ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/03/2022 16:33

Panic button: Τι είναι το κουμπί πανικού στα κινητά που έρχεται να σώσει δεκάδες γυναίκες

Το panic button έρχεται στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πώς θα επικοινωνεί μία γυναίκα που βρίσκεται σε κίνδυνο, πώς εφαρμόζεται με επιτυχία στην Ινδία από το 2019

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Panic button: Τι είναι το κουμπί πανικού στα κινητά που έρχεται να σώσει δεκάδες γυναίκες
Πηγή: shutterstock, pexels
Ανάγνωση:

Το «panic button» για τις γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο έρχεται και στην Ελλάδα. Με τη βοήθεια της έξυπνης τεχνολογίας και της VODAFONE, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε την Τρίτη, 8 Μαρτίου, σε ομιλία του στη Βουλή πως πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία εφαρμογή που θα επιτρέπει στις γυναίκες που κινδυνεύουν να ζητούν βοήθεια. Με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό της κάθε γυναίκα θα μπορεί εύκολα να ζητήσει βοήθεια. «Xρησιμοποιείται σε πολλές χώρες και ήταν αίτημα πολλών ετών των ελληνικών γυναικείων οργανώσεων» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης από τη Βουλή.

Η Ινδία, που έχει θέσει από το 2019 σε εφαρμογή το «panic button», υποχρέωσε την εγκατάσταση του «panic button» σε όλα τα κινητά που πωλούνται ώστε να προστατεύονται οι γυναίκες από παρενοχλήσεις και επιθέσεις. Πλέον έχει ξεκινήσει σε 14 πολιτείες και έχει προϋπολογισμό 321,69 εκατ. ρουπίες που διατίθενται από το κρατικό ταμείο, Nirbhaya Fund. Για να λειτουργήσει το panic button στην Ινδία έπρεπε όλοι οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, συμπεριλαμβανομένης της Apple και της Samsung, να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες.

Διαβάστε ακόμη: Light κατά Lamanif: Απειλούσε ότι θα με μαχαιρώσει - Στη Δικαιοσύνη για το ροζ βίντεο

«Όμως θα το ξαναπώ: η κατάρα της έμφυλης βίας απαιτεί ασφαλώς καταστολή, κυρίως όμως προϋποθέτει μια νέα κουλτούρα ισότητας, προϋποθέτει πρόληψη και στον τομέα αυτό, ρόλο έχουν όλοι. Πολιτεία, παιδεία, οικογένεια, το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Και αυτή την ανάγκη πρόληψης, κυρία Υπουργέ Παιδείας, υπηρετούν τα εργαστήρια δεξιοτήτων που γίνονται πλέον σε όλα τα σχολεία της χώρας για τη σεξουαλική εκπαίδευση και την ισότητα των φύλων. Για τη διαφορετικότητα, για τις έμφυλες σχέσεις, για το bullying» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας στου στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ PANIC BUTTON VODAFONE ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ