ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/03/2022 15:11

Αντιολισθητικές αλυσίδες: Από Οκτώβριο υποχρεωτικές - Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στον ΚΟΚ

Ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι η απόφαση για τις αντιολισθητικές αλυσίδες και τις εξετάσεις για τα διπλώματα θα ισχύσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο - Ερχονται αλλαγές στα όρια ταχύτητας, σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αντιολισθητικές αλυσίδες: Από Οκτώβριο υποχρεωτικές - Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στον ΚΟΚ
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Αντιολισθητικές αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή διαφορετικά να φέρουν χιονολάστιχα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά οι οδηγοί στα οχήματά τους από τον ερχόμενο Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων θα γίνει υποχρεωτικό μάθημα στους υποψήφιους οδηγούς, οι οποίοι θα εξετάζονται δειγματοληπτικά.

Ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι η απόφαση για τις αντιολισθητικές αλυσίδες και τις εξετάσεις για τα διπλώματα θα ισχύσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς χρειάζεται να περάσει ένα διάστημα μέχρι να δημοσιοποιηθεί.

Διαβάστε ακόμη: Βενζίνη: Μείωση της τιμής το επόμενο τριήμερο - Πού θα φτάσει το λίτρο

Ο ίδιος ανακοίνωσε ακόμη ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, που θα τεθεί σε διαβούλευση και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα λειτουργεί. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι θα μειωθούν τα όρια ταχύτητας στις πόλεις και θα αυξηθούν σε κάποια σημεία των εθνικών οδών. Αναφερόμενος στα υδατοδρόμια εκτίμησε ότι ενδεχομένως μέσα στο καλοκαίρι να έχουν τεθεί σε πιλοτική λειτουργία τα υδατοδρόμια στο Ιόνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ