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και οι Ουκρανοί αγωνίζονται γενναία για τη χώρα τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση εντείνει για άλλη μια φορά την υποστήριξή της προς την Ουκρανία και τις κυρώσεις κατά του επιτιθέμενου - της Ρωσίας του Πούτιν», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Προτείνουμε την απαγόρευση όλων των αεροσκαφών που ανήκουν στη Ρωσία, είναι νηολογημένα στη Ρωσία ή ελέγχονται από τη Ρωσία. Τα αεροσκάφη αυτά δεν θα μπορούν πλέον να προσγειώνονται, να απογειώνονται ή να πετούν πάνω από το έδαφος της ΕΕ. Αυτό θα ισχύει για κάθε αεροσκάφος που ανήκει, ναυλώθηκε ή ελέγχεται με άλλο τρόπο από ρωσικό νομικό ή φυσικό πρόσωπο. Ο εναέριος χώρος μας θα είναι κλειστός για κάθε ρωσικό αεροπλάνο - και αυτό περιλαμβάνει τα ιδιωτικά τζετ των ολιγαρχών», ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA