Αντιολισθητικές αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή διαφορετικά να φέρουν χιονολάστιχα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά οι οδηγοί στα οχήματά τους από τον ερχόμενο Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων θα γίνει υποχρεωτικό μάθημα στους υποψήφιους οδηγούς, οι οποίοι θα εξετάζονται δειγματοληπτικά.
Ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι η απόφαση για τις αντιολισθητικές αλυσίδες και τις εξετάσεις για τα διπλώματα θα ισχύσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς χρειάζεται να περάσει ένα διάστημα μέχρι να δημοσιοποιηθεί.
Διαβάστε ακόμη: Βενζίνη: Μείωση της τιμής το επόμενο τριήμερο - Πού θα φτάσει το λίτρο
Ο ίδιος ανακοίνωσε ακόμη ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, που θα τεθεί σε διαβούλευση και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα λειτουργεί. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι θα μειωθούν τα όρια ταχύτητας στις πόλεις και θα αυξηθούν σε κάποια σημεία των εθνικών οδών. Αναφερόμενος στα υδατοδρόμια εκτίμησε ότι ενδεχομένως μέσα στο καλοκαίρι να έχουν τεθεί σε πιλοτική λειτουργία τα υδατοδρόμια στο Ιόνιο.
- Εφημερία 120 ωρών: Γιατρός κατέρρευσε μετά από 5 μέρες νον στοπ - «Επικοινωνιακά τεχνάσματα», λέει ο Γεωργιάδης
- Ελληνικό σουβλατζίδικο στο Παρίσι έχει ένα κάπως ερωτικό όνομα
- Το άγνωστο guest της Γιαννακοπούλου στο «Λόγω Τιμής» – Όταν μοιραζόταν το ίδιο πλάνο με τον Πυρπασόπουλο
- Ο ΕΟΦ «εξαφανίζει» 5 γνωστά προϊόντα από την αγορά: Δείτε ποια είναι
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.