Μενού
  • Α-
  • Α+

Την έντονη αντίδραση του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου προκάλεσε η παρέμβαση της ρωσικής πρεσβείας στο Twitter αναφορικά με την ενημέρωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η ρωσική διπλωματική αποστολή στην Αθήνα πρότεινε στους τηλεθεατές να παρακολουθούν OPEN προκειμένου να ενημερώνονται για τις εξελίξεις και ο ανταποκριτής του καναλιού στην Ουάσινγκτον έκανε λόγο για «άθλια» και «άνευ προηγουμένου προβοκάτσια εναντίον όλων μας, όλων των εργαζομένων». 

Με διαδοχικά tweets, ο κ. Ιγνατίου απάντησε στη διπλωματική αποστολή της Μόσχας στην Αθήνα, σχολιάζοντας πως «αυτό που κάνει η Ρωσική Πρεσβεία είναι μία άθλια, μία άνευ προηγουμένου προβοκάτσια εναντίον όλων μας, όλων των εργαζομένων στο OPEN. Αν τολμά η εν λόγω Πρεσβεία, ας δημοσιεύσει και τα βίντεο που χαρακτηρίζουμε αυτό που στην αλήθεια κάνει η αυταρχική Ρωσία».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση να επαναφέρει στην τάξη τους "διπλωμάτες" της ρωσικής πρεσβείας. Δεν μπορεί να τους επιτρέπει άλλο να την αμφισβητούν. Δεν μπορεί να επιτρέπει τις αθλιότητες της Πρεσβείας εναντίον μας, επειδή απορρίπτουμε την προπαγάνδα της» επισημαίνει ακόμη ο κ. Ιγνατίου, ενώ προσθέτει ότι «ο ρωσικός στρατός είναι αυτός που έχει σκοτώσει τους ομογενείς μας. Η Μόσχα πρέπει να απολογηθεί για τις δολοφονίες των ομογενών μας». Ο ίδιος μάλιστα έκανε λόγο για «άθλιες επιθέσεις από τα τρολς της Ρωσικής Πρεσβείας», «που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία», όπως ανέφερε. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Οι αναρτήσεις της ρώσικης πρεσβείας

Την Κυριακή (6/3) η ρωσική πρεσβεία σε ανάρτησή της στο Twitter πρότεινε στους τηλεθεατές να παρακολουθούν OPEN. «Δείτε το αν αναζητάτε κάτι διαφορετικό από ψευδή προπαγάνδα για την κατάσταση στην Ουκρανία», αναφέρει η ανάρτηση, με ένα βίντεο 15 λεπτών από δελτίο ειδήσεων του OPEN των προηγούμενων ημερών. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Προ ημερών η ρωσική πρεσβεία είχε κατηγορήσει για προπαγάνδα πολιτικούς και ΜΜΕ στην Ελλάδα: «Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Για κάποιο λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων επέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς. Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή σιντριβάνι εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ σε χρώματα ειρήνης, κανένα τουίτ δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αυτό το πρωτοφανές για διπλωματικούς κύκλους tweet είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. «Δεν έχω δει να χρησιμοποιείται τέτοια γλώσσα. Θεωρώ ότι η ανακοίνωση είναι απαράδεκτη και δεν συνάδει με τη διπλωματική τακτική», είχε σχολιάσει ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA