Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Δήμος Βερύκιος και η Σταματίνα Τσιμτσιλή ήταν από τους πιο στενούς ανθρώπους του Δημήτρη Κοντομηνά. Συνδέονταν φιλικά και επαγγελματία με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του Alpha, ο οποίος εδώ και αρκετούς μήνες είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς «έσβησε» σήμερα και οι δικοί του άνθρωποι έπρεπε να διαχειριστούν την απώλειά του αλλά και να μιλήσουν και για εκείνον δημόσια. 

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή, που ανακοίνωσε πρώτη τον θάνατό του, ανέφερε από την εκπομπή Happy Day: «Επειδή μου στέλνετε πολλά μηνύματα φίλοι και γνωστοί για την είδηση που βγάλαμε πρώτοι για τον θάνατο του Δημήτρη Κοντομηνά, εγώ συνδέομαι προσωπικά με την ανιψιά του την Ελίνα Αλεξανδράτου. Είναι κόρη της μονάκριβης αδελφής του. Είμαστε πολύ καλές φίλες, εκείνη μου έστειλε την είδηση. Την διασταυρώνουμε, μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες και θα επανέλθουμε. Ένας άνθρωπος με γεμάτη ζωή, με πολλά χιλιόμετρα στον επιχειρηματικό κόσμο, με μεγάλη γενναιοδωρία στην ψυχή».

Διαβάστε ακόμη: Δημήτρης Κοντομηνάς: Ποιος ήταν ο επιχειρηματίας που πέθανε σε ηλικία 83 ετών

«Εδώ στον Alpha όσοι τον είχαμε γνωρίσει νιώθουμε πολύ τυχεροί» πρόσθεσε λέγοντας ότι έδινε μια σκληρή μάχη τα τελευταία χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ενώ κατέληξε αναφέροντας πως: «Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Πολλοί περίμεναν ότι αυτή η είδηση θα είχε συμβεί νωρίτερα. Ήταν μαχητής μέχρι την τελευταία στιγμή».

Δακρυσμένος ο Δήμος Βερύκιος, θέλησε κι εκείνος με τη σειρά του, μέσα από την ίδια εκπομπή, να αναφερθεί στον Δημήτρη Κοντομηνά. «Ταλαιπωρήθηκε ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Έφυγε από τη ζωή στις 2 τα ξημερώματα. Αν αυτή η παρέα είναι σήμερα εδώ το οφείλουμε σε εκείνον», είπε ο Δήμος Βερύκιος. «Από τον Σεπτέμβριο του 2019 ήταν στο νοσοκομείο και από τότε δεν βγήκε ποτέ. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν σαν να μην υπήρχε. Κλείνει ένα κεφάλαιο του ελληνικού επιχειρείν» ανέφερε και τόνισε πως: «Δεν μπορώ να μιλάω, τα περισσότερα θα τα γράψω, όλα όσα βγαίνουν από μέσα μου. Όποιος έχει συνεργαστεί και ευεργετηθεί και δεν συγκινείται είναι άνθρωπος με αισθήματα μη ανθρώπινα, μόνο αυτό θέλω να πω».

Κλείνοντας, θέλησε να αναφερθεί σε ένα χαρακτηριστικό του κ. Κοντομηνά. «Ο άνθρωπος ήταν κιμπάρης» είπε. «Τα σκόρπαγε τα λεφτά. Είχε και την πίσω αυλή να τα λέμε αυτά. Είχε και τους διαβόλους και τους τριβόλους, δεν θέλω να δώσω μια εικόνα… Λέω ότι και οι συνεργάτες του ταλαιπωρούνταν μαζί τους, εσύ και η Μαίρη. Είχε μάθει και το κοντρόλ, ασχολούνταν και με το κοντρόλ» συμπλήρωσε.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς 

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Πέμπτης σε ηλικία 83 ετών. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς «έσβησε» στο ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από τη συχνότητα του Alpha, ένα κανάλι με το οποίο ο επιχειρηματίας είχε συνδέσει το όνομά του. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν επιχειρηματίας που δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των ασφαλειών, της τηλεόρασης, των αιθουσών κινηματογράφου και του λιανικού εμπορίου. Είχε μία κόρη και δύο εγγόνια.

Γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1939 στην Αθήνα και σπούδασε στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού. Αρχικά εργάστηκε ως ασφαλιστής στην American Life (ALICO), ενώ το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican.

Πέρα από την Interamerican, ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε ιδρύσει ή εξαγοράσει πλήθος άλλων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων:

  • την τράπεζα Interbank (το 1997 εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την τράπεζα Eurobank).
  • την Intertech (αποκλειστικός αντιπρόσωπος προϊόντων Panasonic στην Ελλάδα).
  • την Ευρωκλινική Αθηνών.
  • την τράπεζα Novabank (το 2006 μετονομάστηκε σε Millennium Bank και το 2013 εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς).
  • το στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων InterJet.
  • την εταιρία βιολογικής καλλιέργειας GreenFarm.
  • για το διάστημα 1998–2001 ήταν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης.
  • για μια εικοσαετία ήταν συνιδιοκτήτης και μετέπειτα ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού Alpha και των ομότιτλων τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
  • τις κινηματογραφικές αίθουσες Village Roadshow Greece.
  • το τηλεοπτικό Channel 9 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
  • της Mediterra Οινοποιητικής στην Κρήτη mediterrawines.gr

Είχε ανακηρυχθεί «Άρχων Μεγάλος Πρωτέκδικος του Οικουμενικού Θρόνου» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και «Μεγάλος Ευεργέτης» από τη Μεγάλη και Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA