Μενού
  • Α-
  • Α+

Η λήψη οργάνων του μικρού Γιώργου, του παιδιού από το Αγρίνιο, που πνίγηκε με φασόλι ολοκληρώθηκε. Οι γονείς του παιδιού που ήταν μόλις 2,5 ετών αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του και να δώσουν ζωή σε άλλα παιδιά. Το παιδί έμεινε εγκεφαλικά νεκρό έπειτα από απόφραξη αεραγωγού.  Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας στο thebest, εξήγησε ότι η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά. Η καρδιά θα μεταμοσχευτεί στην Πάντοβα, καθώς δόθηκε σε Μεταμοσχευτικό Κέντρο της περιοχής. Το ήπαρ παρελήφθη από το νοσοκομείο Bambino Gesù. Οι δύο νεφροί δόθηκαν στη Θεσσαλονίκη και οι δύο κερατοειδείς στην Αθήνα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο του Αράξου προσγειώθηκαν δύο αεροσκάφη από την Ιταλία, στα οποία επέβαιναν οι ομάδες των γιατρών που ήρθαν για να παραλάβουν τα όργανα. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τους μετέφεραν από τον Άραξο, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο Ρίο και αντιστρόφως, κατά την επιστροφή τους. Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν για Ιταλία τις πρώτες πρωινές ώρες. «Το αεροδρόμιο του Αράξου και το προσωπικό του τίθεται πάντα στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου και του συνανθρώπου» σχολιάζει στο thebest.gr o αερολιμενάρχης Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA